op
×

Η άγνωστη διατροφική αξία των σαλιγκαριών

Διαβάστηκε
Η άγνωστη διατροφική αξία των σαλιγκαριών
Το σαλιγκάρι είναι γαστερόποδο πνευμονοφόρο μαλάκιο που το σώμα του προφυλάσσεται από ένα περιελιγμένο όστρακο. 

Το πιο χαρακτηριστικό είδος είναι ο Κοχλίας,  κοινώς σαλιγκάρι, σάλιαγκας, χοχλιός, καράολος στην κυπριακή διάλεκτο, κοχλιοί στην κρητική διάλεκτο. 

Tα σαλιγκάρια είναι μια υψηλής αξίας θρεπτική τροφή που έχει πολλά πλεονεκτήματα έναντι του κρέατος. 

* Xαμηλή θερμιδική αξία
* Μικρή περιεκτικότητα σε λίπη
* Ευεργετικά  λκπαρά οξέα
* Υψηλή περιεκτικότητα σε ανόργανα θρεπτικά στοιχεία.

Οι ιδιότητες των σαλιγκαριών :

Τα οξέα των σαλιγκαριών βοηθούν στην  μείωση της χοληστερίνης ενώ τα Ω3 λιπαρά οξέα που περιέχουν είναι απαραίτητα και ευεργετικά στη διατροφή μας. 

Τα σαλιγκάρια είναι εκλεκτό φαγητό, ενταγμένο  στην παραδοσική κρητική διατροφή με την ονομασία " κοχλιοί".

Θεωρούνται καλή πηγή  μαγνησίου, φωσφόρου, κάλιου, νάτριου, βιταμινών κι ασβεστίου.

Τα σαλιγκάρια είναι ιδανική τροφή σε περιόδους νηστείας, όπως είναι αυτή που διανύουμε τώρα.





Με πληροφορίες από: Wikipedia
                                Back to nature.gr

Σχετικά άρθρα

Δεν φαντάζεστε γιατί σε αυτό το χωριό της Κρήτης οι κάτοικοι δεν κοιμούνται τη νύχτα [ΒΙΝΤΕΟ]

Όταν όλοι οι άνθρωποι κοιμούνται τη νύχτα, σε ένα μικρό χωριό της Κρήτης, οι κάτοικοι κάνουν την νύχτα μέρα. Πιάνουν τους φακούς και ξεχύνονται στα χωράφια. 

Όλη η αλήθεια για τα συμπληρώματα διατροφής. Τι κινδύνους κρύβουν

Σχεδόν όλες οι ποσότητες “βιταμίνης C”, στα συμπληρώματα βιταμινών προέρχονται  από γενετικά τροποποιημένο καλαμπόκι. Μεγάλη προσοχή σε βιταμίνες και συμπληρώματα διατροφής 
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Περισσοτερα...
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×