op
×

Womenassociations.gr: 47 γυναικείοι συνεταιρισμοί που πρέπει να γνωρίσετε!

Διαβάστηκε
Womenassociations.gr: 47 γυναικείοι συνεταιρισμοί που πρέπει να γνωρίσετε!

Η γυναίκα μέσα στους αιώνες διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο για την αγροτική οικονομία   και υπήρξε στυλοβάτης της. Στη σύγχρονη κοινωνία οι γυναίκες επιχειρηματίες φέρνουν μια νέα εποχή στην αγροτική οικονομία και επιχειρηματικότητα. Αυτό, λοιπόν, το εγχείρημα επιδιώκει να στηρίξει και να ενισχύσει το womenassociations.gr.

Πρόκειται για ένα site που δημιουργήθηκε το 2012 από την Μαρία Κλεπετούνα. Στο womenassociations.gr  φιλοξενούνται 47 γυναικείοι συνεταιρισμοί, οι οποίοι προβάλλονται εντελώς δωρεάν. 

Στόχος της όλης προσπάθειας είναι να συγκεντρώσει και να οργανώσει του γυναικείους συνεταιρισμούς της χώρας σε ένα διαδικτυακό χώρο, ώστε να προβληθεί η δουλειά τους και η καταγωγή τους.

Τον Ιανουάριο του 2017, η όλη προσπάθεια πήγε ένα βήμα παρά πέρα  με τη δημιουργία της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης με την επωνυμία «Γυναικών Συνεργασία» και το δ.τ. «WOMENASSOCIATIONS ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.». Η εταιρεία είναι κοινωνικού χαρακτήρα και γι’ αυτό το σκοπό θα προσφέρει το 1% του ετήσιου τζίρου της στους συνεργαζόμενους συνεταιρισμούς. 

Επιπρόσθετα, σε λιγότερο από τρεις μήνες θα είναι  έτοιμο το ηλεκτρονικό κατάστημα, όπου οι επισκέπτες του θα έχουν τη δυνατότητα περιήγησης σε πληθώρα επώνυμων παραδοσιακών προϊόντων από όλη την Ελλάδα. 

Με αυτό τον τρόπο ο καταναλωτής θα είναι σε θέση να ξεκινήσει το ταξίδι του σε ένα κόσμο μοναδικών γεύσεων και γαστρονομικών εμπειριών, που προσφέρουν τα αγνά τοπικά  προϊόντα.

Έτσι, λοιπόν, πρόκειται για μια δραστηριότητα που επιδιώκει να αναδείξει τη γαστρονομική ελληνική κουλτούρα όχι μόνο στην ελληνική αγορά αλλά βάζει πλώρη και για τις διεθνείς αγορές. Απαρχή αποτελεί το μεράκι και ο κόπος των γυναικών που παράγουν  παραδοσιακά προϊόντα.

Τέλος, κύρια βλέψη είναι να μεταλαμπαδευτούν  οι ελληνικές διατροφικές συνήθειες και να διατηρηθούν αναλλοίωτες στο χρόνο οι συνταγές αυτών  των γυναικών.  


ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ:

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΩΦΕΛΕΙΑΣ

ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ με το 

δ.τ. «WOMENASSOCIATIONS ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.»

Α.ΓΕ.Μ.Κ.Ο.: 000000503011

ΚΕΡΚΥΡΑΣ 21-23

ΓΑΛΑΤΣΙ ΑΤΤΙΚΗΣ

Τ.Κ.: 11146     

 gsynergasia@gmail.com


Δείτε ακόμη στο enallaktikos.gr: Συνεταιριστικά / Συνεργατικά Εγχειρήματα

Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις


Σχετικά άρθρα

Η 1η Ευρωπαϊκή Γιορτή Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας είναι γεγονός

Η 1η Ευρωπαική Γιορτή Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας είναι γεγονός. Θα περιλαμβάνει: Eκθετήριο κοινωνικών επιχειρήσεων - Εργαστήρια-συζητήσεις-Κατασκήνωση, εκδρομές.

Θερινό πολυσυλλεκτικό "σχολείο" B-e School - Μια δράση ευέλικτης μάθησης και προσαρμοσμένου εξωσχολισμού [ΑΙΤΗΣΗ]

Στην πραγματικότητα πρόκειται για μια δράση ευέλικτης μάθησης και προσαρμοσμένου εξωσχολισμού (unschooling) και αποσχολειοποίησης (deschooling).

Διακήρυξη της Πανελλαδικής Δικτύωσης Συνεργατικών Εγχειρημάτων Κοινωνικής Αλληλέγγυας Οικονομίας

Η Συνεργατική Κ.ΑΛ.Ο. δυναμώνει και αναπτύσσεται μέσα από δικτυώσεις με άλλα εγχειρήματα. Eίναι ένας τρόπος λειτουργίας που επιδιώκουμε να εμπνεύσει και να επηρεάσει και άλλους τομείς της οικονομίας.

Καλά νέα για την πρώτη ηθική τράπεζα της Ελλάδας

Υψηλός παραμένει και ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας που αγγίζει το 18%, καθιστώντας την Τράπεζα της Καρδίτσας την ισχυρότερη κεφαλαιακά σε όλο το Ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

"Ανήθικη κάθε προσπάθεια εμπόδισης λειτουργίας της ΒΙΟ.ΜΕ"

Η συλλογικότητα "ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΗΛΙΟΥ ΚΑΙ ΒΟΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ", ζητάμε από κάθε αρχή δικαστική, οικονομική, πολιτική να μην εμποδίσει την λειτουργία του εργοστάσιου της ΒΙΟ.ΜΕ από τους εργαζόμενους του και να διευκολύνει τις προσπάθειες τους να νομιμοποιήσουν την λειτουργία του.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Περισσοτερα...
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×