op
×
1η ανοιχτή συζήτηση αυτομόρφωσης με θέμα την Αυτοδιαχείρηση
1η ανοιχτή συζήτηση αυτομόρφωσης με θέμα την Αυτοδιαχείρηση
04/04/17 19:00
Αυτοδιαχειριζόμενο εργοστάσιο ΒΙΟ.ΜΕ.
Κεντρικής Μακεδονίας » Θεσσαλονίκης » Πυλαίας-Χορτιάτη
άλλα: 1η ανοιχτή συζήτηση αυτομόρφωσης στο εργοστάσιο της ΒΙΟ.ΜΕ.

1η ανοιχτή συζήτηση αυτομόρφωσης με θέμα την Αυτοδιαχείρηση

1η ανοιχτή συζήτηση αυτομόρφωσης στο εργοστάσιο της ΒΙΟ.ΜΕ.


Τρίτη 4 Απριλίου, ώρα 7:00μμ


Θέμα: Αυτοδιαχείρηση
Αυτοδιαχειριζόμενο εργοστάσιο ΒΙΟ.ΜΕ. web:
Λαέρτου, Πυλαία 570 01, Ελλάδα
Κεντρικής Μακεδονίας, Θεσσαλονίκης, Πυλαίας-Χορτιάτη
Τηλ.-φαξ: 2313 031154 viomesynergatiki@yahoo.gr protbiometal@gmail.com
"Οι εργαζόμενοι της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής αγωνιζόμαστε για να περάσει το εργοστάσιο από τα χέρια του κεφαλαίου στα χέρια των εργαζομένων!

Απλήρωτοι από το Μάιο του 2011 και σε επίσχεση εργασίας με μεγάλα προβλήματα επιβίωσης αγωνιζόμαστε να κρατήσουμε μια πολύ δυναμική επιχείρηση παραγωγής δομικών υλικών ζωντανή και τους εργαζόμενους με αξιοπρέπεια και με ανορθωμένο το ανάστημα απέναντι στη λαίλαπα του ξένου και του ντόπιου κεφαλαίου!

Αγωνιζόμαστε να κάνουμε πράξη ότι εμείς οι εργαζόμενοι μπορούμε χωρίς τα αφεντικά! Αγωνιζόμαστε να αποδείξουμε πως αν δε μπορούν αυτοί εμείς μπορούμε χωρίς αυτούς και θα το καταφέρουμε!"Για αυτά που λέγονται πίσω από κλειστές πόρτες


Το σωματείο εργατοϋπαλλήλων της ΒΙΟ.ΜΕ. απαρτίζετε από εργαζόμενους που προσπαθούμε μέσα από μια διαδικασία εργατικού έλεγχου της παραγωγής και αυτό-διεύθυνσης μέσα από την γενική συνέλευση των εργαζομένων να επιβιώσουμε σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες που περνά ο τόπος μας και όλη η εργατική τάξη.

Προσπαθούμε με ότι μέσα έχουμε να γεμίζουμε καθημερινά το πιάτο στο τραπέζι μας και να μην ακούμε τα παιδιά μας να φωνάζουν την πιο σκληρή λέξη για μας , «πεινάμε» .

Προσπαθούμε να κρατήσουμε τις δουλειές μας και να διαχειριστούμε τις ζωές μας .

Προσπαθούμε να μην χάσουμε την αξιοπρέπεια μας .
Να κρατηθούμε ΖΩΝΤΑΝΟΙ!!!


Μέσα σε αυτόν τον αγώνα που δίνουμε κάποιοι «συνάδελφοι» θεός να τους κάνει!
Mας αποκαλούν αναρχικούς , λίγους και χωρίς αντικείμενο και στόχο .
Και αυτοί οι συνάδελφοι δεν είναι κάποιοι που υποτίθεται πώς είναι από αυτούς που ο λόγος τους ακούστηκε και πάει.

Είναι ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου Θεσσαλονίκης κυρ. Τσαραμπουλίδης .
Καλούμε λοιπόν τον κύριο Τσαραμπουλίδη και το εργατικό κέντρο Θεσσαλονίκης να πάρει θέση και να απαντήσει δημόσια τι είναι οι υπαγόμενοι στην δύναμη του εργατικού κέντρου εργαζόμενοι της ΒΙΟ.ΜΕ.
Μέσα από το εργοστασιακό σωματείο μας αλλά και μέσα από κλαδικά σωματεία της δύναμης του εργατικού κέντρου
Καλούμε το σωματείο χειριστών που έχει στην δύναμη του πολλούς από τους συναδέλφους να απαντήσει.


