op
×

Δράσεις Φιλοξενίας και Υποστήριξης σε Αιτούντες Άσυλο και Υποψήφιους Relocation σε διαμερίσματα της Θεσσαλονίκης

Δράσεις Φιλοξενίας και Υποστήριξης σε Αιτούντες Άσυλο και Υποψήφιους Relocation σε διαμερίσματα της Θεσσαλονίκης

Δράσεις Φιλοξενίας και Υποστήριξης σε Αιτούντες Άσυλο και Υποψήφιους Relocation σε διαμερίσματα της Θεσσαλονίκης


Από το Μάρτιο του 2016, η ΑΡΣΙΣ - Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων υλοποιεί το πρόγραμμα «Reception & Relocation Scheme», το έργο του οποίου από τον Ιανουάριο του 2017 συνεχίστηκε με το πρόγραμμα «Accommodation and assistance to asylum seekers and relocation» candidates» (κωδικός έργου: GRC01/2017/0000000077/000). H υλοποίηση και των δύο έργων χρηματοδοτήθηκε από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες με κονδύλια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.


Η δράση αφορά την υποδοχή, φιλοξενία και ψυχοκοινωνική υποστήριξη ατόμων και οικογενειών προσφύγων που είναι υποψήφιοι για μετεγκατάσταση προς άλλες χώρες της Ε.Ε. Στο πλαίσιο αυτό, η ΑΡΣΙΣ έχει προχωρήσει συνολικά στη μίσθωση 35 διαμερισμάτων στο Δήμο Θεσσαλονίκης και σε γειτονικούς Δήμους, ενώ έχει δημιουργήσει και 210 θέσεις φιλοξενίας για άτομα και οικογένειες που περιμένουν στη χώρα μας μέχρι να εκδοθεί η απόφαση για τη μετεγκατάσταση σε κάποια άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επίσης, από τον Μάρτιο του 2016 μέχρι και σήμερα η ΑΡΣΙΣ φιλοξένησε 318 πρόσφυγες Συριακής καταγωγής, μεταξύ των οποίων και 166 ανήλικα παιδιά. Πρόκειται για οικογένειες, εξαιρετικά ευάλωτες, οι οποίες έχουν άμεση ανάγκη στέγασης, ψυχοκοινωνικής υποστήριξης και ιατρικής παρακολούθησης. 


H ΑΡΣΙΣ, μέσω του Δικτύου των κοινωνικών υπηρεσιών της, προχώρησε στην άμεση κάλυψη των αναγκών αυτών, συμβάλλοντας, παράλληλα, στην ενσωμάτωση των ανήλικων παιδιών στο σχολικό περιβάλλον και στην επαναφορά τους σε ρυθμούς κανονικότητας, μέσα από την εγγραφή στα σχολεία, αλλά και την πραγματοποίηση παιδαγωγικών δράσεων εντός της Οργάνωσης.


Καθοριστικό παράγοντα στην υλοποίηση του προγράμματος, που έχει βασικό σκοπό τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των προσφύγων που παραμένουν προσωρινά στην πόλη μας και την υποστήριξη της ένταξης τους στην κοινωνική ζωή, αποτέλεσε η ίδια η τοπική κοινωνία και οι συμπολίτες μας, που εμπιστεύτηκαν τα σπίτια τους για τη διαμονή των προσφύγων, διευκόλυναν το έργο μας με τις δωρεές τους και αγκάλιασαν, από την πρώτη στιγμή, την όλη προσπάθεια. 


*Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το συγκεκριμένο πρόγραμμα μπορείτε να απευθυνθείτε στη Γενική Συντονίστρια, Νεφέλη - Μυρτώ Πανδίρη (Τηλ. 2310 526150, Mail: infothes@arsis.gr).Σχετικά άρθρα

Ξεπουλιέται και το λιμάνι της Θεσσαλονίκης;

Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στον κόσμο και μάλιστα θαλάσσια, με μεγάλες θαλάσσιες ιστορικές παρακαταθήκες και δυνατότητες, που έχει παραδώσει τα δυο μεγαλύτερα στρατηγικά λιμάνια της σε ξένα συμφέροντα.

"Χωρίς το smartphone μου δεν θα είχα φτάσει στη Γερμανία"

Ο ρόλος της τεχνολογίας στη κρίση της προσφυγιάς. Η τεχνολογία έχει αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι φεύγουν από τον τόπο  τους για να γλυτώσουν,  βοηθώντας τους να ανταποκριθούν στη μεγαλύτερη ανθρωπιστική κρίση από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. 

Μια νέα ιστοσελίδα γεμάτη από ..Θεσσαλονίκη

Μια νέα ιστοσελίδα του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης με σκοπό να ενημερώσει και να ενώσει τους νέους που επισκέπτονται την πόλη.  Εκτός από χρηστικές πληροφορίες, η ιστοσελίδα περιλαμβάνει βιώματα και ιστορίες φοιτητών από την παραμονή τους στην Θεσσαλονίκη.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×