op
×

Εσύ τι ψάρια πιάνεις; Παίξε το κουίζ της WWF και κέρδισε πλούσια δώρα

Διαβάστηκε
Εσύ τι ψάρια πιάνεις; Παίξε το κουίζ της WWF και κέρδισε πλούσια δώρα
Αλήθεια, τι ξέρουμε για τα ψάρια;

Τι είναι ο γόνος και ποιο είναι το πρώτο ψάρι που μπήκε σε κονσέρβα; 

Απάντησε στο σύντομο κουίζ ερωτήσεων του WWF, τέσταρε τις γνώσεις σου και ίσως να είσαι ένας από τους τυχερούς που θα κερδίσουν πλούσια δώρα! 

Και δεν ξεχνάμε: Η προστασία των θαλασσών περνά από το πιάτο σου!

Γενικές οδηγίες για να τρώμε  τα σωστά ψάρια, σην εποχή τους.

Αλιεύοντας ψάρια που δεν έχουν προλάβει να αναπαραχθούν ούτε μια φορά, οι πληθυσμοί τους συρρικνώνονται με αποτέλεσμα να απειλούνται ακόμα και με εξαφάνιση.

Τα ψάρια έχουν την εποχή τους όπως τα φρούτα. Τρώμε το σωστό ψάρι τη σωστή εποχή και όχι όταν αναπαράγεται, όπως κάνει ο κολιός τον Αύγουστο.
Προστατεύουμε τα απειλούμενα είδη και δεν επιλέγουμε πετροσωλήνες (η πώληση των οποίων απαγορεύεται), ή γαλέο.

Προσέχουμε τις ετικέτες! Στην Ευρωπαϊκή Ένωση ο νόμος μας δίνει το δικαίωμα να γνωρίζουμε το πλήρες όνομα του προϊόντος που αγοράζουμε, τη μέθοδο και την περιοχή αλιείας, το αν αλιεύθηκε ελεύθερα (και με τι μέθοδο και που) ή, αν προήλθε από υδατοκαλλιέργεια, τη μέθοδο εκτροφής του, το εάν είναι φρέσκο ή κατεψυγμένο. Εάν αυτές οι πληροφορίες δεν φαίνονται, ρωτάμε. Αν δεν πάρουμε απάντηση, δεν αγοράζουμε!

Επιλέγουμε πιστοποιημένα ψαρικά. Αναζητάμε τη σήμανση MSC ή ASC ή τη σήμανση βιολογικής προέλευσης, οι οποίες δείχνουν ότι τα ψαρικά μας προέρχονται από πιστοποιημένους αλιευτικούς στόλους, που χρησιμοποιούν βιώσιμες μεθόδους αλιείας ή αποτελούν προϊόντα υπεύθυνης υδατοκαλλιέργειας.

Απολαμβάνουμε  την ψαροποικιλία και ό,τι  βγάλει ο ψαράς, όπως  τον παλιό, καλό καιρό. Υπάρχουν λιγότερο εμπορικά ψάρια που δεν μπορούμε καν να φανταστούμε πόσο νόστιμα, αλλά και οικονομικά είναι.

Η ποικιλία στις γεύσεις αμβλύνει τις πιέσεις που ασκούνται στα εμπορικά ψάρια. Προτιμάμε τον κέφαλο που είναι η τέλεια εναλλακτική στο υπεραλιευμένο λαβράκι, αλλά και αγριόσαλπα που αν και υπάρχει σε αφθονία, την τρώνε μόνο οι ψαράδες.

Και πώς μπορούμε να γνωρίζουμε πότε ένα ψάρι είναι γόνος, ποια είναι η εποχή που μπορούμε να το καταναλώσουμε ή αν έχει αλιευθεί με σωστά αλιευτικά εργαλεία και με τρόπο που σέβεται το περιβάλλον;

Όλα όσα πρέπει να ξέρουμε περιλαμβάνονται στο Fish Guide 
fishguide.wwf.gr τον εύχρηστο οδηγό του WWF που μας βοηθά να επιλέγουμε σωστά τα ψαρικά μας!

