op
×

Για μία έφηβη που αυτοκτόνησε... | Της Μαρίας Σκαμπαρδώνη

Για μία έφηβη που αυτοκτόνησε... | Της Μαρίας Σκαμπαρδώνη

Θα ήθελα, που λες μία μέρα να σε συναντούσα. Και ας μη γνωριζόμαστε, ας μην είμαστε φίλες. Να σου έλεγα ότι η αυτοκτονία είναι καταστροφή, όχι λύτρωση. Να σου φώναζα ότι θα γελάς σε λίγο καιρό για τους απελπισμένους έρωτες της εφηβείας,  να σου μιλήσω για τον δικό μου απελπισμένο έρωτα. Να σου πω ότι τελικά ο έρωτας αξίζει περισσότερο για τις πληγές και τα σημάδια που αφήνει επάνω μας και μέσα μας. Να σου μιλήσω για τις φιλίες που με πρόδωσαν, για το αποτυχημένο εκπαιδευτικό σύστημα που αδυνατεί να νοιώθει την απόγνωση που νοιώθει μία εφηβική ψυχή. Να σου μιλήσω για τις δικές μου φοβίες, τις δικές μου πληγές, τα δικά μου αδιέξοδα. Τις νύχτες εκείνες που έκλαιγα σφίγγοντας δυνατά το μαξιλάρι μου, τις νύχτες που ούρλιαζα μέσα μου και δε με άκουγε κανείς. Τις ώρες εκείνες που ένοιωθα γύρω μου μόνο σκοτάδι και έψαχνα απεγνωσμένα λίγο φως. Να σε πείσω ότι υπάρχει, ακόμα και όλα γύρω σου μοιάζουν μαύρα,  απελπισμένα, σκοτεινά. 


Να σε διαβεβαιώσω ότι στο τέλος ‘’όλα θα πάνε καλά, μην κάνεις αυτό το έγκλημα στον εαυτό σου’’. 


Θα ήθελα, που λες, να πάμε μία βόλτα μέχρι την παραλία. Να ζωγραφίσουμε με κάποιο κλαδί στην άμμο, να δούμε τα καράβια που φεύγουν από τη θάλασσα. Να πούμε ότι η ζωή είναι και δικαίωμα , αλλά και υποχρέωση. Να μιλήσουμε για ιστορίες ανθρώπων που ξαναγεννήθηκαν μέσα από την καταστροφή τους. Για ανθρώπους που πάλεψαν για την ανάσα τους, όταν εκείνη προσπαθούσε να φύγει από μέσα τους. Να σε πείσω ότι μπορείς να κερδίσεις ξανά τα πάντα. Ακόμα και τη στιγμή εκείνη που τα έχεις χάσει όλα. Να σου φωνάξω ότι θα νικήσεις στο τέλος όλα αυτά που σε πλήγωσαν, όσο και αν τώρα σου ματώνουν την ψυχή σου νοιώθεις ότι δε θα τα ξεπεράσεις ποτέ. 


Δε μου έδωσες την ευκαιρία να σου τα πω αυτά. Και λυπάμαι τόσο για αυτό. Γιατί βιάστηκες να φύγεις, να στερήσεις από τον εαυτό σου την ευκαιρία να ανοιχτεί με ζωντάνια στις χαρές της ζωής.


Εύχομαι κάποια μέρα , να μπορούμε να βλέπουμε τη θλίψη στα παιδικά και τα εφηβικά μάτια. Πριν αυτά κλείσουν για πάντα...Σχετικά άρθρα

Οι κίνδυνοι της δημοσιότητας για τα παιδιά | Της Μαρίας Σκαμπαρδώνη

Έχω παρακολουθήσει πολλές φορές εκπομπές ταλέντων (μαγειρικής, μουσικής, τραγουδιού), με διαγωνιζόμενους μικρά παιδιά. Ομολογώ ότι έχω θαυμάσει πολλές φορές τα ταλέντα των μικρών διαγωνιζόμενων, το πείσμα και την αγάπη τους στο αντικείμενό τους.

Πώς η παραλίγο τελευταία ημέρα της ζωής μου, έγινε η καλύτερη που είχα ζήσει ποτέ! [ΒΙΝΤΕΟ]

Για πολλά χρόνια ζούσε στα άκρα: οδηγούσε με 120 χλμ την ώρα και τα μάτια της κλειστά, έπαιρνε ναρκωτικά, το σπίτι της ήταν γεμάτο σκουπίδια. Χρειαζόταν βοήθεια και δεν ήξερε πως να τη ζητήσει. 

Νευρική ανορεξία. Η θανατηφόρα διαταραχή

Οι γυναίκες είναι πιο επιρρεπείς στη νευρική ανορεξία, διότι πιστεύουν ότι οι εξαντλητικές δίαιτες θα τους εξασφαλίσουν την ιδανική εξωτερική εμφάνιση και θα τις κάνει αποδεκτές και επιθυμητές. 
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×