op
×

Αυτός ο άνδρας ξοδεύει 2,75$ τον χρόνο για φαγητό και τρώει σαν βασιλιάς [ΒΙΝΤΕΟ]

Διαβάστηκε
Αυτός ο άνδρας ξοδεύει 2,75$ τον χρόνο για φαγητό και τρώει σαν βασιλιάς [ΒΙΝΤΕΟ]
Από το 2014, ο William Reid έχει ξοδέψει μόλις 5,50$ για να αγοράσει φαγητό. Πώς το έχει καταφέρει αυτό; Συλλέγει όλα τα τρόφιμα που τα σούπερ μάρκετ πετούν επειδή βρίσκονται κοντά στην ημερομηνία λήξης τους και παραμένουν αδιάθετα. Και όπως παραδέχεται: τρώει σαν βασιλιάς!

Σε συνέντευξή του στην Huffington Post, ο Reid εξηγεί ότι σταμάτησε να αγοράζει τρόφιμα τον Αύγουστο του 2014. Από τότε, ανακαλύπτει όπως λέει "κρυμμένους θησαυρούς" δίπλα σε σούπερ μάρκετ: λαχανικά, φρούτα, κρέας, αυγά, γάλα και ο,τιδήποτε μπορεί να φανταστεί κανείς. Ποτέ, όπως λέει, δεν αρρώστησε από τα τρόφιμα που συλλέγει, ούτε συμβιβάστηκε σε σχέση με την τροφή που είχε πραγματικά ανάγκη.

"Άλλοι άνθρωποι πηγαίνουν για να ψωνίσουν τα τρόφιμά τους στο σούπερ μάρκετ, εγώ πηγαίνω πίσω από αυτό και βλέπω τι υπάρχει διαθέσιμο", αναφέρει ο Reid και προσθέτει ότι η ζωή του δεν διαφέρει σε τίποτα από των υπόλοιπων ανθρώπων.

Το ακραίο παράδειγμα του Reid αναδεικνύει ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα που αντιμετώπιζουν οι ΗΠΑ αλλά και ο υπόλοιπος κόσμος: την σπατάλη τροφίμων. 

Περίπου το 40% των τροφίμων που παράγεται στις ΗΠΑ δεν καταναλώνεται ποτέ και καταλήγει στα σκουπίδια. Την ίδια ώρα, ένα στα επτά νοικοκυριά στερείται βασικά είδη διατροφής.

Η Γαλλία, θέλοντας να αντιμετωπίσει την σπατάλη τροφίμων, με νόμο υποχρέωσε τα σούπερ μάρκετ να διαθέτουν τα τρόφιμα που βρίσκονται κοντά στην ημερομηνία λήξης τους σε δομές ή ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

Τον ίδιο νόμο θα μπορούσε να ψηφίσει πολύ εύκολα και η Ελλάδα, αν υπήρχε πολιτική βούληση, ώστε να μην καταλήγει στα σκουπίδια φαγητό, που θα μπορούσε να παραχωρηθεί σε δομές αλληλεγγύης.

Σχετικά άρθρα

Νέα διαμαρτυρία στο ΧΥΤΑ Φυλής

Το πρωί της Τετάρτης 12/7, αντιπροσωπεία του ΔΥΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ προχώρησε σε συμβολικό κλείσιμο της εισόδου του ΧΥΤΑ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το πρόβλημα της έντονης δυσοσμίας που προέρχεται από την εγκατάσταση της Φυλής. 

Μαθητές στην Αίγινα έφτιαξαν θερινό σινεμά από ...σκουπίδια

Με ένα παλιό πανί που έγινε οθόνη και όλα τα υπόλοιπα υλικά παρμένα από τα σκουπίδια, 18 μαθητές μετέτρεψαν μια παλιά άδεια παιδική χαρά  σε ένα υπέροχο θερινό σινεμά στην Αίγινα.

Γιατί σε κάποιους δήμους οι κάδοι είναι άδειοι και σε άλλους ξεχειλίζουν

Δεν σημαίνει ότι αυτές οι ποσότητες συσσωρεύονται καθημερινά σε όγκους απορριμμάτων στους δρόμους των πόλεων της Αττικής στη διάρκεια των κινητοποιήσεων της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Εργοστάσια απορριμμάτων: Το μεγάλο φαγοπότι των εργολάβων [ΒΙΝΤΕΟ]

Το ντοκιμαντέρ της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. παρουσιάζει ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά αλλά και περιβαλλοντικά εγκλήματα της εποχής μας και συγκεκριμένα το ανεπανόρθωτο πλήγμα που θα υποστεί το Δημόσιο συμφέρον, το περιβάλλον και οι πολίτες, από την κατασκευή ιδιωτικών εργοστασίων διαχείρισης απορριμμάτων.

Αυτές είναι οι νέες προτάσεις της κυβέρνησης προς την ΠΟΕ - ΟΤΑ

Κατά τη διάρκεια της πρωινή συνάντησης που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου, οι εκπρόσωποι της ΠΟΕ - ΟΤΑ, συζητήθηκαν νέες προτάσεις εκ μέρους της Κυβέρνησης, οι οποίες και θα ενσωματωθούν στην σχετική τροπολογία που έχει κατατεθεί στη Βουλή.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×