Για να μάθετε περισσότερα, ρίξτε μια ματιά στην εκστρατεία «Fish Forward» 
fishforward.eu  του WWF για την υπεύθυνη κατανάλωση ψαρικών.

Αυτό το καλοκαίρι θα απολαύσουμε τα νόστιμα ψάρια, προστατεύοντας παράλληλα τις θάλασσές μας!
TO KOYIZ TOY WWF

Εσύ τι ψάρια πιάνεις; Παίξε το κουίζ του WWF και κέρδισε πλούσια δώρα!

Αλήθεια, εσύ τι ξέρεις για τα ψάρια τελικά; Τι είναι ο γόνος και ποιο είναι το πρώτο ψάρι που μπήκε σε κονσέρβα; Απάντησε στο σύντομο κουίζ ερωτήσεων του WWF, τέσταρε τις γνώσεις σου και ίσως να είσαι ένας από τους τυχερούς που θα κερδίσουν πλούσια δώρα! Μάθε περισσότερα εδώ (το link θα συμπληρωθεί όταν αναρτηθεί το κουίζ). Και μην ξεχνάς ….Η προστασία των θαλασσών περνά από το πιάτο σου!

ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Πώς θα συμμετάσχετε στο διαγωνισμό

Η διαδικασία είναι απλή και γρήγορη. Συμπληρώνετε το email σας και παίρνετε μέρος στην κλήρωση που θα γίνει στις 15/05/2017.

Όροι και Προϋποθέσεις Διαγωνισμού

·         Απαντώντας στο κουίζ ερωτήσεων έως τις 12/05/2017 λαμβάνετε μέρος στην κλήρωση που θα διεξαχθεί στις 15/05/2017.

·         Το κουίζ αναδεικνύει 5 νικητές μέσω ηλεκτρονικής κλήρωσης. Συγκεκριμένα, στις 15/05/2017 θα διεξαχθεί από το WWF ηλεκτρονική κλήρωση μεταξύ των συμμετεχόντων στο κουίζ μέσω της ειδικής εφαρμογής Random Number Generator (www.random.org), η οποία εξασφαλίζει το τυχαίο της επιλογής και την αδυναμία παρέμβασης του ανθρώπινου παράγοντα.

·         Οι νικητές θα κερδίσουν, ανάλογα με τον τόπο κατοικίας τους, ψάρια από το το ιχθυοπωλείο «Ψαράδικο Μυτιληνιός» ή προϊόντα WWF, συνοδευόμενα από τον έντυπο Οδηγό Υπεύθυνης Κατανάλωσης Ψαρικών Fish Guide, τις ψαρομεζούρες του WWF και μαγνητάκια.  

·         Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό έχει οποιοδήποτε φυσικό πρόσωπο, κάτοικος Ελλάδας, άνω των 18 ετών, πλην των εργαζομένων στο WWF Ελλάς καθώς και οι σύζυγοι και συγγενείς τους Α’ βαθμού, συμπληρώνοντας το email τους στη φόρμα συμμετοχής του κουίζ.

·         Το κουίζ φιλοξενείται στην ιστοσελίδα bostanistas.gr για λογαριασμό του WWF Ελλάς, στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής εκστρατείας Fish Forward με στόχο την ευαισθητοποίηση των καταναλωτών για τις παγκόσμιες οικολογικές και κοινωνικές επιπτώσεις της υπεραλίευσης και της υπεύθυνης κατανάλωσης ψαρικών.

·         Για να είναι έγκυρη η συμμετοχή, οι συμμετέχοντες θα πρέπει να συμπληρώσουν το email τους στο υποχρεωτικό πεδίο με τίτλο E-mail Adress. Το WWF Ελλάς χρησιμοποιεί τα email σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 2472/1999, όπως ισχύει. Τα στοιχεία χρησιμοποιούνται από το WWF Ελλάς  αποκλειστικά και μόνο για την διενέργεια της ηλεκτρονικής κλήρωσης και την ταυτοποίηση των επιτυχόντων. Μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού, τα στοιχεία διαγράφονται.  

