op
×

Γιορτή με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γέλιου στου Φιλοπάππου με τον γιατρό Αλέξανδρο Λουπασάκη - Συμμετοχή δωρεάν!

Διαβάστηκε
Γιορτή με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γέλιου στου Φιλοπάππου με τον γιατρό Αλέξανδρο Λουπασάκη  - Συμμετοχή δωρεάν!
Από τον γιατρό Αλέξανδρο Λουπασάκη

Γιορτή με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γέλιου την Κυριακή 7 Μαΐου 2017 στις 18.00 το απόγευμα, σημείο συνάντησης στο λόφο του Φιλοπάππου, στο Θησείο-Αθήνα, στο ύψος του δρόμου μπροστά από την εκκλησία του Αγίου Δημητρίου του Λουμπαρδιάρη. 

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη και δωρεάν.

Χρόνος αναμονής καθυστερημένων μέχρι 18.15, μετά αναχωρεί το σχολικό για άγνωστο μέρος.

Μιά φορά και ένα καιρό βρέθηκα στον πλανήτη γη και συγκεκριμένα στην Ελλάδα και την Αθήνα...

Εδώ λοιπόν, για πολλά απ'όσα «τράβηξα» στην μέχρι τώρα γήινη ζωή μου, δεν φταίγανε τόσο τα γεγονότα, όσο ο τρόπος, που η ιδιωτική μου λογική μετέφραζε αυτά . Όπως ο κάθε άνθρωπος, έτσι και εγώ διέθετα την δική μου λογική , η οποία καθόριζε και το πώς έβλεπα, όσα συνέβαιναν γύρω του. Αυτή την προσωπική θέαση του καθενός και εμένα στην πραγματικότητα, την έλεγα ιδιωτική λογική.

Η συνέχεια στου Φιλοπάππου ή μάλλον όχι...

Εν συντομία..

Για να καταφέρω λοιπόν, να πετύχω όσα θέλω στην ζωή μου και να πραγματοποιήσω τα πιο τολμηρά όνειρα μου, αξίζει να κάνω αλλαγές στα δυσλειτουργικά μέρη της ιδιωτικής λογικής μου. Είναι απαραίτητο για εμένα, να μπορώ να αλλάζω, τον τρόπο που βλέπω την πραγματικότητα μου.

Τα παραμύθια και τα παιχνίδια με γέλιο, χαμόγελο και καλοσύνη, μπορούν να λειτουργήσουν σαν καταλύτες για να αλλάξουν, προς το καλύτερο, τα δυσλειτουργικά μέρη της ιδιωτικής λογικής μου. Όταν μπορώ να γελάσω τρυφερά από καρδιάς ή να χαμογελάσω με μια δύσκολη κατάσταση ,τότε μάλλον μπορώ και να την κατανοήσω διαφορετικά. Μια κινέζικη παροιμία ρωτάει : «Έαν κάτι μπορείς να το διορθώσεις, τότε γιατί να στεναχωρίεσαι ; Εάν πάλι, δεν μπορείς να το διορθώσεις, τότε γιατί να στεναχωριέσαι;». 

Σίγουρα πίσω από αυτές τις ερωτήσεις, υπάρχει μια ολόκληρη κοσμοθεωρία , ενώ παράλληλα προτείνεται μια ανακουφιστική πρόταση ζωής μέσα από ένα ( πικρό ίσως) χαμόγελο.

Πολύ συχνά στην ζωή μου θυμάμαι αυτό που έλεγε ο Επίκτητος «Τους ανθρώπους δεν τους ταράζουν τα γεγονότα, αλλά η γνώμη τους για τα γεγονότα»

Γειά χαρά σας για τώρα και θα χαρώ να σας δω την Κυριακή. Όσοι δεν μπορέσετε να έρθετε, στείλτε μας το εγκάρδιο χαμόγελό σας.Λέξεις Κλειδία - Tags
Αλέξανδρος Λουπασάκης
36
γέλιο
24
Σχετικά άρθρα

Αλέξανδρος Λουπασάκης: "Μια φορά κι έναν καιρό..."

"Όταν μας μαθαίνουν στην επιθετικότητα, άντε μετά να αγκαλιάσω την δασκάλα μου, που λέγεται παχυσαρκία, ιγμορίτιδα, ουλίτιδα, δερματίτιδα, πονοκέφαλος, αρθριτικά  κ.ά. Όμως όλα γίνονται, αρκεί νάχω κίνητρα".

"Η χαρά είναι επιλογή": Ο γιατρός Αλέξανδρος Λουπασάκης σε δρόμους εσωτερικής "δροσιάς"

"Χαίρομαι με τα αδάπανα και συνηθισμένα. Απολαμβάνω την αναπνοή μου,να πλένω πιάτα, να μαγειρεύω, να περπατάω, να κοιτάω και να βλέπω, να αγγίζω ένα μήλο, να το χαϊδεύω με τα χείλια μου, να το τρώω..."

Συνάντηση για μαθήματα Χαρούμενης Ιατρικής με τον Αλέξανδρο Λουπασάκη

Ελάτε να κάνουμε παρέα με το αιθερικό μαγνήσιο,το δενδρολίβανο,τις βιταμίνες Β, τον κουρκουμά, τα Ω3. Αυτή την Κυριακή 14 Μαΐου 201, Παραμύθια - παιχνίδια παυσίπονης χαράς για ενηλίκους, με τον γιατρό Αλέξανδρο Λουπασάκη.

Τον θάνατό μου σκέφτομαι και την ανάστασή μου.... Γράφει ο γιατρός Αλέξανδρος Λουπασάκης

Για να μάθω στη ζωή μου να ζω καλά, χρειάστηκε να μάθω να ''πεθαίνω'' καλά. Είναι ακόμα μία δωρεάν ψυχοθεραπεία, που ζω κάθε βράδυ παρέα με τον ''μικρό θάνατο'' δηλ. τον ύπνο.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×