op
×

Θέλετε να ξεκουραστείτε πραγματικά; Διαβάστε αυτή την έρευνα

Διαβάστηκε
Θέλετε να ξεκουραστείτε πραγματικά; Διαβάστε αυτή την έρευνα
"Φανταστείτε  αυτό. Είναι ένα Σαββατιάτικο πρωινό με ζεστό φθινοπωρινό ήλιο.
Έχετε ένα φλιτζάνι καφέ, ένα βιβλίο και μια απλή καρέκλα. Το καλύτερο από όλα: είστε μόνοι. Η οικογένειά σας, οι συγκάτοικοι, τα παιδιά είναι αλλού και τρεις ώρες χωρίς διακοπή έχετε στη διαθεσή σας".

Αυτή είναι η εισαγωγής μιας έρευνας με θέμα την ανάπαυση που προσπαθεί να εντοπίσει με ποιο τρόπο ξεκουραζόμαστε καλύτερα. 

Η μελέτη έδειξε ότι για οι περισσότεροι άνθρωποι ξεκουράζονται καλύτερα και πιο αποτελεσματικά όταν πραγματοποιούν την όποια δραστηριότητα μόνοι τους, συμπεριλαμβανομένης κι αυτής ακόμα της μοναξιάς. 

18.000 άνθρωποι που συμμετείχαν στην έρευνα ανέφεραν ότι η ανάγνωση είναι γι αυτούς, η πιο ξεκούραστη δραστηριότητα .

Η παραμονή στο φυσικό  περιβάλλον ενώ είμαστε μόνοι, ακούγοντας μουσική, χωρίς ουσιαστικά να κάνουμε τίποτα,  πήρε  τη δεύτερη θέση στην έρευνα .

Αυτό που έχει σημασία είναι ότι και οι  δέκα πρώτες ξεχωριστές δραστηριότητες που επέλεξαν οι συμμετέχοντες, εκτελούνται όταν είμαστε μόνοι, όπως ανέφεραν οι ερευνητές στα προκαταρκτικά ευρήματά τους. 

Ενα ακόμη εύρημα έχει επίσης  ενδιαφέρον. Οι κοινωνικές δραστηριότητες, όπως να συνανιόμαστε με φίλους, να τρώμε με την οικογένειά μας , τοποθετούνται από τους συμμετέχοντες στην έρευνα  σε χαμηλότερο επίπεδο.  

Η έρευνα που ήταν ηλεκτρονική  χρηματοδοτήθηκε από την Wellcome, μια μεγάλη φιλανθρωπική οργάνωση με επίκεντρο την υγεία."

qz.com


Λέξεις Κλειδία - Tags
ξεκούραση
2
Έρευνα
284
Σχετικά άρθρα

Τι να προσέξετε στις ηλεκτρονικές κρατήσεις των διακοπών σας - 12 πρακτικές συμβουλές

Μια φαινομενικά πολύ συμφέρουσα προσφορά, δεν αποδεικνύεται πάντα καλή αγορά. Οι κίνδυνοι κρύβονται άλλοτε στα ψιλά γράμματα και άλλοτε σε ασαφείς ή παραπλανητικούς όρους.

Γιατί 3 στις 4 Κοινωνικές Επιχειρήσεις δεν μπόρεσαν να επιβιώσουν;

Γιατί 3 στις 4 κοινωνικές επιχειρήσεις που δημιουργήθηκαν την τελευταία πενταετία δεν μπόρεσαν να επιβιώσουν, ποιες είναι οι αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο και τι έκαναν σωστά αυτοί που πέτυχαν; 

Λονδίνο: Στην ανακαίνιση του πύργου χρησιμοποιήθηκαν υλικά που είχαν απαγορευτεί

Ξεκίνησε η έρευνα για την τραγωδία στον Πύργο του Λονδίνου με την Daily Mail να εκτιμά ότι οι νεκροί ίσως να ξεπεράσουν τους 100. Την ίδια στιγμή αποκαλύπτεται ότι οι εργολάβοι στην περσινή ανακαίνιση έκαναν εγκληματικές παραλείψεις  χρησιμοποιώντας απαγορευμένα στις ΗΠΑ υλικά. 

"Φύλλο και φτερό" έκαναν εισαγγελείς το σπίτι και το γραφείο του Γιάννου Παπαντωνίου

Κάτω από απόλυτη μυστικότητα, η Εισαγγελία Διαφθοράς προχώρησε σε αιφνιδιαστική έρευνα στο σπίτι του πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου και κατάσχεσε έγγραφα και αρχεία ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Έρευνα: Η απάτη των "βιολογικών" καλλυντικών προϊόντων - Τι πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές

Πολλές εταιρείες χρησιμοποιούν την λέξη "βιολογικό" στις ετικέτες των προϊόντων τους χωρίς να έχουν λάβει αντίστοιχη πιστοποίηση, προειδοποιεί ο φορέας Soil Association.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×