op
×
Ανοιχτή ετήσια γενική συνέλευση της Συλλογικότητας TERRA VERDE
Ανοιχτή ετήσια γενική συνέλευση της Συλλογικότητας TERRA VERDE
17/03/17 20:00
Terra Verde
Κρήτης » Χανίων » Χανίων
άλλα:

Λειτουργούμε με αμεσοδημοκρατικές οριζόντιες διαδικασίες, βασισμένες στις αρχές της αυτοοργάνωσης και της αλληλεγγύης.


Ανοιχτή ετήσια γενική συνέλευση της Συλλογικότητας TERRA VERDE

H Terra Verde ( Πράσινη Γη ) Συλλογικότητα για την εναλλακτική κι αλληλέγγυα οικονομία  κάνει την ετήσια τακτική  της γενική συνέλευση την Παρασκευή στις 17 του Μάρτη στις 20:00 στο χώρο του Κοινωνικού Στεκιού - Στεκιού  Μεταναστών Χ΄'Μιχάλη Νταλιάνη 5 ( Σπλάντζια)

           

Λειτουργούμε με αμεσοδημοκρατικές οριζόντιες διαδικασίες, βασισμένες στις αρχές της αυτοοργάνωσης και της αλληλεγγύης.


Μέλη, παραγωγοί και αλληλέγγυοι συζητάμε, προτείνουμε, συντονιζόμαστε σε ανοιχτές συνελεύσεις.


Σας καλούμε να συζητήσουμε τι έγινε την χρονιά που πέρασε και να βάλουμε τους στόχους μας για τον επόμενο χρόνο. Διαμορφώνουμε μια διαφορετική πρόταση για αδιαμεσολάβητη σχέση παραγωγού και καταναλωτή.

         

Έννοιες όπως αλληλεγγύη, συντροφικότητα, συμμετοχή, δοκιμάζονται στην πράξη και διαχέονται στην κοινωνία ως εφαρμόσιμα παραδείγματα.


Terra VerdeTerra Verde web:
Χατζιμιχαλη Νταλιάνη 5, Χανιά 731 32, Ελλάδα
Κρήτης, Χανίων, Χανίων
info@terraverde-chania.gr Τηλέφωνο: 2821 052201
"Η Terra Verde  Ιδρύθηκε το 2006, είναι ένα δίκτυο της Κοινωνικής Αλληλέγγυας και Συνεργατικής Οικονομίας στα Χανιά και είναι μια συλλογικότητα ανθρώπων που αποπειράται να διατυπώσει μια άλλη πρόταση εμπορίου, έξω από κάθε επίσημη οικονομική δομή, έξω από τα επίσημα εμπορικά κυκλώματα.


Είναι ένα εναλλακτικό μοντέλο εμπορίου, που στη θέση του κέρδους βάζει πλήθος στόχων: Την άμεση σχέση παραγωγού – καταναλωτή Την αυτονομία και την αξιοπρεπή διαβίωση του παραγωγού.

 -Τη βιωσιμότητα της αδιαμεσολάβητης δομής διακίνησης.
- Τη ποιότητα και τη προσιτή τιμή για τον καταναλωτή. 
-Τον σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον.
- Τις σχέσεις εμπιστοσύνης και αμοιβαιότητας, με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων.
- Τον συλλογικό αγώνα για να αλλάξουν οι σκληρές συνθήκες εκμετάλλευσης που επιβάλλει η παγκόσμια αγορά, οι πολυεθνικές που την ελέγχουν και οι μεσάζοντες. 
-Τη συμμετοχή σ' ένα δίκτυο διακίνησης προϊόντων που δεν παράγονται σε συνθήκες εκμετάλλευσης της φύσης και των ανθρώπων. -Η ποιότητα των προϊόντων, να μην περιορίζεται στη συσκευασία και για διαφήμισή τους να έχουν τη γεωγραφία, την ιστορία, τον κόπο των ανθρώπων που τα παράγουν, καθώς και την κινηματική τους δράση."Η ιστορία της Terra Verde

H πρώτη εκδήλωση της Terra Verde ήταν και η αφορμή για την πρώτη δημοσίευση άρθρου της ομάδας στον τοπικό τύπο και ουσιαστικά πρώτη παρουσίαση της ομάδας στο ευρύ κοινό των Χανίων.

Η λειτουργία της ομάδας έγινε και ποιο έντονη στο στέκι. Η Terra Verde ανέλαβε να «κρατάει» το κυλικείο του στεκιού κάθε Πέμπτη με ταυτόχρονη παρουσίαση της ομάδας και των προϊόντων της.

