op
×

Ένα πολύ όμορφο πείραμα γίνεται αυτό τον καιρό στην Αίγινα!

Διαβάστηκε
Ένα πολύ όμορφο πείραμα γίνεται αυτό τον καιρό στην Αίγινα!

“Φανταστείτε ένα νησί όπου τίποτα δεν πετιέται και όλα αξιοποιούνται. Είναι κάτι πολύ μεγαλύτερο από την απλή ανακύκλωση”

Το όραμα για ένα βιώσιμο νησί όπου τίποτα δεν πετιέται σας ακούγεται κάτι σαν...ουτοπία; Αυτό το Σαββατοκύριακο ​8 & 9 Απρίλη​, η Σβούρα θα μετατρέψει το δημόσιο χώρο της Αίγινας σε μία “ουτοπία” δημιουργίας, φαντασίας και επανάχρησης όσων έχουμε συνηθίσει να αποκαλούμε σκουπίδια!

Στο 3o εργαστήριο της Σβούρας με όνομα ​Plastic Cultopia I​, το οποίο είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το τελευταίο εργαστήριο του Svoura project, η ομάδα των μαθητών θα πειραματιστεί με παλιές ρόδες και “άχρηστα” αντικείμενα που έχει συλλέξει. Με τη βοήθεια διαφόρων εργαλείων, τεχνικών αλλά κυρίως της απεριόριστης φαντασίας της, η ομάδα της Σβούρας θα περιστρέψει για μία ακόμα φορά την πραγματικότητα, κατασκευάζοντας καθίσματα από ρόδες αυτοκινήτων, ξεκινώντας έτσι το πρώτο μέρος της κατεσκευής του δικου της σινεμά.

Επίσης αυτό το Σαββατοκύριακο η ομάδα της Σβούρας θα παρευρεθεί στο ανοιχτό σπορείο που διοργανώνει το Πελίτη Αίγινας στο χώρο του Πύργου του Μάρκελλου.

Περνώντας από ατομικές δημιουργίες σε συλλογικές, το Svoura Project περιστρέφει την πραγματικότητα, επαναπροσδιορίζει ό,τι συχνά ονομάζουμε σκουπίδι και προωθεί την εικαστική δημιουργία και την καλλιτεχνική έκφραση.

Το ​Svoura Project ​υποστηρίζεται από το “​START – Create Cultural Change​”.
To START είναι ένα πρόγραμμα της Robert Bosch Stiftung (Ίδρυμα Robert Bosch) που υλοποιείται σε συνεργασία με το Goethe-Institut Thessaloniki και την Bundesvereinigung Soziokultureller Zentren e.V. Κοινωνικοπολιτιστικών Κέντρων).

Εργαστήριο: ​Plastic Cultopia I
Ημερομηνία:​ Σάββατο 8 & Κυριακή 9 Απριλίου

Περισσότερες πληροφορίες:

www.svouraproject.com 


Σχετικά άρθρα

Γιατί σε κάποιους δήμους οι κάδοι είναι άδειοι και σε άλλους ξεχειλίζουν

Δεν σημαίνει ότι αυτές οι ποσότητες συσσωρεύονται καθημερινά σε όγκους απορριμμάτων στους δρόμους των πόλεων της Αττικής στη διάρκεια των κινητοποιήσεων της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Εργοστάσια απορριμμάτων: Το μεγάλο φαγοπότι των εργολάβων [ΒΙΝΤΕΟ]

Το ντοκιμαντέρ της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. παρουσιάζει ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά αλλά και περιβαλλοντικά εγκλήματα της εποχής μας και συγκεκριμένα το ανεπανόρθωτο πλήγμα που θα υποστεί το Δημόσιο συμφέρον, το περιβάλλον και οι πολίτες, από την κατασκευή ιδιωτικών εργοστασίων διαχείρισης απορριμμάτων.

Δήμος Βέροιας: 27 σχολεία στην ανακύκλωση χαρτιού

Μαθητές 27 σχολείων του Δήμου Βέροιας, συμμετείχαν στην πρώτη φάση ανακύκλωσης χαρτιο, ένα πρόγραμμα που συμβάλλει στην ευαισθητοποίηση και την αφύπνιση της οικολογικής συνείδησης των μαθητών.

Αυτές είναι οι νέες προτάσεις της κυβέρνησης προς την ΠΟΕ - ΟΤΑ

Κατά τη διάρκεια της πρωινή συνάντησης που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου, οι εκπρόσωποι της ΠΟΕ - ΟΤΑ, συζητήθηκαν νέες προτάσεις εκ μέρους της Κυβέρνησης, οι οποίες και θα ενσωματωθούν στην σχετική τροπολογία που έχει κατατεθεί στη Βουλή.

Υπάρχει και αυτή η πρόταση για λύση στο πρόβλημα διαχείρισης των απορριμμάτων

Κοινωνική, Αλληλέγγυα & Συνεργατική Οικονομία: Γνωρίζατε ότι, το 42% των απορριμμάτων που παράγουμε καθημερινά και γεμίζουν τους κάδους, μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν; 
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×