op
×

Οι μάσκες πέφτουν

Διαβάστηκε
Οι μάσκες πέφτουν

Η Δημοτική Αρχή πρόσω ολοταχώς για ιδιωτικοποίηση του Βιολογικού Καθαρισμού

Κείμενο της Συμμαχίας για το Νερό:

"Οι μάσκες πέφτουν και οι διαθέσεις όσο περνάει ο καιρός αποκαλύπτονται. Μετά από δύο προκλητικές αρνήσεις των δημοτικών συμβούλων της Μπεϊκής παρέας να συζητηθεί το θέμα για τον Βιολογικό Καθαρισμό του Βόλου, η συγκεκριμένη ομάδα υποχρεώθηκε λόγω νομοθεσίας να παρευρεθεί την τρίτη φορά στο Δημοτικό Συμβούλιο και να εκφέρει λόγο και άποψη. Όμως η Δημοτική Αρχή και οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας αρνήθηκαν ότι υπάρχει πρόβλημα ρύπανσης του Παγασητικού, λες και δεν έχουν δημοσιευτεί τα στοιχεία της Περιφέρειας, λες και δεν διενεργείται έρευνα από τον Εισαγγελέα. Επιπλέον προσπάθησαν να παίξουν με τις λέξεις και να κρυφτούν πίσω από το δάχτυλο τους αρνούμενοι της δηλώσεις του Α. Γαλάτη ότι η παραχώρηση σε ιδιώτη έχει δρομολογηθεί.

Όταν ήρθε η ώρα της ψηφοφορίας όμως δεν μπόρεσαν να κρυφτούν και αποκαλύφθηκαν καθώς αρνήθηκαν να ψηφίσουν κατά της οποιαδήποτε μορφής ιδιωτικοποίησης του Βιολογικού Καθαρισμού όπως επίσης αρνήθηκαν να ανακαλέσουν την απόφαση περί ανάθεσης σε ιδιώτη μελέτης για τον τρόπο και τη μορφή που θα ιδιωτικοποιηθεί η ΔΕΥΑΜΒ. Μάλιστα ο ιδιώτης μελετητής έχει ήδη αναλάβει έργο στο Βιολογικό Καθαρισμό και η κατά παραγγελία μελέτη σκοπιμότητας θα είναι σύντομα έτοιμη. 

Πρέπει να σημειώσουμε για ακόμη μια φορά την απαράδεκτη παρουσία της αστυνομίας μέσα και έξω από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου καθώς και την προκλητική παρουσία ρουφιάνων που έβγαζαν φωτογραφίες τους συγκεντρωμένους πολίτες. Αλήθεια ποιος δίνει αυτές τις εντολές στις κλούβες των ΟΠΚΕ και στην ασφάλεια; Δουλειά της αστυνομίας θα έπρεπε να είναι το να προστατέψει τον κόσμο από τη ρύπανση του περιβάλλοντος και τις απανταχού μαφιόζικες συμμορίες και όχι το ανάποδο! Όσο για τον κ. Μουλά δεν μπορούμε να μην σχολιάσουμε ότι βαφτίζει κουκουλοφόρους όσους διαφωνούν μαζί του. Όμως η λάσπη δεν πιάνει τόπο γιατί κανένας κουκουλοφόρος δεν βρέθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο παρά μόνο αυτός και τα μέλη της παρτάταξής του, που κρύβουν επιμελώς τα σχέδια τους και τα φασιστικά και ρατσιστικά πιστεύω τους από την κοινωνία του Βόλου. 

Το θέμα της πλήρους απαξίωσης του Βιολογικού Καθαρισμού είναι πολύ σοβαρό και πρέπει να απασχολήσει όλο το λαό του Βόλου. Εδώ και χρόνια υπάρχει σχέδιο απαξίωσής του για να δοθεί ως έτοιμο «φιλέτο» σε ιδιωτικά συμφέροντα, τα οποία θα ενδιαφερθούν μόνο για το κέρδος τους και όχι για την υγεία των πολιτών και την καθαρότητα των νερών του Παγασητικού. Ιδιωτικοποίηση θα σημάνει ταυτόχρονα και αυξήσεις στα τέλη αποχέτευσης, αλλά κυρίως απώλεια ελέγχου μιας τόσο σημαντικής δημοτικής επιχείρησης από τους πολίτες.