·         Κάθε διαγωνιζόμενος συμμετέχει μόνο μια φορά στο διαγωνισμό. Περισσότερες υποβολές συμμετοχής με το ίδιο e-mail δε θα ληφθούν υπόψη.

·         Για τον τρόπο παραλαβής των δώρων τους, οι νικητές θα ενημερωθούν μέσω e-mail από εκπρόσωπο του WWF, μετά τη λήξη του διαγωνισμού.

·         Προϋπόθεση για την παραλαβή του δώρου είναι η ταυτοποίηση των στοιχείων του νικητή και η αναφορά του ότι έχει συμμετάσχει και κερδίσει στο διαγωνισμό του WWF.

·         Ρητώς αναφέρεται ότι τα δώρα του διαγωνισμού δεν ανταλλάσσονται με χρήματα ή με άλλα αντικείμενα ίσης αξίας. Το WWF διατηρεί το δικαίωμα να διαφοροποιήσει τους όρους της παρούσας προκήρυξης, ενημερώνοντας εγκαίρως το κοινό.

 


Λέξεις Κλειδία - Tags
προστασία θαλασσών απειλούμενα είδη
6
WWF Ελλάς
112
ψάρια
77
Σχετικά άρθρα

Δηλητηριώδες ψάρι από την Ερυθρά Θάλασσα αναμένεται να φτάσει και στην Ελλάδα

Ένα είδος δηλητηριώδους ψαριού από την Ερυθρά Θάλασσα, το Plotosus Lineatus, αναμένεται να φτάσει στα ελληνικά νησιά, σύμφωνα με τους επιστήμονες του Υδροβιολογικού Σταθμού Ρόδου.

Ερευνητές ανακάλυψαν νέο είδος ψαριού που ζυγίζει δύο τόνους [ΦΩΤΟ]

Σύμφωνα με δημοσίευμα του National Geographic, πρόκειται για τα μεγαλύτερα οστεώδη ψάρια στον κόσμο και ζυγίζουν πάνω από δύο τόνους, ωστόσο χρειάστηκαν έρευνες τεσσάρων ετών για τον εντοπισμό τους από τους επιστήμονες.

Από που προέρχονται τα ψάρια που καταναλώνουν οι Έλληνες

Μπορεί η καταπολέμηση της υπεραλίευσης και η υπεύθυνη κατανάλωση ψαρικών να αλλάξουν την εικόνα; Η νέα έκθεση του WWF ρίχνει φως στις «διαδρομές του ψαριού» στη Μεσόγειο» και καλεί για αλλαγή πορείας!  

Αστικό πράσινο στην Ελλάδα - Οι 20 κορυφαίοι δήμοι της χώρας

Μέσα από την καινοτόμο εφαρμογή WWF GreenSpaces, 9.000 πολίτες έχουν αξιολογήσει μέχρι στιγμής 1.700 χώρους πρασίνου σε 126 ελληνικές πόλεις. Πώς βαθμολογούν λοιπόν οι Έλληνες το πράσινο της πόλης τους 

Τι αντίκτυπο είχε η καταστροφική πυρκαγιά του 2007 στα κόκκινα ελάφια της Πάρνηθας;

Οι εικόνες των καμένων ελαφιών μετά την πυρκαγιά μας σόκαραν. Κατάφεραν άραγε κάποια ελάφια να επιβιώσουν; Όταν καταμετρήσαμε τον πληθυσμό των ελαφιών μετά την πυρκαγιά βρεθήκαμε προ εκπλήξεως!

WWF: Πάρνηθα 2007 - 2017: 10 χρόνια μετά τη μεγάλη πυρκαγιά

Ένα συμβολικό οδοιπορικό σε έναν από τους σημαντικότερους Εθνικούς Δρυμούς της χώρας και ένα νέο ντοκιμαντέρ από το WWF που αποκαλύπτει άγνωστες πτυχές της καταστροφικής πυρκαγιάς και της διαρκούς μάχης της Πάρνηθας σήμερα, έρχονται να μας θυμίσουν όσα δεν πρέπει να ξεχάσουμε ποτέ.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×