op
×

Κάστρο Αλληλεγγύης - Χωρίς Μεσάζοντες Λαμίας: Απολογισμός 33ης διάθεσης

Διαβάστηκε
Κάστρο Αλληλεγγύης - Χωρίς Μεσάζοντες Λαμίας: Απολογισμός 33ης διάθεσης
Πραγματοποιήσαμε το Σάββατο 8 Απριλίου την 33η απευθείας διάθεση προϊόντων με ακτινίδια, λιαστή ντομάτα, τυρί φέτα, τυρί γίδινο, γραβιέρα, κεφαλογραβιέρα, κασέρι, αλεύρι, πατάτες, ελαιόλαδο, πορτοκάλια και μανταρίνια. Όλα επιλεγμένα ελληνικά προϊόντα, σε εξαιρετικές τιμές.
Συνεχίσαμε και τις καθιερωμένες συλλογές: φαρμάκων, πλαστικών καπακιών και τηγανέλαιου.

Για την προσπάθεια μέσω της Φόρμας Παραγγελιών υποστήριξης οικογενειών που έχουν ανάγκη, υπήρχε η δυνατότητα προσφορών σε τυρί, αλεύρι, πατάτες, ελαιόλαδο και πορτοκάλια. Και πάλι, η συμμετοχή ήταν τέτοια που απέφερε σημαντικές ποσότητες από όλα τα είδη. Επίσης δόθηκαν αλεύρι, πατάτες, ακτινίδια, πορτοκάλια και μανταρίνια ως επιπλέον προσφορά των ίδιων των παραγωγών. Όλα, θα κατανεμηθούν και θα παραδοθούν σήμερα στις οικογένειες που έχουν δηλωθεί.

Ευχαριστούμε πολύ όλους όσους στηρίζουν αυτή την προσπάθεια, αγοραστές και παραγωγούς!

Στην ιστοσελίδα έχει αναρτηθεί η Φόρμα Αξιολόγησης για 8/4/2017. Η αξιολόγηση είναι φυσική συνέχεια της παραγγελίας, σημαντική για τη διατήρηση της ποιότητας και τη διαρκή βελτίωση. Όλες οι γνώμες φαίνονται στη Λίστα αξιολόγησης για 8/4/2017, με απόκρυψη προσωπικών στοιχείων.
Σε εξέλιξη βρίσκεται και η δράση μας μαζί με συνεργαζόμενους παραγωγούς, για να αντικρούσουμε την επικείμενη νομοθέτηση για τη «ρύθμιση» του υπαίθριου εμπορίου. 

Από τη συλλογή υπογραφών (που συνεχίζεται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα μας) έχουμε ήδη 350 υπογραφές.  Και το υπόμνημα διαμαρτυρίας με επιχειρήματα και προτάσεις που συντάξαμε, το υπογράψαμε ως κίνηση μαζί με 56 παραγωγούς και συνεργατικά σχήματα παραγωγών από τη Φθιώτιδα και από όλη την Ελλάδα.

Το υπογεγραμμένο υπόμνημα, στάλθηκε (με αίτηση για ενημερωτική συνάντηση) αρχές Απριλίου ηλεκτρονικά στην Περιφέρεια, στο Δήμο Λαμιέων, σε όλους τους υπόλοιπους δήμους της Φθιώτιδας και σε όλους τους βουλευτές του νομού μας. Επίσης, πλήρεις φάκελοι που περιλαμβάνουν και τις υπογραφές των καταναλωτών, έχουν παραδοθεί σε όλους, εκτός τριών μακρινών δήμων ακόμη.

Μέχρι στιγμής, ανταποκρίθηκαν μόνο η Περιφέρεια (που μας παρέπεμψε στον αντιπεριφερειάρχη κ. Καραΐσκο) και ο βουλευτής κ. Γιάννης Σαρακιώτης. Ήδη τους συναντήσαμε και είχαμε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε την κίνηση όπως μας ζήτησαν και τις θέσεις μας. Το νομοσχέδιο θα κατατεθεί σύντομα. Οι «ρυθμίσεις» του, αν παραμείνουν ως έχουν, θα αποτελειώσουν τις επιλογές απευθείας διάθεσης προϊόντων των μικρομεσαίων παραγωγών. Ελπίζουμε στη θετική ανταπόκριση όλων.