Καλούμε όλο τον κόσμο του Βόλου και τους κατοίκους όλων των χωριών γύρω από τον Παγασητικό κόλπο να ξεσηκωθούν και να μην επιτρέψουν την ιδιωτικοποίηση του Βιολογικού Καθαρισμού Βόλου. Επίσης, καλούμε όλους τους επιστημονικούς και κοινωνικούς φορείς να αποτρέψουν αυτό που πάει να γίνει. Να γίνουν άμεσα προσλήψεις προσωπικού στη ΔΕΥΑΜΒ και να στελεχωθεί πλήρως ο Βιολογικός Καθαρισμός. Να σταματήσει η συνεχής απαξίωση των εγκαταστάσεων και της λειτουργίας για να προστατευθεί η θάλασσά μας από τη ρύπανση. 

Σε κάθε προσπάθεια απαξίωσης και πρόθεση ιδιωτικοποίησης θα μας βρείτε απέναντι!


ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ"


Σχετικά άρθρα

B-FEST: Διάλογος για παγκόσμια δικτύωση των κινημάτων για το νερό [ΒΙΝΤΕΟ]

Στην συνάντηση που είχε μεγάλο ενδιαφέρον υπήρξαν συμμετέχοντες από το κίνημα NoDAPL της Βόρειας Ντακότα (ΗΠΑ), το Οικολογικό Κίνημα Μεσοποταμίας (Τουρκία, Βόρειο Κουρδιστάν) και την ομάδα Women Water Warriors από την Ιρλανδία.

Πως με ένα απλό ΦΕΚ η ΕΥΔΑΠ έγινε ....ΔΕΗ!

Πως το νερό από απλό αγαθό μετατρέπεται ουσιαστικά σε εμπόρευμα.  Η απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Υδάτων αποδέχεται με ελάχιστες διαφοροποιήσεις, το σχέδιο που είχε τεθεί σε δημόσια διαβούλευση πέρσι τον Αύγουστο επί του οποίου το Savegreekwater όπως και πολλού άλλοι φορείς είχαν εκφράσει δημόσια τις αντιρρήσεις και επιφυλάξεις τους.

Έρχεται "πράσινο" χαράτσι στο νερό

Ένα ακόμη χαράτσι θα κληθούν να πληρώσουν όλοι οι Ελληνες που θα πλήξει ιδιαίτερα τους αγρότες οι οποίοι έχουν μεγάλες καλλιεργούμενες εκτάσεις.  Το περιβαλλοντικό τέλος θα επιβληθεί από όλες τις εταιρείες ύδρευσης.

"Το νερό δεν είναι μπάλα, τζόγος και ευρώ": Κάλεσμα συμπαράστασης για το νερό στα δικαστήρια του Βόλου

Επειδή είναι η πρώτη δίκη που γίνεται για τη διαφύλαξη του δημόσιου χαρακτήρα του νερού, καλούμε σε συμπαράσταση στα δικαστήρια του Βόλου στις 24 του Μάη, για να δείξουμε ότι ο αγώνας για την υπεράσπιση αγαθών όπως το νερό είναι αγώνας όλων μας.

6o αυτοδιαχειριζόμενο Διεθνές Αντιεξουσιαστικό Φεστιβάλ B- FEST

Το πολιτικό περιοδικό Βαβυλωνία διοργανώνει για 6η φορά το αυτοδιαχειριζόμενο και αυτοχρηματοδοτούμενο Διεθνές Αντιεξουσιαστικό Φεστιβάλ B- FEST.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Περισσοτερα...
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×