op
×
Κυριακή στο Αγρόκτημα, Ανακαλύπτοντας το κεφίρ!
Κυριακή στο Αγρόκτημα, Ανακαλύπτοντας το κεφίρ!
28/05/17 11:00
Re:Think Project ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.
Πελοποννήσου » Μεσσηνίας » Καλαμάτας
άλλα:
Την Κυριακή 28 Μαίου, που είναι και η τελευταία της Άνοιξης, σας περιμένουμε στο αγρόκτημά μας από τις 11.00 και μετά με μια έκπληξη για όλους!!!

Κυριακή στο Αγρόκτημα, Ανακαλύπτοντας το κεφίρ!

Διαβάστηκε
Και αυτήν την Κυριακή 28 Μαίου, που είναι και η τελευταία της Άνοιξης, σας περιμένουμε στο αγρόκτημά μας από τις 11.00 και μετά με μια έκπληξη για όλους!!!

Θα ανακαλύψουμε και θα μοιράσουμε ΚΕΦΙΡ!!

Για δυνατά μεγάλα και μικρά παιδιά! Καθώς πέρα από το να εμψυχώνουμε τα παιδιά στο ελεύθερο και φυσικό παιχνίδι, χρειάζεται να συνηθίσουν και να συνηθίσουμε σε μια πιο υγιεινη διατροφή. 

Το γαλακτοκομικό αυτό ποτό είναι ένα σύνθετο συμβιωτικό μίγμα μικροοργανισμών, παράγεται από οποιονδήποτε τύπο γάλακτος (αγελαδινό, κατσικίσιο, πρόβειο κ.α.) με τη χρήση κόκκων κεφίρ, μια αποικία φιλικών βακτηρίων (προβιοτικών) που στην όψη μοιάζουν με κουνουπίδι.

Η τελική μορφή του μοιάζει με αυτήν του γιαουρτιού, είναι εύγεστο, εύπεπτο και υγιεινό. Από θρεπτικής απόψεως προσφέρει ό,τι και το γάλα, δηλαδή πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, λίπη, ασβέστιο, μαγνήσιο (σημαντικά μέταλλα για ένα υγιές νευρικό σύστημα), φώσφορο και βιταμίνες Α, Β12, Β1 και C. Επίσης περιέχει και βιοτίνη η οποία βοηθά στην αφομοίωση των υπόλοιπων βιταμινών της ομάδας Β από το σώμα.

Η προέλευση του κεφίρ επισημαίνεται στα καυκάσια βουνά, πολλούς αιώνες πριν, όπου είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο για τα οφέλη που προσφέρει στην υγεία. Η τελική μορφή του μοιάζει με αυτήν του γιαουρτιού, είναι εύγεστο, εύπεπτο και υγιεινό.
 
Αυτήν λοιπόν την μικρή έκπληξη θἐλουμε να μοιραστούμε μαζί μας, σαν ενα μικρό δώρο πριν ξεκινήσουμε το καλοκαιρινό μας πρόγραμμα δυναμικά και αποτοξονωτικά! 

Για δηλώσεις συμμετοχής και κρατήσεις θέσεων καλέστε στο 2721022505 ή δηλώστε συμμετοχή στο facebook.com 

 
Αγρόκτημα Φυσικής Καλλιέργειας Φοιφα

Ηρώων Πολυτεχνείου,

Νέα Είσοδος, Καλαμάτα
τ.κ 24100Re:Think Project ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. web:
Αγρόκτημα ΦΟΙΦΑ, Ηρώων Πολυτεχνείου, Καλαμάτα 241 00, Ελλάδα
Πελοποννήσου, Μεσσηνίας, Καλαμάτας
τηλ. 6972755079, 2721022505 farmafifa@gmail.com
"Re:Think Project ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. αποτελεί δίκτυο της Κοινωνικής Αλληλέγγυας και Συνεργατικής Οικονομίας στην Καλαμάτα. Tι είναι το project RETHINK? Μια σπουδή πάνω στην ανακύκλωση και την επανάχρηση. Εμπνεόμαστε από την κρυμμένη ομορφιά που υπάρχει στα κοινά “σκουπίδια” μας και δημιουργούμε χρηστικές κατασκευές για τον κήπο, το σπίτι ή τις καθημερινές μας ανάγκες. Μαθαίνουμε να διαχειριζόμαστε τα οργανικά σκουπίδια, δημιουργώντας μια πρωτότυπη ιδέα, το πρώτο Δίκτυο Συνοικιακής Κομποστοποίησης στην Ελλάδα.

