op
×
Βιολογική Γεωργία: Ανάγκη ή περιττή πολυτέλεια;
Βιολογική Γεωργία: Ανάγκη ή περιττή πολυτέλεια;
09/05/17 19:00
Συνεταιριστές Ζωγράφου - Συν.Ζω
Αττικής » Κεντρικού Τομέα Αθηνών » Ζωγράφου
άλλα: Οι «ΣΥΝεταιριστές ΖΩγράφου» μας προσκαλούν στην εκδήλωση που αφορά τη βιολογική γεωργία και το κατά πόσο ειναι ανάγκη στο σήμερα η περιττή πολυτέλεια, όπως εύκολα θα μπορούσε να πει κάποιος!

Βιολογική Γεωργία: Ανάγκη ή περιττή πολυτέλεια;

Οι «ΣΥΝεταιριστές ΖΩγράφου» μας προσκαλούν στην εκδήλωση που αφορά τη βιολογική γεωργία και το κατά πόσο ειναι ανάγκη στο σήμερα ή περιττή πολυτέλεια, όπως εύκολα θα μπορούσε να πει κάποιος!

Το θέμα αυτό ειναι άρρηκτα δεμένο με τον λόγο ύπραξης και τους στόχους (σε σχέση με τη διατροφή ) του ίδιου του Συνεταιρισμού.

Ομιλητές :

Αλέξανδρος Κλείτσας , αγρότης
Απόστολος Σέληνας , οικο-παραγωγός
Ανδρέας Βαρώτσος , γεωπόνος -βιοκαλλιεργητής

Συνεταιριστές Ζωγράφου - Συν.Ζω web:
Αβύδου 31, Ζωγράφου 157 71, Ελλάδα
Αττικής, Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Ζωγράφου
info@synzo.gr Τηλ: 213 0249631
"Οι Συνεταιριστές Ζωγράφου είναι ένας αστικός καταναλωτικός συνεταιρισμός στην γειτονιά του Ζωγράφου. 

Πριν από λίγο καιρό, πήραμε την πρωτοβουλία  για την ίδρυση ενός αστικού καταναλωτικού συνεταιρισμού στην γειτονιά του Ζωγράφου. Ήδη έχει συγκεντρωθεί ο απαιτούμενος από το νόμο αριθμός των 100 συνεταιριστών για την κατάθεση του καταστατικού. Επόμενος στόχος μας είναι η εγγραφή άλλων 100 μελών, ώστε να ανοίξει το κατάστημα του συνεταιρισμού.

Τι είναι ο Αστικός Συνεταιρισμός Καταναλωτών;

Είναι η νομική μορφή που μπορεί να πάρει μία ομάδα ανθρώπων όταν αποφασίσουν να «συνασπιστούν» νομότυπα, ­­συστηματικά και ουσιαστικά, με σκοπό την εξασφάλιση φθηνών και ελεγμένων από τους ίδιους ειδών διατροφής και όχι μόνο, σε σταθερή βάση.

Τι μας οδήγησε στη δημιουργία του Συνεταιρισμού;

Η ανάγκη μας, σε συνθήκες μονοπωλιακής διαμόρφωσης τιμών αγοράς, να κατεβάσουμε τις τιμές, στηρίζοντας παράλληλα τον παραγωγό, και να δημιουργήσουμε εστίες αντίστασης και αλληλεγγύης.

Οι καταναλωτικοί συνεταιρισμοί αγοράζοντας μαζικά ρίχνουν τις τιμές. Λειτουργούν χρόνια στην υπόλοιπη Ευρώπη ως κυματοθραύστες στην άνοδο των τιμών, εμπλέκοντας περίπου το 5% του πληθυσμού της Ε.Ε. Στην Ελλάδα τον τελευταίο χρόνο ένα νέο κύμα τέτοιων συνεταιρισμών αρχίζει να κάνει αισθητή την παρουσία του.


Γιατί μας συμφέρει ο Συνεταιρισμός;

Μας προμηθεύει προϊόντα χωρίς την παρέμβαση μεσαζόντων. Το κάθε προϊόν μάς έρχεται κατευθείαν από τον παραγωγό/ κατασκευαστή του. Έτσι δεν επιβαρυνόμαστε τα «ενδιάμεσα καπέλα» στην τιμή.
 
Μας εξασφαλίζει αγαθά που έχουμε επιλέξει και ελέγξει οι ίδιοι. Τακτική μας άλλωστε θα είναι και η επιλογή προμηθευτών έπειτα από σύσταση κάποιου μέλους του Συνεταιρισμού μας.

Όλα τα προϊόντα θα είναι ελληνικά. Διότι είναι τα καλύτερα και διότι θέλουμε να στηρίξουμε τον μικρομεσαίο Έλληνα παραγωγό.

Ο Συνεταιρισμός είναι μη κερδοσκοπικός. Αυτό σημαίνει ότι το όποιο οικονομικό πλεόνασμα προκύπτει από τη λειτουργία του θα μπορεί να χρηματοδοτεί δράσεις αλληλεγγύης.Πώς δουλεύει ο Συνεταιρισμός;

Ανώτερο όργανο του Συνεταιρισμού, που λαμβάνει και όλες τις αποφάσεις, είναι η Γενική Συνέλευση. Το εκλεγμένο Διοικητικό Συμβούλιο διαχειρίζεται τον συνεταιρισμό και το Εποπτικό Συμβούλιο το ελέγχει. Για να γίνει μία οικογένεια μέλος στον Συνεταιρισμό, πρέπει να αγοράσει μία Συνεταιριστική Μερίδα (20 ευρώ). 

Για εμάς, απαραίτητη συνθήκη για την ανατροπή της αρνητικής πορείας που έχει πάρει ο τόπος είναι ο αγώνας του λαού μας για επιβίωση μέσα από τη δημιουργία συλλογικοτήτων αλληλεγγύης και συμβίωσης στη γειτονιά, πλάι στον αγώνα ενάντια στην καταστροφή που προκαλεί το μνημόνιο, για την υπεράσπιση των κοινωνικών, πολιτικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων μας.

Εγγραφές και ενημέρωση:
Αβύδου 31, Ιλίσσια"Σχετικά άρθρα

Γιατί η πλειονότητα των βιοκαλλιεργητών αποκλείεται από τις επιδοτήσεις της βιολογικής γεωργίας

Όπως καταγγέλει με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ένωση Φορέων Αγροτικών Προϊόντων, η μεγάλη πλειονότητα  των Ελλήνων Βιοκαλλιεργητών αποκλείεται από τις επιδοτήσεις της βιολογικής γεωργίας. 

Self-service Δανειστική Βιβλιοθήκη!

Η Δανειστική βιβλιοθήκη του Αστικού Μη Καταναλωτικού Συνεταιρισμού Ζωγράφου ΣυνΖω ανανεώθηκε και λειτουργεί με «αυτοεξυπηρέτηση» (self service!). Στον κατάλογο θα βρείτε τα βιβλία με ταξινόμηση ανά κατηγορία. 

Επιδότηση για την βιολογική γεωργία και κτηνοτροφία - Αιτήσεις έως 22/2/2017

Αυτό το διάστημα πραγματοποιείται η υποβολή αιτήσεων στήριξης στο πλαίσιο της πρόσκλησης για το μέτρο 11 που ενισχύει βιολογικές γεωργικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Περισσοτερα...
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×