Καλούμε το σωματείο χημικών βιομηχανιών να πάρει θέση για τα μέλη του που είναι μεγάλος αριθμός των συναδέλφων .
(πρέπει να πούμε πως όλοι αυτοί 2,1/2 χρόνια τώρα που υποφέρουμε μόνο πόλεμο μας έκαναν ουτε να προσφέρουν ένα πακέτο μακαρόνια)
Καλούμε την ομοσπονδία της Ο.Β.Ε.Σ. να πάρει θέση για το σωματείο της ΒΙΟ.ΜΕ. που είναι μέλος της.
Τέλος καλούμε όλα τα εργατικά κέντρα της Ελλάδος και την Γ.Σ.Ε.Ε.
Να απαντήσουν για το τι είναι οι εργαζόμενοι της ΒΙΟ.ΜΕ. και ο αγώνας που δίνουμε τόσα χρόνια τώρα.

Και αν έχουν την δύναμη να στηρίξουν δημόσια τα όσα λένε πίσω από κλειστές πόρτες .


Αν έχουν τα κότσια να χτυπήσουν δημόσια ανθρώπους που παλεύουν για το μεροκάματο .

Τότε ναι! θα τους κρίνουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι και θα τους δούμε αν μπορέσουν να λένε τις συνήθεις μεγαλοστομίες από τα βήματα που εμείς τους έχουμε ανεβάσει.

Υ.Γ. κύριε Τσαραμπουλίδη περιμένουμε ακόμα το φορτηγό από την ΜΕ.Β.ΓΑΛ. και από τον μπάρμπα-Στάθη που μας έχεις υποσχεθεί. Γεμάτο με τρόφιμα φυσικά.

Σωματείο εργατοϋπαλλήλων βιομηχανικής μεταλλευτικής"


" Για τους "συναδέλφους"


Το σωματείο εργατοϋπαλλήλων της ΒΙΟ.ΜΕ. έχει αναλάβει την ευθύνη να κάνει ότι είναι δυνατόν, για την επιβίωση των εργαζομένων μελών του και την διατήρηση των θέσεων εργασίας και της αξιοπρέπειας των εργαζομένων .

Αυτά όλα με την συντριπτική πλειοψηφία, της γεν. συνέλευσης του σωματείου.

Αν κάποιοι συνάδελφοι έχουν ξεχάσει αυτή την απόφαση, εμείς προσπαθούμε να τους την θυμίσουμε , ( άσχετα το τι γράφει μερίδα του αστικού πουλημένου τύπου). Και η απόφαση μέχρι και σήμερα που μιλάμε δεν έχει ανατραπεί από νέα γεν. συνέλευση.


Όποτε όποιος συνάδελφος αποφασίσει να πράξει μεμονωμένα ενέργειες για να μην γίνει πράξη η απόφαση αυτή ( με το να βάζει εμπόδια και να απειλεί με πτώχευση την ΒΙΟ.ΜΕ.)

Τον προειδοποιούμε πώς η στάση του είναι ενάντια στο συλλογικό συμφέρον των εργαζομένων και θα πράξουμε ότι νόμιμη  και ηθικά στηριγμένη ενέργεια έχουμε, ώστε να  αποτρέψουμε  να μπει η ΒΙΟ.ΜΕ. σε τέτοιες περιπέτειες και μαζί και οι εργαζόμενοι της που αυτό που ζητάμε είναι μόνο, η συνέχιση της εργασίας μας.

Και λέμε και στη κοινωνία που παρακολουθεί πώς εμείς παλεύουμε για όλους, αλλά αυτοί οι λίγοι παλεύουν μόνο για το δικό τους συμφέρον και τάσσουν τα συμφέροντα τους ,δίπλα στα συμφέροντα της εργοδοσίας και τον "δημοσιογράφων του Μπόμπολα".

