op
×

Το Οικοχωριό «Σκάλα» ανοίγεται σε εθελοντές - Δηλώστε συμμετοχή!

Διαβάστηκε
Το Οικοχωριό «Σκάλα» ανοίγεται  σε εθελοντές - Δηλώστε συμμετοχή!

Το Οικοχωριό «Σκάλα»  ανοίγεται  σε εθελοντές από 20 Απριλίου έως 30 Ιουλίου του 2017


Δείτε ολόκληρη τη σχετική ανακοίνωση:

Οι εθελοντές ενθαρρύνονται να συμμετέχουν στις καθημερινές δραστηριότητες, οι οποίες αλλάζουν συχνά ανάλογα με το τι συμβαίνει στο αγρόκτημα την κάθε περίοδο. Κυρίως πρόκειται για αγροτικές εργασίες, κήποι, σπορές, μονοπάτια, συντήρηση των υποδομών, μία υδατοδεξαμενή “ferro-cement” και λίμνη, μεταποίηση προϊόντων, μαγειρική, καθαριότητα…

Σε γενικές γραμμές η ζωή στο «Οικοχωριό» μας προσφέρει εμπειρίες στον τομέα της δημιουργίας φυσικών κήπων, στην υγιεινή κουζίνα, δυνατότητα να μάθετε περισσότερα σχετικά με την οικολογική δόμηση, τη δημιουργία χώρων συγκράτησης του νερού αλλά και στην εκμάθηση διαφορετικών κοινωνικών εργαλείων για τη δουλειά σε ομάδες. Η παρουσία των εθελοντών είναι μία καλή ευκαιρία για βαθύτερη γνωριμία μεταξύ των εθελοντών και των μελών του Οικοχωριού

Η δημιουργία Κοινότητας είναι μια πρωτοποριακή εργασία. Θέλει δυνατά χέρια, ζεστή καρδιά και επιθυμία για συνεργασία! Αν θέλετε και εσείς να συμμετέχετε εθελοντικά σ’ αυτήν τη δημιουργία, θα χαρούμε να συνεργαστούμε!Μέσα στην εβδομάδα υπάρχουν «κύκλοι μοιράσματος» ή «κύκλοι καρδιάς», μια ευκαιρία να γνωριστούμε καλύτερα, να επικοινωνήσουμε, να ακούσουμε και να ακουστούμε. Οι κύκλοι είναι ο πυρήνας της κοινότητάς μας και σας καλούμε να συμμετέχετε!Υπάρχει η δυνατότητα φιλοξενίας 4-6 εθελοντών κάθε φορά, σε στεγασμένους χώρους και φυσικά μπορείτε να μείνετε σε σκηνές και να απολαύσετε την άμεση επαφή με τη φύση.

Συνήθως, η μέρα ξεκινά με πρωινό (συχνά και με γιόγκα) και ένα «συντονισμό» μεταξύ μας από τις 8:00 μέχρι τις 8:45. Το μεσημεριανό σερβίρεται περίπου στις 14:00 και ακολουθεί σιέστα. Το απόγευμα, συνεχίζουμε κάποιες εργασίες ή εκφράζουμε τη δημιουργικότητά μας με άλλους τρόπους, όπως αθλοπαιδιές ή τέχνη. Βραδινό τρώμε όλοι μαζί γύρω στις 20:00 και μετά είμαστε ανοιχτοί να γιορτάσουμε με μουσική, κουβεντούλα και καλή παρέα.

Είστε όλοι ευπρόσδεκτοι με τις προτάσεις σας και τις ικανότητές σας.

Το «Οικοχωριό Σκάλα»βρίσκεται σε μια προστατευμένη πράσινη ζώνη, στις παρυφές ενός πανέμορφου δάσους από βελανιδιές, δίπλα σε μικρό φαράγγι που προσφέρεται για εξορμήσεις. Η πόλη της Θεσσαλονίκης απέχει μόλις 45 χλμ ενώ οι παραλίες της Χαλκιδικής αποτελούν μια εναλλακτική για το καλοκαίρι.

Περισσότερες πληροφορίες για το ΟΙΚΟΧΩΡΙΟ ΣΚΑΛΑ στο

www.skalaecovillage.com

Αν ενδιαφέρεστε, επικοινωνήστε μαζί μας στο:   info@skalaecovillage.com

Χαιρόμαστε για όλες τις δυνατότητες που αυτή η ανταλλαγή μπορεί να φέρει.


Οι εθελοντές συνεισφέρουν μια ελάχιστη συμμετοχή 10 ευρώ την ημέρα για  διαμονή και πλήρη διατροφή και προσφέρουν 6 ώρες εθελοντικής εργασίας ανά ημέρα, 6 μέρες / εβδομάδα.

Δεχόμαστε μόνο εθελοντές που θέλουν να μας γνωρίσουν και να συνεργαστούν μαζί μας  για περισσότερο από 2-3 εβδομάδες.


Σχετικά άρθρα

8+1 ευκαιρίες για να ταξιδέψετε δωρεάν σε όλο τον κόσμο

Αν θέλετε να ταξιδέψετε δωρεάν σε χώρες του κόσμου, αλλά δεν έχετε την οικονομική δυνατότητα, μπορείτε να αναζητήσετε εναλλακτικές λύσεις, όπως η συμμετοχή σε κάποιο εθελοντικό πρόγραμμα διεθνών οργανισμών.

Τρέχουμε στην Αμοργό!

Ετοιμαστείτε για ένα συναρπαστικό αθλητικό αμοργιανό Σαββατοκύριακο. Στις 20 Μαΐου θα διεξαχθεί ο αγώνας με την ονομασία «Spike». Αθλητές και εθελοντές θα μεταφερθούν με βάρκες και καΐκια στο νησάκι Νικουριά.

Διαβάζω για τους άλλους: Πώς μπορείτε να ενταχθείτε στο πρωτότυπο πανελλαδικό δίκτυο

Εκεί μπορείτε να μάθετε τι είναι το "Διαβάζω για τους άλλους" και να μιλήσετε προσωπικά με εθελοντές από όλες τις ομάδες του δικτύου, ώστε να ανακαλύψετε πού θα σας ταίριαζε περισσότερο να ενταχθείτε!

Διαβάζω για τους άλλους: Συνάντηση Εθελοντών Ηρακλείου Κρήτης

Το εθελοντικό, μη κερδοσκοπικό Δίκτυο "Διαβάζω για τους Αλλους" σας προσκαλεί στην Συνάντηση Εθελοντών "Human to Human" που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 8 Απριλίου στο Ηράκλειο Κρήτης.

Οικοχωριό ΣΚΑΛΑ: Φυσική Καλλιέργεια και δημιουργία Κοινότητας

Η ομάδα του Οικοχωριού ΣΚΑΛΑ σε συνεργασία με το Κέντρο Φυσικής Καλλιέργειας και τον Παναγιώτη Μανίκη σας προσκαλούν σ’ ένα εργαστήριο με θέμα:Φυσική Καλλιέργεια και δημιουργία Κοινότητας
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Περισσοτερα...
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×