op
×

Πασχαλινές δράσεις των Ενεργών Πολιτών Λάρισας

Διαβάστηκε
Πασχαλινές δράσεις των Ενεργών Πολιτών Λάρισας

Οι Ενεργοί Πολίτες Λάρισας είναι ήδη γνωστοί στην κοινωνία της Λάρισας και όχι μόνο, για το πολυδιάστατο έργο τους όλο τον χρόνο! 

Ιδιαίτερα αυτές τις γιορτινές μέρες όμως, πρέπει να προσπαθήσουμε όλοι, ώστε ακόμα και οι πιο φτωχές οικογένειες, να μπορέσουν κι αυτές να συμμετέχουν στην κοινή χαρά!

Για το λόγο αυτό, εδώ και αρκετές μέρες οι Εν.Πο.Λ. έχουν οργανώσει ένα σχέδιο δράσεων για τη συγκέντρωση τροφίμων και χρειαζούμενων ειδών, που θα αποτελέσουν τις ελάχιστες υλικές προϋποθέσεις για ένα χαρούμενο Πάσχα και γι αυτούς που δεν έχουν επαρκείς οικονομικές δυνατότητες!

- Εθελοντές των Εν.Πο.Λ. εξόρμησαν σε σούπερ μάρκετς της πόλης μας, και έδωσαν την ευκαιρία στους συμπολίτες μας να εκφράσουν την αγάπη τους με προσφορές τροφίμων στο μέτρο που μπορούσε ο καθένας!

- Η εθελοντική ομάδα κυριών από την Τερψιθέα, που συχνά-πυκνά ενισχύει το έργο των Ενεργών Πολιτών, κι αυτό το Πάσχα προσφέρει ποσότητα κρεάτων για τις οικογένειες που στηρίζει το δίκτυο αλληλεγγύης των Εν.Πο.Λ.

- Τα παιδιά του 16ου και του 37ου δημοτικού σχολείου, εξέφρασαν την αγάπη τους, προσφέροντας κι αυτά, τα τρόφιμα που συγκέντρωσαν.

- Οι μοναχές της Ι.Μ. Τιμίου Προδρόμου στην Ανατολή Αγιάς, προσέφεραν αυγά.

- Σημαντική είναι και η προσφορά σε τρόφιμα επιχειρήσεων του τόπου μας, όπως The Mart Cash & Carry, Μέλισσα Κίκιζας ΑΒΕΕ, Κασίδης ΑΕ.

- Στην πρόσφατη πασχαλινή διάθεση προϊόντων Χωρίς Μεσάζοντες που κάναμε στη Σκεπαστή Αγορά της Νεάπολης, οι παραγωγοί πρόσφεραν στο Δωρητήριο Τροφίμων των Εν.Πο.Λ. σημαντική ποσότητα τροφίμων και χαρτικών.

- Ικανοποιητική ποσότητα τροφίμων συγκεντρώθηκε και κατά την πρόσφατη Έκθεση Πέτρας, που φιλοτέχνησε ο εθελοντής μας κ. Βασίλης Σιουζουλής, όπου οι επισκέπτες μπορούσαν να αποκτήσουν τα εκθέματα, προσφέροντας κατά βούληση τρόφιμα.

- Παράλληλα, ως την Μεγάλη Τρίτη θα είναι ανοιχτό το ξύλινο σπιτάκι Νο 5 που μας παραχώρησε δωρεάν ο Δήμος Λαρισαίων, στο Πασχαλινό Χωριό της πλατείας Ταχυδρομείου, όπου ο καθένας μπορεί να ανταλλάξει τρόφιμα και είδη προσωπικής υγιεινής, με λαμπάδες και πασχαλινά διακοσμητικά χειροτεχνήματα, που κατασκεύασαν οι εθελοντές μας!

Με όλους αυτούς τους τρόπους, με την ακατάπαυστη φροντίδα και δράση των υπέροχων εθελοντών μας, αλλά και την ευαισθησία των συμπολιτών μας, ελπίζουμε να συμβάλλουμε όλοι ώστε η ευχή «Καλό Πάσχα», να γίνει πραγματικότητα, και για κάποιες οικογένειες που δεν έχουν τα υλικά μέσα για να την κάνουν πράξη!

Ευχόμαστε Καλές Γιορτές σε όλους, με υγεία κι ευημερία!


Σχετικά άρθρα

Βοήθεια για τους κατοίκους της Λέσβου - Συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης στο Σύνταγμα

Συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης θα γίνει στην Πλατεία Συντάγματος (14:00-22:00) για τους κατοίκους της Λέσβου που επλήγησαν από το σεισμό.

Θεατρική Κριτική: "Η Σονάτα του Σεληνόφωτος" από τους Ενεργούς Πολίτες Λάρισας

Το πάθος και η αγάπη γι' αυτό που κάνεις, καθώς και η υπομονή και επιμονή στο κυνήγι της τελειότητας, είναι οι καταλύτες της επιτυχίας, και απέδειξαν ότι κάνουν θαύματα.

"Η Σονάτα του Σεληνόφωτος" από τους Ενεργούς Πολίτες Λάρισας

Με τον σκηνικό μονόλογο του ποιητή Γιάννη Ρίτσου, "Η Σονάτα του Σεληνόφωτος" κάνει το ντεμπούτο της στη σκηνή, η Ερασιτεχνική Θεατρική Ομάδα των Ενεργών Πολιτών Λάρισας, που συγκροτήθηκε πριν από μερικούς μήνες.

Πως το Αισθητικό Άλσος της Λάρισας μεταμορφώθηκε σε ένα γιγάντιο τρισδιάστατο παιχνίδι

Το όραμα που είχαν οι Ενεργοί Πολίτες Λάρισας για το Αισθητικό Άλσος της πόλης, έγινε πραγματικότητα.  Κατασκεύασαν ένα γιγάντιο τρισδιάστατο παιχνίδι φιδάκι, ξαναδίνοντας ζωή σε έναν εγκαταλελειμμένο χώρο. 
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×