Αν αυτό νομίζουν πώς είναι το συμφέρον τους,  ας πράξουν ανάλογα, αλλά να ξέρουν πώς θα μας βρουν απέναντι τους , γιατί δεν έχουμε καμία διάθεση να παραχωρήσουμε ότι με τόσο κόπο καταφέραμε να αποκτήσουμε . Δηλαδή την δουλειά μας, την αξιοπρέπεια μας και την δύναμη  να αποφύγουμε την κατάθλιψη, που έχουν ρίξει όλη την εργατική τάξη, τρόικα, Δ.Ν.Τ και ντόπιοι υπηρέτες τους.


Εμείς οι εργαζόμενοι της ΒΙΟ.ΜΕ. νιώθουμε ότι  έχουμε στις πλάτες μας ένα επιπλέον βάρος. Ένα βάρος που έχει μπει στις πλάτες μας και αφορά πολύ μεγάλη μερίδα της εργατικής τάξης , που περιμένει να δει  τα αποτελέσματα της ΒΙΟ .ΜΕ. για να πράξει ανάλογα.

Και ειδοποιούμε τους «συναδέλφους» ότι μπαίνουν απέναντι σε όλη αυτή  την μερίδα της εργατικής τάξης. Και πρέπει να πάρουν το βάρος της απόφασης τους .

οι  -ελεύθεροι εργαζόμενοι- της  ΒΙΟ.ΜΕ. έχουμε δικαίωμα μα και καθήκον να επιτύχουμε στην προσπάθεια μας αυτή."
Το Αυτοδιαχειριζόμενο εργοστάσιο ΒΙΟ.ΜΕ. είναι δίκτυο της Κοινωνικής Αλληλέγγυας και Συνεργατικής Οικονομίας στην Θεσσαλονίκη.


Πως να έρθετε στο εργοστάσιο
Λεωφορεία Νο 2-3-8 Στάση Σ.Α.Σ.Θ. (Μια στάση πριν το ΙΚΕΑ)


Σχετικά άρθρα

Κοινωνική Οικονομία: Τρεις συνεργατικές προσπάθειες που αλλάζουν τον κόσμο μας στο τώρα

Κοινωνική, Αλληλέγγυα και Συνεργατική Οικονομία - Ο Συνεταιρισμός Παραγωγών - Καταναλωτών "Το Κουκούλι" παρουσιάζει και καλωσορίζει τα νέα του μέλη

Ανοιχτή συνέλευση ενημέρωσης για τις νέες απειλές που αντιμετωπίζει η αυτοδιαχειριζόμενη ΒΙΟΜΕ

Κοινωνική, Αλληλέγγυα και Συνεργατική Οικονομία - Ανοιχτή συνέλευση ενημέρωσης για τις νέες απειλές που αντιμετωπίζει η αυτοδιαχειριζόμενη ΒΙΟΜΕ και για συνδιοργάνωση δράσεων υπεράσπισης του εγχειρήματος

Η μακροβιότερη κατάληψη που λειτουργεί από το 1988 στα Πατήσια. Συντηρείται από τους κατοίκους μέσα σε ένα καταπράσινο κήπο

Τα τελευταία 22 χρόνια το κτήµα «Πάτµου και Καραβία» συντηρείται από τους ίδιους τους κατοίκους, λειτουργεί στο ισόγειο κυλικείο-μπαρ και τραπεζάκια στην αυλή για αναψυχή μέσα στη βλάστηση. 

Ιστορική μέρα για την Αυτοδιαχείριση

Σήμερα, στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης της CISAC στη Λισαβόνα, αποφασίστηκε η προαγωγή της ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ από δόκιμο σε τακτικό μέλος της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας, ενώ ταυτόχρονα η ΑΕΠΙ αποβλήθηκε για έναν χρόνο, καθώς δε συμμορφωθηκε με τις απαιτήσεις της CISAC.

Οι "έντιμοι" δικαστικοί θέλουν να καταστρέψουν ό,τι με τόσο κόπο στήσαμε εμείς οι εργάτες της ΒΙΟ.ΜΕ

Μετά από τεσσεράμισι χρόνια λειτουργίας και έξι χρόνια αγώνα από εμάς τους εργαζόμενους στην ΒΙΟ.ΜΕ., η δικαστική εξουσία δεν σταμάτησε ούτε στιγμή τις επιθέσεις τις εναντίον μας.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Περισσοτερα...
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×