op
×
ΑΡΣΙΣ Κοζάνης: Πασχαλινό Παζάρι 2017
ΑΡΣΙΣ Κοζάνης: Πασχαλινό Παζάρι 2017
09/04/17 10:00
ΑΡΣΙΣ Κοζάνης
Δυτικής Μακεδονίας » Κοζάνης » Κοζάνης
άλλα: Καλούμε τις νονές, τους νονούς και όλους εσάς να έρθετε να κάνετε τα πασχαλινά σας και όχι μόνο, ψώνια από το Πασχαλινό Παζάρι της ΑΡΣΙΣ Κοζάνης.

ΑΡΣΙΣ Κοζάνης: Πασχαλινό Παζάρι 2017

ΑΡΣΙΣ Κοζάνης: Πασχαλινό Παζάρι 2017


Καλούμε τις νονές, τους νονούς και όλους εσάς να έρθετε να κάνετε τα πασχαλινά σας και όχι μόνο, ψώνια από το Πασχαλινό Παζάρι της ΑΡΣΙΣ Κοζάνης.

Στο παζάρι μας θα βρείτε χειροποίητες λαμπάδες, πασχαλινά και ανοιξιάτικα διακοσμητικά, κατασκευές, δώρα και πολλά άλλα είδη που κατασκεύασαν με μεράκι και δημιουργικότητα τα παιδιά και οι εθελοντές του Ελεύθερου Σχολείου μας.


Όλες οι κατασκευές θα διατίθενται σε συμβολικές τιμές με σκοπό την ενίσχυση της λειτουργίας του Ελεύθερου Σχολείου και των υπολοίπων δράσεων που αναπτύσσει η ΑΡΣΙΣ στην Κοζάνη.

Παράλληλα, όποιες/όποιοι επιθυμείτε και μέχρι και τις ημέρες του παζαριού, μπορείτε να μας φέρνετε μικροαντικείμενα και διάφορα διακοσμητικά που δεν σας είναι άλλο χρήσιμα, για να στηρίξετε και με έναν επιπλέον τρόπο το παζάρι μας.


Το πρόγραμμα του Πασχαλινού Παζαριού έχει ως εξής:

Από το Σάββατο 01 Απριλίου έως την Κυριακή 02 Απριλίου, 10:00 έως 22:00

Το Πασχαλινό Παζάρι θα βρίσκεται στον ιδιαίτερα όμορφο και φιλόξενο χώρο της ΔΙΔΩ, Παιδί και Πολυχώρος

Από Παρασκευή 07 Απριλίου έως Κυριακή 09 Απριλίου, 10:00 έως 22:00

Το Πασχαλινό Παζάρι θα βρίσκεται στο δικό του σπίτι, στο σπίτι της ΑΡΣΙΣ Κοζάνης

Τη Δευτέρα 10 Απριλίου, 17:00 έως 21:00

Το Πασχαλινό Παζάρι φιλοξενείται από τον Πολιτιστικό-Μορφωτικό Σύλλογο Αιανής «Η ΠΡΟΟΔΟΣ», στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Πνευματικού Κέντρου Αιανής

Την Τρίτη 11 Απριλίου, 17:00 έως 21:00

Το Πασχαλινό Παζάρι φιλοξενείται από τον Πολιτιστικό-Μορφωτικό Σύλλογο Καισαρειάς «ΤΑ 7 ΠΛΑΤΑΝΙΑ», στο Πνευματικό Κέντρο Καισαρειάς


Σας περιμένουμε!ΑΡΣΙΣ Κοζάνης web:
Αγίου Χριστοφόρου 6, Κοζάνη 501 00, Ελλάδα
Δυτικής Μακεδονίας, Κοζάνης, Κοζάνης
Τηλέφωνο & Φαξ: 2461049799 e-mail: infokoz@arsis.gr
Η ΑΡΣΙΣ Κοζάνης αποτελεί δίκτυο Κοινωνικής Αλληλέγγυας και Συνεργατικής Οικονομίας στην Κοζάνη. Η ΑΡΣΙΣ-ΚΟΖΑΝΗΣ αποτελεί εθελοντική κοινότητα αλληλεγγύης και κοινωνικής δράσης. Από το 2007 οργανώνει υπηρεσίες, παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες, με στόχο την καταπολέμηση της φτώχειας, του ρατσισμού και του κοινωνικού αποκλεισμού, την υποστήριξη των νέων και την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η ΑΡΣΙΣ-ΚΟΖΑΝΗΣ ενισχύει τη φωνή και τη δράση των ενεργών πολιτών, μέσα από την ανάπτυξη και την προώθηση του εθελοντισμού σε τοπικό επίπεδο. Οι δράσεις της, πλαισιώνονται με περισσότερους από 150 εθελοντές.

