op
×

Αυτόνομη Λαϊκή Αγορά με εναλλακτικά νομίσματα Κουκί και FairCoin από τον Ολοκληρωμένο Συνεταιρισμό

Διαβάστηκε
Αυτόνομη Λαϊκή Αγορά με εναλλακτικά νομίσματα Κουκί και FairCoin από τον Ολοκληρωμένο Συνεταιρισμό

Ο Ολοκληρωμένος Συνεταιρισμός Ηρακλείου (Ο.Σ.Η.) διοργανώνει την επόμενη «Αυτόνομη Λαϊκή Αγορά» το Σάββατο 18 Μαρτίου 2017 στο πάρκο Γεωργιάδη, από τις 10 π.μ.

Φτάσαμε αισίως στην 6η Αυτόνομη Λαϊκή Αγορά· ένα εγχείρημα που συνεχώς ενδυναμώνεται και έχει φτάσει να εξυπηρετεί -κάποιες- βασικές ανάγκες ανθρώπων που δείχνουν έμπρακτα ότι θέλουν και σκοπεύουν να αποδεσμευτούν από την αγορά του ανταγωνισμού και της αλλοτρίωσης που αποτελεί συστημικό μονόδρομο. Βήμα-βήμα, καλύπτουμε όλο και περισσότερες κατηγορίες προϊόντων και υπηρεσιών, οι οποίες προσφέρονται μέσω των εναλλακτικών μας νομισμάτων, Κουκί και FairCoin.

Αυτά τα νομίσματα θέλουμε να αποτελέσουν τη βάση της τοπικής και αλληλέγγυας οικονομίας που προτείνουμε, με τη συμμετοχή όλο και περισσότερων μελών, επιτυγχάνοντας ένα ικανοποιητικό επίπεδο αυτάρκειας. Ειδικότερα, σε αυτή την 6η Αυτόνομη Λαϊκή Αγορά, θα μπορέσουμε να δούμε στην πράξη και τη λειτουργία των νέων καρτών FairPay, που διευκολύνουν ακόμη περισσότερο τις συναλλαγές με FairCoin αφού καθιστούν περιττή τη χρήση υπολογιστή ή smart phone.


Η λαϊκή όμως αυτή δεν περιορίζεται μόνο σε συναλλαγές και εμπορική δραστηριότητα, όσο και αν τονίζεται ο αλληλέγγυος και αντισυστημικός χαρακτήρας αυτών. Απώτερος στόχος είναι η πολιτική πράξη και η εμπέδωση της συλλογικής μας αυτονομίας και αυτο- διάθεσης σε έναν ανοικτό δημόσιο χώρο. Η συν-διαμόρφωση του πλαισίου της και η σύμπραξη παραγωγών/καταναλωτών θα μας βοηθήσουν να ξεπεράσουμε την αδιέξοδη και καταστροφική για το περιβάλλον -και όχι μόνο- παραγωγή, που συμβαδίζει με την ασύδοτη και απερίσκεπτη καταναλωτική συμπεριφορά των περισσοτέρων.

Ελάτε να:

- Γνωρίσετε τον Ο.Σ.Η., τις ιδέες, τις αξίες και τα εγχειρήματα που προβάλλει ως δυνάμεις χειραφέτησης και αυτοδιαχείρισης.

- Συμμετέχετε ως παραγωγός στη Λαϊκή και διαθέστε τα προϊόντα/υπηρεσίες σας με τη χρήση εναλλακτικών νομισμάτων.

- Καλύψτε τις ανάγκες σας σε αγαθά εντός ενός πλαισίου αλληλεγγύης και αλληλοϋποστήριξης μεταξύ παραγωγών και καταναλωτών.

