op
×

Δραματική έκκληση από το ΣΔΕ Φυλακών Δομοκού σε Υπουργούς Παιδείας και Δικαιοσύνης

Διαβάστηκε
Δραματική έκκληση από το ΣΔΕ Φυλακών Δομοκού σε Υπουργούς Παιδείας και Δικαιοσύνης
ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ  ΕΚΚΛΗΣΗ ΣΕ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ..!!
ΠΡΟΤΑΣΗ  ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ  –
- ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ Ν. 3848/2010 (άρθρο  31, παρ.1)

1. Σχετικά με τις αποσπάσεις μονίμων εκπαιδευτικών, θεωρώ ότι πρέπει να αναθεωρηθεί το άρθρο  31, παρ.1 του Ν.3848/2010, το οποίο ουσιαστικά αναφέρει ότι δεν αποδεσμεύεται κανένας αποσπασμένος εκπαιδευτικός, αν δεν τον αντικαταστήσει ο αναπληρωτής του. Υπάρχει όμως σήμερα σοβαρό νομικό κενό, διότι, το 2010 οι Δ/ντές Εκπαίδευσης έχοντας εγκεκριμένες τις πιστώσεις, καλούσαν εκπαιδευτικούς τηλεφωνικά από τον πίνακα αναπληρωτών και ωρομισθίων και κάλυπταν σύντομα τα κενά.

Σήμερα, που η κάθε θέση αναπληρωτή ορίζεται κεντρικά από το Υπουργείο Παιδείας (ΥΠΕΘ) και σε περίπτωση μη αποδοχής ανακινείται εκ νέου διαδικασία ονομαστικής πρόσληψης, οι αποσπάσεις είναι σχεδόν αδύνατο να υλοποιηθούν αν οι Δ/ντες εκπαίδευσης επιμείνουν μεν στο γράμμα του Νόμου, παράλληλα όμως, αμελήσουν να εκκινήσουν εγκαίρως  τη διαδικασία πρόσληψης αναπληρωτή,  ή δεν χρησιμοποιήσουν τις πλεονάζουσες ώρες μονίμων εκπαιδευτικών της αντίστοιχης ειδικότητας, ώστε να καλύψουν (έστω και προσωρινά) το κενό του αποσπασθέντος εκπαιδευτικού.

2. Επειδή η λειτουργία των ΣΔΕ (Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας) λόγω των δεσμεύσεων του ΕΣΠΑ (δημιουργία επιτροπών για εγγραφές-προμήθειες) εξαρτάται άμεσα (δεν μπορούν αλλιώς να λειτουργήσουν) από την παρουσία τριών τουλάχιστον μονίμων εκπαιδευτικών στο δυναμικό τους, κάνω έκκληση, να φέρετε τροποποίηση του Νόμου 3848/2010 (άρθρο  31, παρ.1) στη Βουλή που να αναγκάζει τους Δ/ντες Εκπαίδευσης σε κάθε Νομό, να εκτελούν άμεσα τις ανακοινωθείσες αποσπάσεις για τα ΣΔΕ.

                                         Ο Δ/ντης του 1ου ΣΔΕ Δομοκού (Φυλακών)
                                                   Μπατζάκας  Δημήτρης
                                                  ΠΕ 04-01 (Φυσικός Med)Λέξεις Κλειδία - Tags
ΣΔΕ Φυλακών Δομοκου αποσπάσεις υπουργείο Δικαιοσύνης
19
εκπαιδευτικοί
53
Υπουργείο Παιδείας
44
Σχετικά άρθρα

Υπουργείο Παιδείας: Προθεσμίες για εκπαιδευτικά προγράμματα από φορείς

Μέχρι τις 31 Ιουλίου μπορούν οι ενδιαφερόμενοι φορείς, οργανισμοί, ΜΚΟ, ΑΕΙ κι όλοι όσοι επιθυμούν  να υλοποιήσουν εκπαιδευτικά προγράμματα να καταθέσουν τα σχετικά δικαιολογητικά.

Πανελλαδικές Εξετάσεις: Παρατείνεται η προθεσμία δηλώσεων συμμετοχής

Μέχρι την Παρασκευή 10 Μαρτίου παρατείνεται η προθεσμία για την υποβολή δηλώσεων συμμετοχής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις ΓΕΛ και ΕΠΑΛ, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας. 

Tο Πολύχρωμο Σχολείο για τις Έμφυλες Ταυτότητες της Θεματικής Εβδομάδας του Γυμνασίου

Ένα δραματικό κενό στην εκπαίδευση έρχεται να καλύψει πρόθεση του Υπουργείου Παιδείας να εντάξει στη σχολική κοινότητα δράσεις και προγράμματα που συνδέονται με φαινόμενα ομοφοβικού/τρανσφοβικού εκφοβισμού. 

Κείμενο - φωτιά του Νίκου Μαζιώτη για τους δικαστές και τον ΣΥΡΙΖΑ

Επαγγελματίες ψεύτες και απατεώνες αποκαλεί τους δικαστές και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, που εξώθησαν στο θάνατο χιλιάδες οφειλέτες , ο Νίκος Μαζιώτης. "Αυτοί που έλεγαν ότι θα σκίσουν το μνημόνιο και τελικά ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο. Αυτοί που πέταξαν στα σκουπίδια τη γνώμη του 62% του λαού στο δημοψήφισμα της 5 Ιουλίου 2015".
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×