Βασικά ερωτήματα:

Τι θεωρούμε χρηστικό υλικό και τί άχρηστο;

Πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε μέσα από ό,τι βρίσκουμε ”πεταμένο” μπροστά μας;

Πώς μπορούμε να βρούμε την κρυμμένη ομορφιά στα βιομηχανικά υλικά ή ευρύτερα στα άχρηστα υλικά γύρω μας;

Πώς μπορούμε να μεταμορφωθούμε από καταναλωτές σε δημιουργούς;

Πώς μπορούμε εν τέλει να ζούμε και να δημιουργούμε στη βάση της δικής μας ενέργειας, επιδιώκοντας αυτάρκεια στη ζωή μας;

Πώς μπορούμε να ζούμε σε συνδιαλλαγή με το φυσικό μας περιβάλλον;”

 
Το project RE:THINK είναι ένα καλλιτεχνικό εγχείρημα κοινωνικής και περιβαλλοντικής αφύπνισης για την πόλη της Καλαμάτας, το οποίο ξεκίνησε από την εικαστικό-εκπαιδευτικό-βιοκαλλιεργήτρια Μυρτώ Φοίφα και αγκαλιάστηκε από μια ομάδα ανθρώπων.

Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας ανήκει και η δημιουργία του καινοτόμου κοινωνικά και περιβαλλοντικά  δίκτυου συνοικιακής κομποστοποίησης στον Δήμο Καλαμάτας, το οποίο ήδη λειτουργεί και υλοποιείται από το RETHINK PROJECT  σε συνεργασία με τον Δήμο Καλαμάτας, σε πιλοτική φάση.Το Project Re:Think  περιλαμβάνει επίσης:

* δημιουργία χρηστικών αντικείμενων από άχρηστα υλικά,
* εργαστήρια δημιουργικής ανακύκλωσης και οικιακής/συνοικιακής κομποστοποίησης,
* εκθέσεις με ενεργούς καλλιτέχνες που είτε δημιουργούν έχοντας ως πρώτη ύλη  τα “άχρηστα” σκουπίδια μας, είτε το καλλιτεχνικό τους έργο έχει ως κεντρικό προβληματισμό την σχέση του σύγχρονου ανθρώπου με το περιβάλλον του, δημόσιες δράσεις, αλλά και
* συνεργασίες καλλιτεχνών και πολιτών για την επανάχρηση και την ανακύκλωση.
 


Το Re:Think Project ξεκίνησε με αφορμή τα περιβαλλοντικά προβλήματα στην περιοχή μας (π.χ. χωματερή Μαραθόλακκας – Δυτική Παραλία), αλλά και ευρύτερα της ανεξέλεγκτης ρυπαντικής δραστηριότητας στην περιοχή μας.Το Project Re:Think ξεκίνησε το 2010 μέσα από το δίκτυο δράσεων και αλληλεγγύης Kalamata Free Space που δραστηριοποιήθηκε σε περιβαλλοντικά προβλήματα της περιοχής, ιδιαίτερα στον αγώνα για το κλείσιμο της ανεξέλεγκτης χωματερής «Μαραθόλακκα» Ταϋγέτου. Έτσι αποτέλεσε το ιδανικό « κέλυφος» για να αναπτυχθεί η δράση του Re:Think Project και να υπάρξει μια πιλοτική αντιπρόταση στο θέμα της διαχείρισης και αυτοδιαχείρισης των οργανικών μας υπολειμμάτων, μέσω της διεύρυνσης της επανάχρησης, καθώς και της δημιουργίας δικτύου συνοικιακής κομποστοποίησης.

Το Project Re:Think δημιουργήθηκε από την ανάγκη να αποδεσμευτεί η καλλιτεχνική παραγωγή από την εξάρτηση του κέντρου και να αναδειχθεί η «κουλτούρα της περιφέρειας» αποτελώντας τον κοινό τόπο επαφής, διάδρασης και επικοινωνίας καλλιτεχνών, ακτιβιστών, εκπαιδευτικών και ευρύτερα ενεργών πολιτών που έχουν συνειδητά επιλέξει να δημιουργούν αποκεντρωμένα, στην “περιφέρεια”, δίνοντας μια νέα πιο ποιοτική διάσταση στην δουλειά τους. "


" Η τέχνη δεν παράγεται κάπου. ΠΑΡΑΓΕΤΑΙ ΠΑΝΤΟΥ "


Λέξεις Κλειδία - Tags
Αγρόκτημα Φοίφα
25
κεφίρ
3
Σχετικά άρθρα

Καλοκαίρι στο Αγρόκτημα, εξερευνώντας και παίζοντας στη φύση

ρθε η ὠρα  να φροντίσουμε με τα καλοκαιρινά μας μποστάνια, να φυτέψουμε και να φτιάξουμε “σποροκαρδιές”, να μαζέψουμε τους ανοιξιάτικους σπόρους για την ανανέωση της σποροτράπεζάς μας

Την Κυριακή 30 Απριλίου στο Αγρόκτημα Φυσικής Καλλιέργειας Φοίφα

Το Αγρόκτημἀ μας ανοίγει κάθε Κυριακή με ελεύθερο αλλά και θεματικό παιχνίδι για τους μικρούς μας φίλους και με δυνατότητα ξενοιασιάς για τους μεγάλους μας φίλους, κάτω από τον παχύ ίσκιο των δέντρων μας.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Περισσοτερα...
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×