- Συν-διαμορφώσετε τους όρους λειτουργίας, τους στόχους και την πορεία της «Αυτόνομης Λαϊκής Αγοράς» συμμετέχοντας στην Ανοικτή Συνέλευση που ακολουθεί.

page1image17008 page1image17168 page1image17328 page1image17488

Πρόγραμμα Αυτόνομης Λαϊκής Αγοράς

10 π.μ. - 3 μ.μ. Διάθεση προϊόντων με εναλλακτικά νομίσματα 2 μ.μ. - 3 μ.μ. Φαγητό από τη συλλογική μας κουζίνα

3 μ.μ. - 5 μ.μ. Ανοικτή Συνέλευση

  • ➔  Συγκεκριμένα σε αυτή τη λαϊκή, οι μικροί μας φίλοι μπορούν να συμμετάσχουν στο εργαστήρι πηλού με θέμα “Ανθρωπάκια που μιλούν”, που ξεκινά στις 11:30 π.μ.

  • ➔  Στο χώρο λειτουργεί Κυλικείο, καθ' όλη τη διάρκεια της λαϊκής, που διαθέτει νόστιμα χειροποίητα σνακς, καφέ και άλλα ροφήματα. Όλα τα προϊόντα

    παρασκευάζονται από πρώτες ύλες που προσφέρονται από τοπικούς παραγωγούς και είναι οικολογικής καλλιέργειας.

    Περισσότερες πληροφορίες για τον Ο.Σ.Η. http://heraklion.cooperativas.gr Επικοινωνήστε μαζί μας heraklion@cooperativas.gr

    Προτάσσουμε την αυτοδιαχείριση και παίρνουμε τη ζωή στα χέρια μας! 

Σχετικά άρθρα

Τριήμερο Εκδηλώσεων στο Βοτανικό Κήπο Πετρούπολης για την επανοικειοποίηση των δημόσιων χώρων

Τριήμερο Εκδηλώσεων στο Βοτανικό Κήπο Πετρούπολης - Οι ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΧΩΡΟΙ από το κράτος και τους ιδιώτες στη κοινωνία και το άτομο. Αυτό σημαίνει ΕΠΑΝΟΙΚΕΙΟΠΟΙΗΣΗ.

6 υπέροχα μέρη όπου μπορείτε να μείνετε δωρεάν σε όλο τον κόσμο

Έξι προτάσεις για δωρεάν διαμονή και εναλλακτικές διακοπές σε υπέροχες τοποθεσίες σε ολόκληρο τον κόσμο με βάση την ανταλλακτική οικονομία και την εθελοντική εργασία.

Οι τοπικές ποικιλίες υπό διωγμό. Tου Παναγιώτη Σαϊνατούδη

Αυτές τις μέρες  μας ενημέρωσαν συνεργαζόμενοι καλλιεργητές του Πελίτι ότι φέτος δεν μπορούν να δηλώσουν τις τοπικές ποικιλίες που καλλιεργούν, στη Δήλωση Καλλιέργειας που συμπληρώνουν κάθε χρόνο.  ΦΩΤΟ: Ο βιοκαλλιεργητής Γιώργος Δούμος μέσα στο χωράφι του με τις τοπικές ποικιλίες σιτηρών.

"Ανήθικη κάθε προσπάθεια εμπόδισης λειτουργίας της ΒΙΟ.ΜΕ"

Η συλλογικότητα "ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΗΛΙΟΥ ΚΑΙ ΒΟΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ", ζητάμε από κάθε αρχή δικαστική, οικονομική, πολιτική να μην εμποδίσει την λειτουργία του εργοστάσιου της ΒΙΟ.ΜΕ από τους εργαζόμενους του και να διευκολύνει τις προσπάθειες τους να νομιμοποιήσουν την λειτουργία του.

Σε αναμονή Go: Αλληλεγγύη στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη με ένα κλικ!

Η εφαρμογή της δράσης αλληλεγγύης Σε Αναμονή είναι έτοιμη! Κάνοντας αναζήτηση με το όνομα "Σε αναμονή Go" απο το κινητό σας τηλέφωνο (Android ή IOS) την κατεβάζετε δωρεάν
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×