op
×

Διοργάνωση επιμορφωτικών σεμιναρίων με θέμα τα εγκλήματα μίσους στo πλαίσιο του Έργου C.O.N.T.A.C.T.

Διοργάνωση επιμορφωτικών σεμιναρίων με θέμα τα εγκλήματα μίσους στo πλαίσιο του Έργου C.O.N.T.A.C.T.

Διοργάνωση επιμορφωτικών σεμιναρίων με θέμα τα εγκλήματα μίσους στo πλαίσιo του Έργου C.O.N.T.A.C.T. 

Στο πλαίσιο του έργου «C.O.N.T.A.C.T.: Creating On line Network, monitoring Team and phone App to Counter hate crime Tactics» που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και διεξάγεται με τη συνεργασία πέντε πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και επτά μη κυβερνητικών οργανώσεων σε δέκα διαφορετικές χώρες, η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και του Πολίτη, υπό την εποπτεία του δημόσιου Πανεπιστήμιου Κύπρου διοργανώνει τριήμερα σεμινάρια επιμόρφωσης σε δικηγόρους, με αντικείμενο τη διαχείριση  εγκλημάτων μίσους.
 
Στα σεμινάρια αυτά, θα επιδιωχθεί η εξοικείωση με τα χαρακτηριστικά του εγκλήματος μίσους, τη σχετική ελληνική και ευρωπαϊκή οικεία νομοθεσία και νομολογία των δικαστηρίων, με απώτερο σκοπό την αναζήτηση νομικών, πρακτικών και θεωρητικών, εργαλείων για τον αποτελεσματικό εντοπισμό, τη διερεύνηση και την αντιμετώπιση των σχετικών εγκληματικών πράξεων. Η διδασκαλία δεν θα γίνει από καθέδρας, αντίθετα, θα αξιοποιηθούν σύγχρονες μορφές συμμετοχικής διδασκαλίας. Στόχος είναι να εξασφαλιστεί το μέγιστο της διάδρασης μεταξύ των συμμετεχόντων και του διδάσκοντα ώστε με το πέρας του σεμιναρίου, η διαδικασία να αφήσει την αίσθηση της κατανόησης και επίγνωσης των κρίσιμων ζητημάτων και της ικανοποίησης από τη συμμετοχή.
 
Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στις 27, 28 και 29 Μαρτίου και ώρες 15:30 -20:30 στο HIGGS, Βίκτωρος Ουγκώ 15, Αθήνα 104 37.
 
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ

Η Ειρήνη Βλάχου είναι δικηγόρος με μεταπτυχιακό δίπλωμα στην Κοινωνιολογία του Δικαίου από τη Νομική Σχολή Αθηνών. Είναι μέλος της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και έχει ασχοληθεί με τις διακρίσεις στην απασχόληση και το προσφυγικό δίκαιο.
Η Ελένη Καλαμπάκου είναι διδάκτορας νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και ενεργό μέλος της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.
Ο Δημήτρης Χριστόπουλος είναι αναπληρωτής καθηγητής συγκριτικής πολιτικής στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης & Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου και πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δικαιωμάτων του Ανθρώπου
 
Οι θέσεις του σεμιναρίου είναι περιορισμένες. Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.


Μπορείτε να στείλετε ηλεκτρονικά τις δηλώσεις συμμετοχής στο info@hlhr.gr, μέχρι την Παρασκευή 17 Μαρτίου.


Για να κατεβάστε το έντυπο δήλωσης συμμετοχής, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.hlhr.gr . 


Στους συμμετέχοντες θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.


Σχετικά άρθρα

Συντεταγμένες επαναπροωθήσεις στην Τουρκία;

Πριν από λίγες ημέρες η Ελληνική Ενωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕλΕΔΑ) δημοσιοποίησε επώνυμη καταγγελία σχετικά με την άτυπη επαναπροώθηση από την Ελλάδα στην Τουρκία Τούρκων πολιτών που είχαν ζητήσει διεθνή προστασία από τις αρχές της χώρας μας.

Καταγγελία στην ΕΕΔΑ για επαναπροωθήσεις Τούρκων αιτούντων άσυλο στον Έβρο

Η επαναπροώθηση προς τις τουρκικές αρχές, ανθρώπων που κινδυνεύουν με βαρύτατες παραβιάσεις των πλέον θεμελιωδών δικαιωμάτων τους, εφόσον διαπιστωθεί ότι πράγματι συνέβη, παραβιάζει κατάφωρα το διεθνές δίκαιο

Δωρεάν Σεμινάρια Sustainable Living - Επανάχρηση ρούχων & Κάνε το Μπαλκόνι σου Κήπο [ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ]

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου, το THE BOX διοργανώνει μια σειρά δωρεάν σεμιναρίων για μια πιο ανθρώπινη και βιώσιμη πόλη.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×