op
×

Ρεκόρ συμμετοχής στα δέκατα Γενέθλια της Ώρας της Γης

Διαβάστηκε
Ρεκόρ συμμετοχής στα δέκατα Γενέθλια της Ώρας της Γης
Κάθε προηγούμενο ρεκόρ έσπασε η παγκόσμια συμμετοχή στη φετινή Ώρα της Γης, με την Ελλάδα να στέλνει το δικό της ηχηρό μήνυμα με το σβήσιμο της Ακρόπολης και τη συμμετοχή χιλιάδων πολιτών και δεκάδων δήμων, οργανισμών και επιχειρήσεων!

187 χώρες και περιφέρειες, 3.000 μνημεία και τοπόσημα, 1,1 δισεκατομμύρια αναφορές στο διαδίκτυο μέσα σε ένα 24ώρο. Αυτοί είναι οι αριθμοί πίσω από τη φετινή Ώρα της Γης, το μεγαλύτερο συμμετοχικό κίνημα του πλανήτη κατά της κλιματικής αλλαγής! Πάνω όμως από τους αριθμούς, η ουσία βρίσκεται στην κινητοποίηση εκατομμυρίων ανθρώπων σε ολόκληρο τον κόσμο, οι οποίοι – στα δέκατα γενέθλια της Ώρας της Γης – βροντοφώναξαν ότι η ώρα για να αλλάξουμε την κλιματική αλλαγή είναι τώρα!

Η Ελλάδα, για ακόμη μια χρονιά, έστειλε το δικό της ηχηρό μήνυμα με την εικόνα του ιερού βράχου της Ακρόπολης που έσβησε να ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο, βάζοντας τη χώρα μας στον χάρτη της παγκόσμιας αυτής κινητοποίησης. Η πρωτοβουλία του wwf.gr συνεπήρε όμως και δεκάδες δήμους, οργανισμούς και επιχειρήσεις σε ολόκληρη τη χώρα, που μαζί με χιλιάδες πολίτες έριξαν φως στη δράση απέναντι στη μεγαλύτερη απειλή που αντιμετώπισε ποτέ ο πλανήτης.

«Από το λιώσιμο των πάγων στους πόλους και τον αργό θάνατο του Μεγάλου Κοραλλιογενούς Υφάλου στην Αυστραλία, μέχρι τα ακραία καιρικά φαινόμενα και τον αυξημένο κίνδυνο πυρκαγιών στη Μεσόγειο και τη χώρα μας, η κλιματική αλλαγή είναι εδώ και είναι πιο «χειροπιαστή» από ποτέ. Απέναντί της όμως, βρίσκει σήμερα μια ανθρωπότητα αποφασισμένη να αλλάξει τα πράγματα. Οι ηγέτες του κόσμου έχουν μια ιστορική ευκαιρία να ενωθούν με τους πολίτες τους και μαζί να πορευθούμε προς ένα μέλλον απαλλαγμένο από τη βρόμικη ενέργεια και την υπερθέρμανση του πλανήτη», δήλωσε ο Δημήτρης Καραβέλλας, διευθυντής του WWF Ελλάς.

Ευχαριστούμε θερμά την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αθηνών για τη συνεργασία και διευκόλυνση του έργου της φωτογράφισης. Επίσης, ευχαριστούμε από καρδιάς τους φωτογράφους Ηλία Κοσίντα και Πολυδεύκη Σταθόπουλο που φωτογράφισαν αφιλοκερδώς την Ακρόπολη κατά την Ώρα της Γης και μας βοήθησαν να διαδώσουμε τη συμμετοχή της Ελλάδας σε ολόκληρο τον κόσμο.
Σχετικά άρθρα

WWF: Το μέλλον της Πάρνηθας

Δέκα χρόνια μετά την καταστροφική πυρκαγιά, ήδη η Πάρνηθα αναρρώνει και βρίσκει νέες ισορροπίες. Οι άνθρωποι που δουλεύουν και παλεύουν για την προστασία της βλέπουν ένα ζωντανό οικοσύστημα που ‘δοκιμάζει’ και ‘βρίσκει’ λύσεις. Στην ανάκαμψη αυτή, η ανθρώπινη βοήθεια έχει παίξει σημαντικό ρόλο.

WWF: Η Πορτογαλία ζει τον πύρινο εφιάλτη που ζήσαμε πριν 10 χρόνια στην Ελλάδα

Η Πορτογαλία ζει σήμερα τον πύρινο εφιάλτη που ζήσαμε πριν 10 χρόνια στην Ελλάδα. Πάνω από 60 ανθρώπινες ζωές έχουν ήδη χαθεί. Δυστυχώς, τα μεσογειακά δάση γίνονται όλο και πιο εύφλεκτα, λόγω της κλιματικής αλλαγής. 

"Τι πειράζει αν υπάρχει υπεραλίευση, εγώ τρώω ψάρια ιχθυοτροφείου": Σωστό ή λάθος;

Το 30% των ψαριών παγκοσμίως χρησιμοποιούνται ως πρώτη ύλη για τροφή ψαρικών υδατοκαλλιέργειας. Επομένως, η κατανάλωση εκτρεφόμενων ψαρικών στηρίζεται σε ένα υγιές κι όχι υπεραλιευμένο, θαλάσσιο οικοσύστημα.

Ξέρεις από που έρχονται τα ψάρια που αγοράζεις;

Για κάθε ψάρι που αγοράζετε από το ιχθυοπωλείο ή το σούπερ μάρκετ πρέπει να αναγράφεται υποχρεωτικά είτε στον πάγκο, είτε στην ετικέτα (εάν είναι συσκευασμένο), ο Αριθμός Περιοχής Αλίευσης. Είναι ένας αριθμός που προέρχεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) και δείχνει την περιοχή απ’ όπου αλιεύθηκε ένα ψάρι.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×