Εμείς, θα συνεχίσουμε Χωρίς Μεσάζοντες. Θα συνεχίσουμε οι καταναλωτές και οι παραγωγοί να συνεργαζόμαστε με αμοιβαίο όφελος. Θα συνεχίσουμε ακόμη κι αν το νομοσχέδιο περάσει ως έχει.

Η επόμενη διάθεση προγραμματίζεται για το Σάββατο 13 Μαΐου με: Απορρυπαντικά, Χαρτικά, Κρεμμύδια, Σκόρδα, Όσπρια και Παραδοσιακά Ζυμαρικά. Με περίοδο παραγγελιών 26 Απριλίου έως 10 Μαΐου. Θα εκδοθεί εγκαίρως σχετική αναλυτική ανακοίνωση με νέο δελτίο τύπου.

Στο kastrolamias.gr υπάρχει συνεχής ενημέρωση για όλες τις δράσεις, εκεί είναι μονίμως αναρτημένη και η Φόρμα Παραγωγού για την υποβολή προσφορών προϊόντων.

Μονίμως ανοιχτά για οποιονδήποτε θελήσει άμεση επικοινωνία, είναι το email XMLamias@gmail.com και τα τηλέφωνα 6985603574 (Cosmote WU), 6947081904 (Vodafone CU) & 6906981623 (Wind F2G).
Με πολλές ευχές για Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση!
Οι Εθελοντές του «Κάστρου Αλληλεγγύης»

Σχετικά άρθρα

Έναρξη παραγγελιών 35ης διάθεσης προϊόντων χωρίς μεσάζοντες από το Κάστρο Αλληλεγγύης

Αλληλέγγυα, Κοινωνική και Συνεργατική Οικονομία: Ξεκινούν οι παραγγελίες της 35ης απευθείας διάθεσης χωρίς μεσάζοντες, με επιλεγμένα άριστα ελληνικά προϊόντα.

Αγωνία για 15 αγνοούμενους, 120 οι τραυματίες από την επίθεση καμικάζι στο Μάντσεστερ

Εικόνες από την τραγωδία στο Μπατακλάν, θυμίζει η τρομοκρατική επίθεση τη νύχτα της Δευτέρας στο Manchester Arena, μετά το τέλος της συναυλίας της Αριάνα Γκράντε. Αγωνία για 15 αγνοούμενους, τους 120 έφτασαν οι τραυματίες, παιδιά οι περισσότεροι από τους 22 νεκρούς.

Η προσφυγική μνήμη στο έργο του Θωμά Σιδέρη

Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Λαμίας και το Κάστρο Αλληλεγγύης-ΧωρίςΜεσάζοντες Λαμίας, διοργανώνουν τη Δευτέρα 22 Μαΐου στοΠολιτιστικό Κέντρο Δήμου Λαμιέων μία μεγάλη ανοιχτή εκδήλωση-αφιέρωμα στην προσφυγική μνήμη, στους παλιούς και νέους πρόσφυγες έτσι όπως "συνομιλούν" στο έργο του δημοσιογράφου και συγγραφέα Θωμά Σίδερη.

Χωρίς Μεσάζοντες Λαμίας: Ξεκινούν οι παραγγελίες της 34ης απευθείας διάθεσης

Από το Κάστρο Αλληλεγγύης - Χωρίς Μεσάζοντες Λαμίας, ξεκινούν οι παραγγελίες της 34ης απευθείας διάθεσης, με επιλεγμένα άριστα ελληνικά προϊόντα.

Συλλογή υπογραφών για να μην "απαγορευθεί" το αυτοοργανωμένο κίνημα "Χωρίς Μεσάζοντες"

Η κίνηση «Κάστρο Αλληλεγγύης» διαβιβάζει σήμερα, στους αυτοδιοικητικούς φορείς και τους βουλευτές του νομού, φάκελο με υπόμνημα διαμαρτυρίας για τις νομοθετήσεις περί υπαιθρίου εμπορίου.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×