op
×

Δημιουργία καλλιτεχνικού πολυχώρου από... σκουπίδια!

Δημιουργία καλλιτεχνικού πολυχώρου από... σκουπίδια!

Στο τελευταίο εργαστήριο του Svoura project, οι μαθητές του 1ου γυμνασίου Αίγινας μαζί με την ισπανική καλλιτεχνική κολεκτίβα Basurama σας καλούν να συμμετάσχετε στη δημιουργία ενός καλλιτεχνικού πολυχώρου από σκουπίδια!

Η Σβούρα συνεχίζει να περιστρέφεται και το Svoura Project κορυφώνεται την επόμενη εβδομάδα ​24 Απριλίου-1 Μαΐου​, όπου μία πρώην παιδική χαρά θα μεταμορφωθεί σε καλλιτεχνικό πολυχώρο, με τη συμμετοχή όλων μας. Μέσα σε μία εβδομάδα συλλογικής δημιουργικότητας, φαντασίας και ανοιχτού διαλόγου σχετικά με το περιβάλλον, τα σκουπίδια και την επανάχρηση, η πρώην παιδική χαρά της παραλίας της Αύρας θα αναδιαμορφωθεί σε έναν υπαίθριο πολυχώρο, έτοιμο να φιλοξενήσει τα έργα των μαθητών από τα προηγούμενα εργαστήρια, αλλά και τις νέες τους δημιουργίες.

Το εργαστήριο είναι ανοιχτό προς το κοινό, το οποίο μπορεί να συμμετάσχει με ιδέες, υλικά, κατασκευές στην αναδιαμόρφωση του χώρου από τις ​24 Απριλίου έως την 1η Μαΐου​, από ​τις 10πμ-7μμ. ​Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας στο info@svouraproject.compage1image10440

Περνώντας από ατομικές δημιουργίες σε συλλογικές, το Svoura Project περιστρέφει την πραγματικότητα, επαναπροσδιορίζει ό,τι συχνά ονομάζουμε σκουπίδι και προωθεί την εικαστική δημιουργία και την καλλιτεχνική έκφραση.

Λίγα λόγια για τους Basurama
Οι Basurama είναι μια καλλιτεχνική κολεκτίβα που ασχολείται με την έρευνα, την πολιτιστική και την περιβαλλοντική δημιουργία και παραγωγή. Η συλλογικότητα δημιουργήθηκε το 2001 στην Αρχιτεκτονική Σχολή της Μαδρίτης (ETSAM) και έκτοτε δραστηριοποιείται σε όλο τον κόσμο, έχοντας υλοποιήσει περισσότερα από 100 έργα στις τέσσερις ηπείρους.

Το ​Svoura Project ​υποστηρίζεται από το “​START – Create Cultural Change​”.
To START είναι ένα πρόγραμμα της Robert Bosch Stiftung (Ίδρυμα Robert Bosch) που υλοποιείται σε συνεργασία με το Goethe-Institut Thessaloniki και την Bundesvereinigung Soziokultureller Zentren e.V. (ΟμοσπονδιακήΈνωση Κοινωνικοπολιτιστικών Κέντρων).

Εργαστήριο: ​Plastic Cultopia IΙ
Τόπος διεξαγωγής​: ​Παιδική χαρά παραλίας Αύρας Ημερομηνία:​ Δευτέρα 24 Απριλίου έως Δευτέρα 1 Μαΐου

Περισσότερες πληροφορίες:

www.svouraproject.comΣχετικά άρθρα

Νέα διαμαρτυρία στο ΧΥΤΑ Φυλής

Το πρωί της Τετάρτης 12/7, αντιπροσωπεία του ΔΥΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ προχώρησε σε συμβολικό κλείσιμο της εισόδου του ΧΥΤΑ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το πρόβλημα της έντονης δυσοσμίας που προέρχεται από την εγκατάσταση της Φυλής. 

Μαθητές στην Αίγινα έφτιαξαν θερινό σινεμά από ...σκουπίδια

Με ένα παλιό πανί που έγινε οθόνη και όλα τα υπόλοιπα υλικά παρμένα από τα σκουπίδια, 18 μαθητές μετέτρεψαν μια παλιά άδεια παιδική χαρά  σε ένα υπέροχο θερινό σινεμά στην Αίγινα.

Γιατί σε κάποιους δήμους οι κάδοι είναι άδειοι και σε άλλους ξεχειλίζουν

Δεν σημαίνει ότι αυτές οι ποσότητες συσσωρεύονται καθημερινά σε όγκους απορριμμάτων στους δρόμους των πόλεων της Αττικής στη διάρκεια των κινητοποιήσεων της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Εργοστάσια απορριμμάτων: Το μεγάλο φαγοπότι των εργολάβων [ΒΙΝΤΕΟ]

Το ντοκιμαντέρ της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. παρουσιάζει ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά αλλά και περιβαλλοντικά εγκλήματα της εποχής μας και συγκεκριμένα το ανεπανόρθωτο πλήγμα που θα υποστεί το Δημόσιο συμφέρον, το περιβάλλον και οι πολίτες, από την κατασκευή ιδιωτικών εργοστασίων διαχείρισης απορριμμάτων.

Δήμος Βέροιας: 27 σχολεία στην ανακύκλωση χαρτιού

Μαθητές 27 σχολείων του Δήμου Βέροιας, συμμετείχαν στην πρώτη φάση ανακύκλωσης χαρτιο, ένα πρόγραμμα που συμβάλλει στην ευαισθητοποίηση και την αφύπνιση της οικολογικής συνείδησης των μαθητών.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×