 

Εκπαιδεύουμε

 

Ελεύθερο Σχολείο

Απευθύνεται σε παιδιά, όλων των τάξεων του σχολείου, οι οικογένειες των οποίων αδυνατούν να στηρίξουν τη σχολική τους φοίτηση. Δεν αποτελεί «κοινωνικό φροντιστήριο» καθώς ο στόχος του είναι η καλλιέργεια της δυναμικής και της δημιουργικότητας των παιδιών. Για το λόγο αυτό, εκτός της δωρεάν προσφοράς των μαθημάτων ενισχυτικής διδασκαλίας, προετοιμασίας για τις πανελλήνιες εξετάσεις, εκμάθησης ξένων γλωσσών και χρήσης ηλεκτρονικών υπολογιστών, παρέχει εξατομικευμένη εκπαιδευτική παρέμβαση, δημιουργική απασχόληση και έκφραση (εικαστικές δημιουργίες, κ.α.), ψυχαγωγικές και αθλητικές δραστηριότητες (εκδρομές, ομάδες ποδοσφαίρου-χορού, προβολές κ.α.).

 

Σχολείο Ενηλίκων

Απευθύνεται σε ενήλικες που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες και θέλουν να βελτιώσουν τις προσωπικές και επαγγελματικές τους δεξιότητες (άνεργοι, χαμηλά αμειβόμενοι, μονογονεϊκές οικογένειες, μετανάστες κ.α.). Παρέχει δωρεάν, μαθήματα εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας, όλων των επιπέδων, μαθήματα εκμάθησης ξένων γλωσσών και χρήσης ηλεκτρονικών υπολογιστών, ενώ, παράλληλα, οι εκπαιδευόμενοι συμμετέχουν σε δημιουργικές δραστηριότητες όπως εικαστικά εργαστήρια, λέσχη ανάγνωσης και κινηματογράφου κ.α.


Υποστηρίζουμε

 

Κέντρο Υποστήριξης Κακοποιημένης Γυναίκας

Απευθύνεται σε γυναίκες που υφίστανται βία (σωματική, ψυχολογική, συναισθηματική). Στόχος είναι η δημιουργία ενός συνολικού-ολοκληρωμένου πλαισίου υποστήριξης της γυναίκας, αλλά και η ενημέρωση-ευαισθητοποίηση της κοινωνίας. Οι γυναίκες μπορούν να επικοινωνούν με το τηλέφωνο 2461049799 (καθημερινά και σε 24ωρη βάση) και ανάλογα με το αίτημα τους να δεχτούν: ψυχολογική και νομική στήριξη, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και φροντίδα, παραπομπή σε ξενώνες προσωρινής φιλοξενίας, ενημέρωση για ευκαιρίες απασχόλησης και κατάρτισης, υλική στήριξη σε είδη πρώτης ανάγκης, ρούχα και τρόφιμα.

 

Στέκι Μεταναστών

Απευθύνεται σε όλους του μετανάστες, προσπαθώντας να δημιουργήσει ένα χώρο, ο οποίος καλλιεργεί δεσμούς μεταξύ Ελλήνων και μεταναστών, προωθώντας τη διαπολιτισμικότητα στην πράξη. Στόχος του η στήριξη των μεταναστών σε όλα τα στάδια της διαμονής τους στη χώρα και η ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας, για την αποφυγή ρατσιστικών φαινομένων. Παρέχονται: ψυχοκοινωνική υποστήριξη, πληροφόρηση, ενημέρωση για τα δικαιώματα στην εργασία, στην εκπαίδευση, υποστήριξη σε γραφειοκρατικές υποθέσεις (έκδοση αδειών παραμονής), νομική συμβουλευτική, διασύνδεση με αρμόδιους φορείς και υλική στήριξη σε είδη πρώτης ανάγκης, οικιακές συσκευές, ρούχα και τρόφιμα.

