op
×

Μεγάλη καταστροφή στον Κορινθιακό Κόλπο [ΦΩΤΟ]

Διαβάστηκε
Μεγάλη καταστροφή στον Κορινθιακό Κόλπο [ΦΩΤΟ]
Την τεράστια οικολογική καταστροφή που συντελείται στον Κορινθιακό Κόλπο καταγγέλει ο Σύλλογος Ελεύθερων και Αυτονόμων Δυτών Νομου Φωκίδας.

Σε σχετική ανάρτηση αναφέρουν:

"Τεράστια οικολογική καταστροφή έγινε χθες στον Κορινθιακό Κόλπο από γρι-γρι που δρουν ως επί το πλείστον τις νυχτερινές ώρες. Όπως βλέπουμε στην φωτογραφία η καταστροφή από τόνους είναι τεράστια, άδειασαν κυριολεκτικά όλη τη θάλασσα. Ο κόλπος μας αδειάζει από ψάρια, ενώ δεν γίνεται καμία ουσιαστική προσπάθεια για την προστασία του.

Η υπεραλίευση σε συνδυασμό με την καταστροφή των οικοσυστημάτων έχει αρνητικές επιπτώσεις στο θαλάσσιο περιβάλλον. Ο πληθυσμός του τόνου και του μπακαλιάρου έχει μειωθεί κατά 90% στην περιοχή μας. Πρέπει να ληφθούν άμεσα δραστικά μέτρα για την προστασία του Κορινθιακού Κόλπου. Να απαγορευτούν οι μηχανότρατες, οι παράκτιες τράτες και τα γρι-γρι που δραστηριοποιούνται στον κόλπο.



Λέξεις Κλειδία - Tags
μηχανότρατες κορινθιακός κόλπος
2
ψάρια
33
οικοσύστημα
8
Σχετικά άρθρα

Κάποτε, αυτό το νησί είχε μόνο ένα δέντρο. Δείτε το σήμερα [ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ]

Ένα πείραμα που διαρκεί 150 χρόνια και ένα απομακρυσμένο νησί στη μέση του Ατλαντικού μπορεί να κρύβουν το μυστικό της σωτηρίας της Γης αλλά και της μετοίκησης σε άλλους πλανήτες.

Εσύ τι ψάρια πιάνεις; Παίξε το κουίζ της WWF και κέρδισε πλούσια δώρα

Τα ψάρια έχουν την εποχή τους όπως τα φρούτα. Τρώμε το σωστό ψάρι τη σωστή εποχή και όχι όταν αναπαράγεται, όπως κάνει ο κολιός τον Αύγουστο.Προστατεύουμε τα απειλούμενα είδη και δεν επιλέγουμε πετροσωλήνες (η πώληση των οποίων απαγορεύεται), ή γαλέο.

"Τι πειράζει αν υπάρχει υπεραλίευση, εγώ τρώω ψάρια ιχθυοτροφείου": Σωστό ή λάθος;

Το 30% των ψαριών παγκοσμίως χρησιμοποιούνται ως πρώτη ύλη για τροφή ψαρικών υδατοκαλλιέργειας. Επομένως, η κατανάλωση εκτρεφόμενων ψαρικών στηρίζεται σε ένα υγιές κι όχι υπεραλιευμένο, θαλάσσιο οικοσύστημα.

32 εστιατόρια της Αθήνας σας προσκαλούν σε ένα γευστικό & υπεύθυνο ταξίδι στη βιώσιμη κατανάλωση ψαρικών!

Το “Restaurant Fishweek” έρχεται για 2η συνεχόμενη χρονιά! 32 από τα καλύτερα εστιατόρια της Αθήνας σας προσκαλούν σε ένα υπεύθυνο ταξίδι στη βιώσιμη κατανάλωση ψαρικών!

Ξέρεις από που έρχονται τα ψάρια που αγοράζεις;

Για κάθε ψάρι που αγοράζετε από το ιχθυοπωλείο ή το σούπερ μάρκετ πρέπει να αναγράφεται υποχρεωτικά είτε στον πάγκο, είτε στην ετικέτα (εάν είναι συσκευασμένο), ο Αριθμός Περιοχής Αλίευσης. Είναι ένας αριθμός που προέρχεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) και δείχνει την περιοχή απ’ όπου αλιεύθηκε ένα ψάρι.

Λεηλατώντας τη θάλασσα της Δυτικής Αφρικής | Του Άλκη Καφετζή

Η κατάσταση στην περιοχή βρίσκεται εκτός ελέγχου εξαιτίας δεκαετιών υπεραλίευσης, παράνομης αλιείας αλλά και απουσίας αποτελεσματικής διαχείρισης και επόπτευσης της αλιείας. Η βασική πηγή τροφής εκατομμυρίων ανθρώπων στη Δυτική Αφρική και η υγεία ενός από τα πλουσιότερα θαλάσσια οικοσυστήματα του πλανήτη κινδυνεύει.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Περισσοτερα...
Χρησιμοποιούμε δικά μας cookies και cookies τρίτων για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας και τις υπηρεσίες μας, αναλύοντας την περιήγηση στον ιστότοπό μας. Αν συνεχίσετε την περιήγηση, θεωρούμε ότι αποδέχεστε τη χρήση τους. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην Πολιτική cookies.×