op
×

Σπάνε την αποχή τους οι συμβολαιογράφοι - Ποιοι πλειστηριασμοί ξεκινούν

Διαβάστηκε
Σπάνε την αποχή τους οι συμβολαιογράφοι - Ποιοι πλειστηριασμοί ξεκινούν
Επιρρίπτοντας ευθύνες στην πολιτεία ότι δεν ανέλαβε καμία πρωτοβουλία στο διάστημα της εξάμηνης αποχής τους, οι συμβολαιογράφοι σταματούν  την αποχή. Από δω και στο εξής θα διεξάγονται πλειστηριασμοί με επισπεύδοντες τις τράπεζες, το Δημόσιο, τον ΕΦΚΑ και τους ΟΤΑ, κατοικιών για τις οποίες το ύψος της επισπευδόμενης απαίτησης (δηλαδή το ποσό εγγραφής κατάσχεσης) είναι ίσο με ή μεγαλύτερο από 400.000 ευρώ.

Με ανακοίνωσή της, η συντονιστική επιτροπή των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος αναφέρει ότι μετά από 6 και πλέον μήνες αποχής των συμβολαιογράφων από τη διενέργεια πλειστηριασμών, διαπιστώνει ότι μέχρι σήμερα «καμία νομοθετική ρύθμιση ή γενικότερα πρωτοβουλία για λύση δεν έχει αναληφθεί, όχι μόνο από την Πολιτεία και κατ' επέκταση από ολόκληρο το ελληνικό πολιτικό σύστημα, αλλά και οποιονδήποτε κοινωνικό θεσμό ή φορέα, σχετικά με την προστασία της πρώτης κατοικίας και τη διενέργεια πλειστηριασμών».

Επίσης αναφέρει: "Διαπιστώνουμε ότι η αποχή μας, σχεδόν καθολική, από τους πλειστηριασμούς οπωσδήποτε διευκόλυνε τους συγκεκριμένους συμπολίτες μας, οι οποίοι αντιμετώπιζαν και συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν οξύτατο πρόβλημα οφειλών τους προς το Δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία και τους δήμους, όπως και στις τράπεζες για οφειλές δανείων τους, και των οποίων η πρώτη κατοικία βρίσκεται σε κίνδυνο. Ταυτόχρονα, όμως, ένας αριθμός συμπολιτών μας, μεγάλος κι αυτός με οφειλές εκατοντάδων χιλιάδων ή και εκατομμυρίων ευρώ, έχοντας ως δικαιολογία και καλυπτόμενοι από την αποχή μας, αποφεύγουν την εκπλήρωση ή τον διακανονισμό των οφειλών τους, ενώ έχουν τη σχετική δυνατότητα, αδικώντας κατάφωρα όσους από τους συμπολίτες μας προσπαθούν να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους και εξοφλούν ή διακανονίζουν τις οφειλές τους με το Δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία, τους δήμους, τις τράπεζες και τους ιδιώτες πιστωτές τους".

Όλοι οι διενεργούμενοι πλειστηριασμοί θα διεξάγονται πλέον "κατόπιν αδείας που θα χορηγείται από τους Συλλόγους ή τη Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος, μετά από σχετικό αίτημα του επί του πλειστηριασμού υπαλλήλου, που θα υποβάλλεται κατόπιν έγγραφης αίτησης σε αυτόν από τον επισπεύδοντα".

Για αύριο Τετάρτη, η συντονιστική επιτροπή λέει στην ανακοίνωσή της: "Αύριο Τετάρτη, 26 Απριλίου 2017, θα χορηγούνται άδειες για αναγκαστικούς πλειστηριασμούς, ανεξαρτήτως του ύψους της επισπευδόμενης απαίτησης, μεταξύ ιδιωτών, για εκούσιους πλειστηριασμούς, για πλειστηριασμούς με αντικείμενο διεκδικήσεις από διατροφές ή μισθούς εργαζομένων, για πλειστηριασμούς ευπαθών προϊόντων τα οποία κινδυνεύουν να καταστραφούν, για πλειστηριασμούς πλοίων, αεροσκαφών, επαγγελματικών χώρων, βιομηχανικών ή βιοτεχνικών χώρων, ξενοδοχειακών μονάδων, οικοπέδων, αγροτεμαχίων και κινητών πραγμάτων, καθώς και για πλειστηριασμούς οι οποίοι έχουν ως αντικείμενο κατοικία του οφειλέτη (φυσικού προσώπου) με επισπεύδοντες τις τράπεζες, το ελληνικό Δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία και τους ΟΤΑ, και για ποσό επισπευδόμενης απαίτησης, δηλαδή ποσό εγγραφής κατάσχεσης ίσο με ή πάνω από 400.000 ευρώ".Σχετικά άρθρα

Διαδηλωτές έδιωξαν συμβολαιογράφους και ματαίωσαν πλειστηριασμούς

Ένταση επικράτησε και πάλι στο Ειρηνοδικείο Αθηνών, καθώς μέλη του κινήματος «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ», του «ΕΠΑΜ» και της «Λαϊκής Ενότητας», έδιωξαν από την αίθουσα τους συμβολαιογράφους κι απέτρεψαν τη διεξαγωγή πλειστηριασμών.

Κίνημα "Δεν Πληρώνω": 72 πλειστηριασμοί σήμερα στην Αττική

Να δώσουμε όλοι το αγωνιστικό "παρών" σήμερα στο Ειρηνοδικείο Αμαρουσίου καλεί τους συμπολίτες μας το Κίνημα "Δεν Πληρώνω" καθώς  72 ακίνητα βγαίνουν σε πλειστηριασμό, ανάμεσα στα οποία και πρώτες κατοικίες.

Σταματούν την αποχή από τους πλειστηριασμούς οι συμβολαιογράφοι

Καταγγέλοντας την πολιτεία ότι αδιαφορεί να προστατεύσει θεσμικά τους πολίτες, οι συμβολαιογράφοι μετά από 8 μήνες, σταματούν την αποχή τους από πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας για οφειλές προς δημόσιο και τράπεζες.

Γαλλία: Τελικά αποτελέσματα βουλευτικών εκλογών - Ο θρίαμβος της αποχής

Η αποχή αναδείχθηκε στο μεγάλο νικητή του πρώτου γύρου των βουλευτικών εκλογών, φτάνοντας στο 51,2% , ποσοστό-ρεκόρ για τη Γαλλία.  Το προεδρικό κόμμα Republique en Marche και το συμμαχό του MODEM κατέλαβαν με 32,32% την πρώτη θέση στον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών.

Κίνημα Δεν Πληρώνω: 54 πλειστηριασμοί αύριο στην Αττική

Το Κίνημα Δεν Πληρώνω καλεί αύριο στα Ειρηνοδικεία της χώρας  τον κόσμο να δώσει δυναμικό παρών ενάντια στην υφαρπαγή της λαϊκής περιουσίας από τους τραπεζίτες και τα λοιπά κοράκια.

Ιρλανδικό fund πίσω από πλειστηριασμούς σπιτιών στην Ελλάδα

Ιρλανδικό fund βρίσκεται πίσω από τρεις πλειστηριασμούς σπιτιών που είναι προγραμματισμένοι να γίνουν το διάστημα Απριλίου - Μαίου. Θα "τους περιμένουμε με ανοιχτές αγκαλιές", δηλώνει το "Κίνημα Δεν Πληρώνω".
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×