op
×

Εκστρατεία χρηματοδότησης για την Φολέγανδρο

Διαβάστηκε
Εκστρατεία χρηματοδότησης για την Φολέγανδρο
Μία συλλογική προσπάθεια των κατοίκων της Φολεγάνδρου, του ∆ήµου και του ∆ικτύου Αειφόρων Νήσων (∆ΑΦΝΗ) έχει µόλις ξεκινήσει!

Στόχος να χρηµατοδοτηθούν δύο αναγκαία και πολύ θετικά έργα για το νησί, τα οποία θα έχουν πολλαπλά οφέλη για το περιβάλλον, τον πολιτισµό και την τοπική οικονοµία.

Η Φολέγανδρος είναι ένας τόπος ιδανικός για περπάτηµα! Τα µονοπάτια αναπτύσσονται ανάµεσα στις ξερολιθιές, περνούν από αλώνια, εγκαταλελειµµένες θηµωνιές και λεµονόσπιτα, διασχίζουν όλο το νησί, χαρίζοντας ένα µοναδικό πεζοπορικό δίκτυο.

Μέσω της διαδικασίας crowdfunding («χρηµατοδότηση από το πλήθος» ή αλλιώς «διαδικτυακή µικροχρηµατοδότηση») η εκστρατεία στοχεύει στην αξιοποίηση και ανάδειξη του πεζοπορικού δικτύου του νησιού καθώς και στην κατασκευή ασφαλούς πεζόδροµου που θα ενώνει το λιµάνι µε τη Χώρα της Φολεγάνδρου.

Η οργάνωση και η ανάδειξη του πεζοπορικού δικτύου θα ενισχύσει την ανάπτυξη ειδικών και ήπιων µορφών τουρισµού, προστατεύοντας έτσι το φυσικό περιβάλλον, τις παραδόσεις και την πολιτισµική κληρονοµιά της Φολεγάνδρου. 

Παράλληλα, η κατασκευή του πεζόδροµου που θα ενώνει τον Καραβοστάση µε τη Χώρα θα διαµορφώσει µια ασφαλή ζώνη µετακίνησης των πεζών δίπλα στη σηµερινή οδό, µε προδιαγραφές για την εξυπηρέτηση Ατόµων Μειωµένης Κινητικότητας. 

Με τις παρεµβάσεις αυτές, κάτοικοι και επισκέπτες της Φολεγάνδρου θα έχουν τη δυνατότητα να περπατήσουν, να περιηγηθούν και να ανακαλύψουν το νησί σε ένα ασφαλές περιβάλλον.

Και η προσπάθεια δε σταµατά εκεί! Η Φολέγανδρος γίνεται σηµείο αναφοράς. Στόχος µας τα ελληνικά νησιά να αναδείξουν και να αξιοποιήσουν την ταυτότητα, τη φυσική κληρονοµιά, την τοπική γαστρονοµία, τις παραδόσεις και τον σύγχρονο πολιτισµό τους και έτσι να δηµιουργήσουν συνθήκες βιώσιµης τοπικής ανάπτυξης και ευηµερίας.  

Η καµπάνια “FolegandrosRoutes: astepforculture&nature”  αποτελεί τόσο για τη Φολέγανδρο όσο και για τον ευρύτερο νησιωτικό χώρο, ένα καινοτόµο εγχείρηµα έρευνας και δράσης µε βασικές αρχές την ενεργό συµµετοχή των πολιτών, το σεβασµό στο φυσικό τοπίο και την ανάδειξη ειδικών µορφών τουρισµού.  

Λίγα λόγια για το ∆ίκτυο ∆ΑΦΝΗ 

Tο ∆ίκτυο ∆ΑΦΝΗ είναι ένας µη κερδοσκοπικός οργανισµός µε µέλη οργανισµούς της νησιωτικής τοπικής αυτοδιοίκησης, µεταξύ των οποίων και ο ∆ήµος Φολεγάνδρου, που στόχο έχει την ισόρροπη περιβαλλοντική, οικονοµική και κοινωνική ανάπτυξη του Ελληνικού νησιωτικού χώρου µε σεβασµό στο ιδιαίτερο φυσικό και πολιτιστικό του περιβάλλον.

Αξιοποιώντας σύγχρονες τεχνικές σχεδιασµού και µοντέλα συνεργασίας,  το ∆ίκτυο ∆ΑΦΝΗ στοχεύει στην ανάδειξη της ιδιαίτερης ταυτότητας του κάθε νησιού και της πολύτιµης κληρονοµιάς που αυτό φέρει.

Ευρύτερα, µέσα από την πολυσχιδή δράση που αναπτύσσει και µε στόχο την ενδυνάµωση της τοπικής κοινωνίας και της αυτοδιοίκησης των νησιών, το ∆ίκτυο ∆ΑΦΝΗ προωθεί ολοκληρωµένες, καινοτόµες και έξυπνες λύσεις σε θέµατα διαχείρισης υποδοµών και φυσικών πόρων καθώς και τη σύσταση  των σχηµάτων εκείνων που µπορούν να υλοποιήσουν αυτές τις λύσεις. 

Για περισσότερες πληροφορίες: folegandrosroutes.com 

Λέξεις Κλειδία - Tags
πεζοπορικο δίκτυο μονοπάτια
7
Φολέγανδρος
6
χρηματοδότηση
70
Σχετικά άρθρα

Προγράμματα ενίσχυσης νεοφυών επιχειρήσεων και συνεταιρισμών του αγροδιατροφικού τομέα - Αιτήσεις έως 11/8

Το πρόγραμμα θα στηρίξει τις βελτιωτικές δράσεις έως εννέα συνεταιρισμών και ΚΟΙΝΣΕΠ που αφορούν διαδικασίες παραγωγής, τυποποίησης και προώθησης προϊόντων τους

Πρόγραμμα χρηματοδότησης έως 13.000 ευρώ για νεοφυή επιχειρηματικότητα αγροδιατροφικού τομέα

Το πρόγραμμα χρηματοδοτεί δαπάνες αγοράς εξοπλισμού ή/και παροχής υπηρεσιών σε ποσοστό 100% με ανώτερο συνολικό όριο χρηματοδότησης ανά επιχείρηση έως του ποσού των €13.000

Να ξεκαθαρίσει η πολιτεία το θολό τοπίο των περίφημων ΜΚΟ

Πολλά ερωτήματα για το θολό τοπίο των ΜΚΟ που εμφανίσθηκαν με την έλευση των προσφύγων στη χώρα μας απευθύνει το  Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού και ζητεί από την πολιτεία να ξεκαθαρίσει με διαφάνεια τις πηγές χρηματοδότησης τους και το επίπεδο παροχών τους.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Περισσοτερα...
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×