op
×

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα 13 Nobel Ειρήνης

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα 13 Nobel Ειρήνης

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα 13 Nobel Ειρήνης

Το πρόγραμμα PeaceJam  μοναδικό και αυθεντικό εκπαιδευτικό εργαλείο 


Για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση του προγράμματος Peace Jam, την Τρίτη 30 Μαΐου 2017 στο  IMPACT HUB,  (Καραϊσκάκη 28, Ψυρρή  Αθήνα, τηλ. 2103210146, σταθμός Μοναστηράκι)


Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, PEACEJAM, έχει προταθεί για Nobel Ειρήνης οκτώ φορές.


Είναι το μόνο πρόγραμμα διαμορφωμένο από ένα συμβούλιο 13 Νομπελιστών Ειρήνης για σχολεία.


Το πρόγραμμα αυτό, λειτουργεί σαν πρότυπο επίλυσης παγκόσμιων ζητημάτων μέσω της Εκπαίδευσης, της Έμπνευσης και της Δράσης. 


Έχει εφαρμοστεί σε δεκάδες χώρες στον κόσμο και ενισχύει την εκπαίδευση των νέων σε θέματα: ειρήνης, επίλυσης κοινωνικών προβλημάτων, ενίσχυσης  κοινωνικών και συναισθηματικών δεξιοτήτων, ανθρωπίνων αξιών, προσωπικής και κοινωνικής ευθύνης, παγκόσμιας  συνείδησης και προστασίας  του περιβάλλοντος.


Το ΕΙΜΑΙ -  Κέντρο για Ανερχόμενους Νέους Ηγέτες (EMAI- Center for Emerging Young Leaders)  (eimai.org) στοχεύει κυρίως  να ενδυναμώσει και να αναδείξει τις δεξιότητες των νέων ώστε να ανταποκριθούν αποτελεσματικά και δημιουργικά στις προκλήσεις που διαμορφώνουν τον σύγχρονο κόσμο.

Τα προγράμματα και τα εργαλεία του PEACE JAM» είναι επιλεγμένα ώστε να συμβάλλουν εξαιρετικά ώστε οι νέοι μας να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση και ενθουσιασμό , εμπιστοσύνη στη συλλογική δράση και να εξελιχθούν σε υπεύθυνους πολίτες.  


Παρά το ότι οι νέοι στη χώρα μας, έχουν υψηλά ποσοστά, σε παγκόσμιο επίπεδο, μόρφωσης και ιδανικών αντιμετωπίζουν την ανεργία, την απογοήτευση και την παραίτηση από κοινωνικές συλλογικές προσπάθειες καθώς καλούνται με σχεδόν βίαιο τρόπο να αντιμετωπίσουν ζητήματα παγκόσμιας εμβέλειας χωρίς να έχουν εφόδια και εργαλεία για την διαχείρισή τους.

Αποτέλεσμα είναι η φυγή ιδιαίτερα των νέων επιστημόνων και η απογοήτευση των υπολοίπων σε μια ιστορική περίοδο που η πατρίδα μας τους έχει ουσιαστική ανάγκη, καθώς αποτελούν την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον. 


Ο οργανισμός Peace Jam και τα κατά τόπους θυγατρικά γραφεία του (δείτε το www.peacejam.org

Nobel Ειρήνης 

(με τη σειρά που έλαβαν μέρος στο Peace Jam)

o Dalai Lama, 1989 Νομπελίστας Ειρήνης

o Betty Williams, 1976 Νομπελίστας Ειρήνης 

o Rigoberta Menchú Tum, 1992 Νομπελίστας Ειρήνης 

o Oscar Arias Sanchez, 1987 Νομπελίστας Ειρήνης 

o Desmond Tutu, 1984 Νομπελίστας Ειρήνης  

o Aung San Suu Kyi, 1991 Νομπελίστας Ειρήνης

o Mairead Corrigan Maguire, 1976 Νομπελίστας Ειρήνης 

o Adolfo Pérez Esquivel, 1980 Νομπελίστας Ειρήνης 

o José Ramos Horta, 1996 Νομπελίστας Ειρήνης  

o Jody Williams, 1997 Νομπελίστας Ειρήνης  

o Sir Joseph Rotblat, 1995 Νομπελίστας Ειρήνης 

o Shirin Ebadi, 2003 Νομπελίστας Ειρήνης  

o Leymah Gbowee, 2011 Νομπελίστας ΕιρήνηςΛέξεις Κλειδία - Tags
Κέντρο για Ανερχόμενους Νέους Ηγέτες Peacejam
2
Impact Hub Athens
3
Νόμπελ Ειρήνης
15
Σχετικά άρθρα

Κοινωνική Οικονομία: Ήττα Καμίνη για την Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Η Γ.Γ Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, ακύρωσε  την σκανδαλώδη απόφαση του Δήμου, σύμφωνα με την οποία η διαχείριση της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης,  που ανακατασκευάστηκε με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, είχε  παραχωρηθεί δωρεάν για εκμετάλλευση στην ομάδα του Impact Hub Athens, παρά τις αντιδράσεις όλων των φορέων και συλλογικοτήτων. Πρόκειται για προσωπική ήττα του δημάρχου Αθηναίων.

Διαδικτυακή ψηφοφορία για να απονεμηθεί στους Έλληνες νησιώτες το Νόμπελ Ειρήνης (ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΕΔΩ)

Σε εξέλιξη είναι διαδικτυακή εκστρατεία από ακτιβιστές προκειμένου να απονεμηθεί το Νόμπελ Ειρήνης στους Έλληνες νησιώτες για την βοήθεια που πρόσφεραν και προσφέρουν στους πρόσφυγες που φτάνουνς τον τόπο τους

Ψήφισμα: Να δοθεί Νόμπελ Ειρήνης στους κατοίκους της Λέσβου και στις οργανώσεις - Υπογράφουμε εδώ

Γιατί μια μικρή ομάδα ανθρώπων με όπλο την κοινωνική ευαισθησία κάνει καθημερινά αυτά που έπρεπε να πράξουν κυβερνήσεις και διεθνείς οργανισμοί. Αξίζουν αναγνώριση και τιμή.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×