op
×

Oι μαθητές ανακαλύπτουν και βαθμολογούν το πράσινο στην πόλη τους

Oι μαθητές ανακαλύπτουν και βαθμολογούν το πράσινο στην πόλη τους
Μετά την επιτυχία του περσινού διαγωνισμού «Πράσινοι Πρωταθλητές» και τη συμμετοχή 63 σχολείων, τα οποία εντόπισαν και κατέγραψαν 211 πρασίνους χώρους σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, η WWF Καλύτερη Ζωή διοργανώνει και φέτος τον σχολικό διαγωνισμό: «Πράσινοι Πρωταθλητές 2.0»! 

Οι μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όλης της χώρας, προσκαλούνται να ανακαλύψουν και να βαθμολογήσουν πράσινους χώρους στην πόλη τους μέσα από την καινοτόμο και δωρεάν εφαρμογή WWF GreenSpaces.

«Μέσα από τον διαγωνισμό οι μαθητές καλούνται να διαπιστώσουν βιωματικά τη σπουδαιότητα των πρασίνων χώρων στις πόλεις και να αναδείξουν πράσινες οάσεις ή χώρους που χρήζουν βελτίωσης. 

Η συμμετοχή έφηβων στο εγχείρημα του WWF Ελλάς για τη βελτίωση του πράσινου στις πόλεις είναι πολύτιμη. Οι ίδιοι ως ενεργοί πολίτες νοιάζονται και δραστηριοποιούνται ατομικά και συλλογικά για την ποιότητα ζωής στις πόλεις και δίνουν το δικό τους μήνυμα για μία πιο πράσινη πόλη», δηλώνει η Βίκυ Μπαρμπόκα, υπεύθυνη του προγράμματος WWF Καλύτερη Ζωή.

Μέσα από τον διαγωνισμό οι μαθητές δεν θα ζήσουν απλά τη χαρά της ανακάλυψης του πρασίνου στις πόλεις τους, αλλά θα συμβάλλουν ενεργά στη βελτίωσή τους. 

Το WWF θα φροντίσει ούτως ώστε οι καταγραφές των προβλημάτων να φτάσουν στις δημοτικές αρχές, προκειμένου να αναλάβουν δράση. Παράλληλα, τα συμμετέχοντα σχολεία μπορούν να αναλάβουν εθελοντικές δράσεις που  θα περιλαμβάνουν καθαρισμούς, αποκατάσταση ζημιών, δημιουργία κάδων απορριμμάτων αλλά και γενικότερες αναπλάσεις.

Οι τρεις μαθητές με τις περισσότερες καταγραφές πράσινων χώρων θα κερδίσουν από ένα τάμπλετ, ενώ τα τρία γυμνάσια ή λύκεια που θα καταφέρουν να συγκεντρώσουν τις περισσότερες καταγραφές χώρων θα βραβευτούν με έναν εκτυπωτή το καθένα. 

Τι είναι το WWF GreenSpaces

Η πρωτότυπη δωρεάν εφαρμογή για κινητά προσφέρει τη δυνατότητα  να εντοπίσουμε, να βαθμολογήσουμε και να καταγράψουμε πράσινους χώρους στις ελληνικές πόλεις.

Με βασικά κριτήρια την ποιότητα πρασίνου, το επίπεδο καθαριότητας και τις υποδομές που διαθέτει ο κάθε χώρος, ο χρήστης της εφαρμογής μπορεί να αξιολογήσει και να αφήσει τα δικά του σχόλιά για την κατάσταση του χώρου. 

Ταυτόχρονα, μέσα από ειδικά φίλτρα, μπορεί να αναζητήσει χώρους για άθληση, για παιχνίδι με τα παιδιά, για χαλάρωση ή βόλτα με το κατοικίδιο του. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ!


 
Σχετικά άρθρα

Μαθητές φόρεσαν φούστα διαμαρτυρόμενοι για την παράλογη απαίτηση του σχολείου τους

Δεκάδες μαθητές της ακαδημίας Isca στο Exeter της Βρετανίας πήγαν στο σχολείο φορώντας φούστες για να διαμαρτυρηθούν με αφορμή την παράλογη απαίτηση του σχολείου τους.

Μάθε τι είναι τα τροφοχιλιόμετρα και πώς μπορείς να τα μειώσεις

Πιο ξακουστή πρωτοβουλία είναι η «δίαιτα των 100 μιλίων», όπου εστιατόρια, ξενοδοχεία αλλά και μεμονωμένα νοικοκυριά προσπαθούν και καταφέρνουν να χρησιμοποιούν προϊόντα που παράγονται σε ακτίνα 100 μιλίων.

Άρση της ποινής ζητά η εισαγγελέας για την πρωτοφανή καταδίκη μαθητών στο Ρέθυμνο

Την άμεση παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου, προκάλεσε η ποινή της κοινωνικής εργασίας  που επιβλήθηκε από το Δικαστήριο Ανηλίκων σε βάρος τριών μαθητών

Μάθημα ανακύκλωσης στη Νέα Σμύρνη

Έκαναν τη θεωρία πράξη. Μαθητές δύο δημοτικών σχολείων στη Νέα Σμύρνη ανακύκλωσαν πλαστικά μπουκάλια και αλουμινένια κουτάκια από αναψυκτικά και έμαθαν ποιες είναι οι υποχρεώσεις μας για την προστασία του περιβάλλοντος.

Διατροφική Αυτάρκεια και Ντόπιοι Σπόροι: Το παράδειγμα της Λευκάδας [ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ]

Οι μαθητές φυτεύουν, φροντίζουν και στο τέλος της σχολικής χρονιάς μοιράζουν δωρεάν, στους συμπατριώτες τους 3000 περίπου φυτά, που προέρχονται από ντόπιους σπόρους.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×