Το επόμενο βήμα ήταν η δραστηριότητα της Terra Verde εκτός του χώρου του στεκιού.Αφορμή αποτέλεσε η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στα Χανιά για την μη τσιμεντοποίηση του στρατοπέδου Μαρκόπουλου και την μετατροπή του σε χώρο πρασίνου. Εκεί ανέλαβε την δημιουργία καφενείου. 

Έτσι δημιουργήθηκε το καφενείο το «ξεκολλημένο μπρίκι», όπου τα μέλη της ομάδας εκτός από την παρασκευή καφέ φίλτρου, αραβικού, εσπρέσο, τσαγιού και ροφήματος σοκολάτας, ενημέρωνε τον κόσμο για τις δραστηριότητες της ομάδας.

Η ομάδα αν και «πρωτάρα» έβγαλε εις πέρας τους στόχους που η ίδια είχε θέσει, ενημερώνοντας τον κόσμο αλλά και δημιουργώντας ένα ζωντανό και κεφάτο χώρο.Στην συνέχεια αποφασίσαμε ότι έπρεπε να κάνουμε την εμφάνιση μας στην πόλη και ανεξάρτητα. Οπότε αποφασίστηκε να παρουσιάσουμε την ομάδα και τα προϊόντα μας στην πόλη, και συγκεκριμένα στο πιο πολυσύχναστο κομμάτι της παλιάς πόλης των Χανίων, οπού μας καλοδέχτηκε και ο κόσμος αλλά και οι μαγαζάτορες της περιοχής. 

Ταυτόχρονα η ομάδα έδινε το παρόν και σε άλλες δραστηριότητες της πόλης, όπως τις εκδηλώσεις για το ελεύθερο κάμπινγκ που οργανώθηκαν από πολλές ομάδες των Χανίων.


Η Terra Verde λειτουργεί με συλλογικές, αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες βασισμένες στην αυτοοργάνωση.

Κάθε Τετάρτη στις 21:00 πραγματοποιείται η συνέλευση της ομάδας, ανοιχτή σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Κάθε πρώτη Τετάρτη του μήνα, η συνέλευση δεν ασχολείται τόσο με τα διαδικαστικά θέματα, αλλά πραγματοποιεί συζητήσεις πάνω στο Αλληλέγγυο Εμπόριο με σκοπό την ζύμωση και την ανάπτυξη νέων ιδεών και προτάσεων."


Σχετικά άρθρα

Ανοικτό Πανεπιστήμιο: Νέο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα "Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία"

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία» (ΚΑΟ) έχει διεπιστημονικό χαρακτήρα καθώς περιλαμβάνει ένα συνδυασμό της πλειονότητας των κοινωνικών επιστημών

Η 1η Ευρωπαϊκή Γιορτή Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας είναι γεγονός

Η 1η Ευρωπαική Γιορτή Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας είναι γεγονός. Θα περιλαμβάνει: Eκθετήριο κοινωνικών επιχειρήσεων - Εργαστήρια-συζητήσεις-Κατασκήνωση, εκδρομές.

Διακήρυξη της Πανελλαδικής Δικτύωσης Συνεργατικών Εγχειρημάτων Κοινωνικής Αλληλέγγυας Οικονομίας

Η Συνεργατική Κ.ΑΛ.Ο. δυναμώνει και αναπτύσσεται μέσα από δικτυώσεις με άλλα εγχειρήματα. Eίναι ένας τρόπος λειτουργίας που επιδιώκουμε να εμπνεύσει και να επηρεάσει και άλλους τομείς της οικονομίας.

Universse 2017: Η Αθήνα ευρωπαϊκή πρωτεύουσα της Κοινωνικής Αλληλέγγυας Οικονομίας [ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ]

Μεταξύ 9 και 11 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα (Γεωπονικό Πανεπιστήμιο), το 4ο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο για την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία

The co-op box project: Μάθετε τα πάντα για την εναλλακτική αυτοχρηματοδότηση συνεργατικών εγχειρημάτων

Ένα project του Κοινοτικού  δικτύου  οικονομικής ενίσχυσης για την Κοινωνική Αλληλέγγυα Οικονομία (ΚαλΟ) για εναλλακτικές χρηματοδοτήσεις έχει σχεδιαστεί από την ΚΟΙΝΣΕΠ commonslab
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×