op
×

Έρευνα: Η κάνναβη μπορεί να ανανεώσει την ζωή του εγκεφάλου

Διαβάστηκε
Έρευνα: Η κάνναβη μπορεί να ανανεώσει την ζωή του εγκεφάλου
Αισόδοξα μηνύματα για την καταπολέμηση της γήρανσης του εγκεφάλου φέρνει νέα μελέτη γερμανών ερευνητών που πειραματίζονται με την κάνναβη διερευνώντας την δυνατότητα βελτίωσης της μνήμης. 

Ερευνητές του Ινστιτούτου Μοριακής Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου της Βόννης και του Εβραϊκού Πανεπιστημίου της Ιερουσαλήμ, με επικεφαλής τον καθηγητή Αντρέας Τζίμερ, δημοσίευσαν σχετική έρευνα στο ιατρικό περιοδικό «Nature Medicine» που καταλήγει στο συμπέρασμα πως η χορήγηση τετραϋδροκανναβινόλης (THC) μπορεί να φρενάρει την γήρανση του ανθρώπινου εγκεφάλου. 

Σύμφωνα με την μελέτη, η χορήγηση επί ένα μήνα χαμηλής δόσης τετραϋδροκανναβινόλης (THC), κύριας ψυχοδραστικής ουσίας της κάνναβης, είχε σαν αποτέλεσμα  να ξανανιώσει ο εγκέφαλος των γερασμένων ζώων ηλικίας ενάμισι έως δύο ετών.

Πως γίνεται αυτό: Παρατηρήθηκε ότι η παροχή της ουσίας THC αύξησε τον αριθμό των συνδέσεων μεταξύ των εγκεφαλικών νευρώνων στον ιππόκαμπο, μια περιοχή  του εγκεφάλου που έχει καθοριστική σημασία στην λειτουργία της μνήμης. 

Το αισιόδοξο πάντως, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, είναι ότι από τα ζώα που χρησιμοποιήθηκαν στα πειράματα κανένα δεν παρουσίασε παρενέργειες από την χρήση της τετραϋδροκανναβινόλης.Λέξεις Κλειδία - Tags
γήρανση του εγκεφάλου τετραϋδροκανναβινόλη ερευνητές
14
μνήμη
20
ιατρική κάνναβη
131
Σχετικά άρθρα

Συνελήφθη ασθενής, οροθετικός και ακτιβιστής, που καλλιεργούσε κάνναβη για την ασθένειά του

Αν η αντίληψη της Κυβέρνησης φτάνει μέχρι μόνο για να ικανοποιήσει τα συμφέροντα των πολυεθνικών και της φαρμακοβιοηχανίας τότε θα μας βρει απέναντι σε αυτό που ετοιμάζει.

"Αν δεν υπήρχε η κάνναβη στη ζωή μου μάλλον θα αυτοκτονούσα"

Η ιατρική χρήση της κάνναβης μέσα από τις μαρτυρίες δύο ασθενών που πάσχουν από πολλαπλή σκλήρυνση και μεσογειακή αναιμία. Δύο ανίατες ασθένειες που προκαλούν στους πάσχοντες μεγάλο σωματικό και ψυχικό πόνο.

Μια μέρα πριν ο Γιώργος πεθάνει από καρκίνο, ο Υπουργός Υγείας υπέγραψε την αίτηση για θεραπεία του με κάνναβη

Μια μέρα πριν ο Γιώργος πεθάνει, ο Υπουργός Υγείας υπέγραψε την έγκριση της αίτησης του για θεραπεία με ιατρική κάνναβη. Οι Φίλοι της Κάνναβης χαρακτηρίζουν την εισαγωγή και διανομή της πρώτης παρτίδας κανναβινέλαιου, "μια νίκη που τη γιορτάζουμε στη μνήμη του 19χρονου αθλητή Γιώργου Μιχαήλ".

Κύπρος: ΔΩΡΕΑΝ παροχή ιατρικής κάνναβης στους ασθενείς

Όπως ανακοινώθηκε στην Ημερίδα για την Ιατρική Κάνναβη  που διοργανώθηκε από το Πανεπιστήμιο της Λευκωσίας, με βάση τον νέο νόμο η Ιατρική Κάνναβη θα ενταχθεί στις θεραπείες που το κράτος θα προσφέρει δωρεάν.

Κάτι τρέχει με την κάνναβη

Η δημοσιογραφική ομάδα της εκπομπής μιλά με γιατρούς, ερευνητές, ασθενείς, καλλιεργητές και επιχειρηματίες για τις φαρμακευτικές ιδιότητες της κάνναβης, τις εφαρμογές στη βιομηχανία, καθώς και για τις αναπτυξιακές προοπτικές στην αγροτική οικονομία.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×