 

Παρεμβαίνουμε

 

Παρέμβαση Υποστήριξης Ρομά

Απευθύνεται σε Ρομά και υλοποιείται στους οικισμούς όπου διαμένουν με στόχο την αναβάθμιση του βιοτικού τους επιπέδου και την αντιμετώπιση φαινομένων κοινωνικής διάκρισης. Οι παρεμβάσεις αφορούν στην παροχή: εκπαιδευτικής υποστήριξης και ενίσχυσης της σχολικής φοίτησης των παιδιών, ψυχοκοινωνικής στήριξης σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο, μέριμνας σε ζητήματα κοινωνικής πρόνοιας, ιατροφαρμακευτικής φροντίδας και ιατρικών ενημερώσεων, προγραμμάτων αγωγής υγείας, εμβολιασμών, μαθημάτων ελληνικής γλώσσας σε ενήλικες, σύνδεσης με τυπικές και άτυπες εκπαιδευτικές διαδικασίες και ενημέρωσης σε θέματα απασχόλησης και κατάρτισης.

 

Δράση υποστήριξης Ατόμων Τρίτης Ηλικίας: «Ζωή Γεμάτη»

Απευθύνεται σε άτομα της τρίτης ηλικίας, οργανώνοντας ένα δίκτυο υπηρεσιών που δρα υποστηρικτικά και έπειτα από εξατομικευμένη καταγραφή των αναγκών τους. Στόχος της πρωτοβουλίας είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων της τρίτης ηλικίας και η δημιουργία αισθήματος ικανοποίησης και ασφάλειας. Οι δράσεις αποσκοπούν: στην επίλυση καθημερινών πρακτικών ζητημάτων, στις προτάσεις εξοικονόμησης και διαχείρισης χρημάτων, στην ψυχολογική υποστήριξη και κοινωνική δραστηριοποίηση.

 

Συμμετέχουμε

 

Κοινωνική τράπεζα τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης

Απευθύνεται σε όσους πιστεύουν στην έμπρακτη αλληλεγγύη και στη δυνατότητα δημιουργίας μιας ανταλλακτικής οικονομίας, η οποία προωθεί την επαναχρησιμοποίηση αντικειμένων όχι ως αδυναμία ή μειονέκτημα, αλλά ως μια καινούρια φιλοσοφία κατανάλωσης και τρόπου ζωής. Συλλέγονται, ανταλλάσσονται και προσφέρονται: τρόφιμα, ρούχα, οικιακές συσκευές, έπιπλα, κλινοσκεπάσματα, παιχνίδια, βιβλία, σχολικά είδη κ.α.

 

Ομάδα άμεσης παρέμβασης

Απευθύνεται σε όσους αντιμετωπίζουν έκτακτες ανάγκες, ή βιώνουν καταστάσεις κρίσης. Η ομάδα κινητοποιώντας ένα μεγάλο ανθρώπινο δυναμικό (ανθρώπους διαφόρων ειδικοτήτων, τεχνικό προσωπικό, αλλά και επιχειρήσεις της πόλης) προσπαθεί να δώσει προσωρινές ή και πιο μόνιμες λύσεις. Προβλήματα στέγασης, προσωρινής φιλοξενίας και έκτακτων αναγκών προσπαθούν να αντιμετωπιστούν μέσω της δουλειάς και της παρέμβασης στο δρόμο, της δημιουργίας υποστηρικτικού πλαισίου και κοινωνικών σχέσεων.

 

Σχετικά άρθρα

Γαστρονομική πανδαισία με κουζίνες απο 21 χώρες στο 20ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Αθήνας

Με γεύσεις από δεκάδες μέρη του κόσμου θα στρωθεί το πιο ανοιχτό και φιλόξενο τραπέζι της πόλης στο πάρκο Γουδή,  Παρασκευή 30 Ιουνίου - Κυριάκή 2 Ιουλιου.  Όλο το πρόγραμμα, συναυλίες, συζητήσεις, εκθέσεις, εδώ!

«Βραδιές Film Noir κάτω από το φως των αστεριών» με ελεύθερη είσοδο [ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ]

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) διοργανώνει κινηματογραφικό αφιέρωμα με τίτλο «Βραδιές Film Noir κάτω από το φως των αστεριών», σε Μουσεία του Δικτύου του.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×