op
×

Τοξικός αέρας τέλος! Υπογράφουμε εδώ

Διαβάστηκε
Τοξικός αέρας τέλος! Υπογράφουμε εδώ

Συλλογή Υπογραφών ΕΔΩ

Πανευρωπαϊκή εκστρατεία ενάντια στην πανίσχυρη βιομηχανία κάρβουνου. Ολόκληρο το κάλεσμα σε συλλογική δράση:


"Η καύση κάρβουνου μας σκοτώνει. Μεγάλα «βρόμικα» εργοστάσια ενέργειας σε όλη την Ευρώπη θησαυρίζουν δηλητηριάζοντας τον αέρα και το νερό μας, ενώ εμείς ασφυκτιούμε. Η ρύπανση δεν γνωρίζει εθνικά σύνορα και αυτό που εισπνέουμε στην Ελλάδα μπορεί να είναι δηλητηριώδη αέρια που προέρχονται από τη Βουλγαρία ή την Ιταλία. [1]

Για να τη σταματήσουμε, πρέπει να δράσουμε μαζί, σε όλη την ΕΕ. Τώρα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε ένα σημαντικό βήμα για να καθαρίσουμε την Ευρώπη από την ατμοσφαιρική ρύπανση.

Μετά από χρόνια καθυστερήσεων, μακρών διαβουλεύσεων και χιλιάδων θανάτων που προκλήθηκαν από τη δηλητηριώδη ατμοσφαιρική ρύπανση, και που θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει νέα όρια ρύπανσης, τα οποία θα αναγκάσουν τη βρόμικη βιομηχανία του κάρβουνου να καθαρίσει τα τοξικά αέριά της ή να τερματίσει τη λειτουργία της. Αν εξασφαλίσουμε ότι κάθε εργοστάσιο στην Ευρώπη εφαρμόζει τις ελεγμένες και δοκιμασμένες τεχνολογίες που είναι γνωστές από τη δεκαετία του ‘80 μπορούμε να μειώσουμε τους θανάτους που προκαλούνται από τον μολυσμένο αέρα κατά 85%. [2]

Αν αρκετές ευρωπαϊκές κυβερνήσεις υποστηρίξουν με την ψήφο τους τα νέα όρια ρύπανσης στη Μόνιμη Επιτροπή της ΕΕ για τις βιομηχανικές εκπομπές, στις 28 Απριλίου, θα έχουμε επιτέλους τα εργαλεία για να αναγκάσουμε τους βρόμικους γίγαντες - όπως η Γερμανία και η Πολωνία – να καθαρίσουν τα τοξικά αέρια των εργοστασίων τους. Τα ισχυρά συμφέροντα της βιομηχανίας του κάρβουνου ασκούν πιέσεις στις χώρες – κλειδιά, την ψήφο των οποίων έχουμε ανάγκη για να εξασφαλίσουμε την απαραίτητη πλειοψηφία στην ψηφοφορία. [3] Ο κίνδυνος να μην περάσει αυτή η ζωτική για την υγεία μας ρύθμιση είναι κάτι παραπάνω από υπαρκτός.

63 άτομα πεθαίνουν κάθε μέρα στην Ευρώπη λόγω της ατμοσφαιρικής ρύπανσης που προκαλεί το κάρβουνο. Χιλιάδες άνθρωποι αρρωσταίνουν με άσθμα ή χρόνιες καρδιακές και πνευμονικές παθήσεις κάθε χρόνο. Δεν έχουμε χρόνο για άλλες καθυστερήσεις. Η καύση του βρόμικου κάρβουνου δεν δικαιολογείται πλέον, όταν εναλλακτικές μέθοδοι για καθαρή, ασφαλή, φθηνή και φιλική προς το περιβάλλον παραγωγή ενέργειας είναι διαθέσιμες.

Ήρθε η ώρα να πούμε, φθάνει πια, και να απαιτήσουμε άμεση δράση για την τοξική ατμοσφαιρική ρύπανση, αλλά μας απομένουν μόνο μερικές μέρες πριν παρθούν οι οριστικές αποφάσεις. Για τον σκοπό αυτό ξεκινάμε αυτήν την πανευρωπαϊκή εκστρατεία, ώστε να παλέψουμε ενάντια στην πίεση που ασκεί η πανίσχυρη βιομηχανία του κάρβουνου και με τη συλλογική δύναμή μας να ασκήσουμε πίεση στους υπουργούς των χωρών που μπορούν να καθορίσουν την ψηφοφορία. Ας τους πλημμυρίσουμε με αιτήματα από κάθε ευρωπαϊκή χώρα, ώστε να δράσουν ενάντια στη θανατηφόρο ατμοσφαιρική ρύπανση. Και θα το κάνουμε σε 6 διαφορετικές γλώσσες για να απευθυνθούμε στη γλώσσα τους. Αλλά πρέπει να δράσουμε τώρα πριν πάρουν την απόφασή τους για την ψήφο."
Σχετικά άρθρα

Περιβαλλοντικός λαϊκισμός - Όταν η «δράση για το περιβάλλον» κάνει ζημιά στην άγρια φύση

H «προστασία του περιβάλλοντος», όπως κάθε δημοφιλής θέση ή τάση, συχνά γίνεται αντικείμενο λαϊκιστικής εκμετάλλευσης (για απλή προβολή ή οικονομικό όφελος).

WWF: Υψηλά επίπεδα μόλυνσης σε θαλάσσια θηλαστικά από πλαστικά προϊόντα

Το WWF πραγματοποίησε βιοψίες σε  100 θαλάσσια θηλαστικά και εντόπισε υψηλά επίπεδα μόλυνσης τους από φθαλικά άλατα, επικίνδυνα χημικά που βρίσκονται σε πλαστικά  προϊόντα.

Ανοιχτή εξόρυξη χρυσού: Οι 7 πολυεθνικές που κερδοσκοπούν σε βάρος των λαών [ΒΙΝΤΕΟ]

Τα μεταλλευτικά κοιτάσματα του πλανήτη ανήκουν σε λίγες πολυεθνικές εταιρείες που ελέγχουν την παγκόσμια αγορά μετάλλων και εξυπηρετούν εκείνους που θέλουν να κερδοσκοπήσουν. 
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×