op
×

Σταματούν την αποχή από τους πλειστηριασμούς οι συμβολαιογράφοι

Διαβάστηκε
Σταματούν την αποχή από τους πλειστηριασμούς οι συμβολαιογράφοι
Μετά από 8 μήνες, οι συμβολαιογράφοι σταματούν την αποχή τους από πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας για οφειλές προς δημόσιο και τράπεζες.

Με ανακοίνωση τους καταγγέλλουν την αδιαφορία της πολιτείας να προστατεύσει θεσμικά τους πολίτες που έχουν πραγματική αδυναμία να αποπληρώσουν τις οφειλές τους και γνωστοποιούν ότι  στο εξής οι πλειστηριασμοί για κάθε οφειλή και για κάθε ακίνητο θα γίνονται κανονικά. 

Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν: 

«Δυστυχώς όμως, μετά την πάροδο οκτώ (8) μηνών προκύπτει ότι ουδείς από τους Πολιτειακούς παράγοντες, κανένας πολιτικός χώρος και κανένας κοινωνικός θεσμός δεν έκρινε σκόπιμο να προσεγγίσει το συγκεκριμένο πρόβλημα και να προτείνει έστω μια κάποια λύση.

Αντίθετα, η δική μας αποχή από τη διενέργεια συγκεκριμένων πλειστηριασμών ενώ έδωσε προσωρινή λύση σε πολλούς συμπολίτες μας έδωσε και την ευκαιρία σε όλους αυτούς που υποχρεούνται να προτείνουν λύσεις και να λάβουν τις απαραίτητες αποφάσεις να καλυφθούν πίσω από την αποχή μας, αφήνοντάς μας μόνους κάθε Τετάρτη να αντιμετωπίζουμε ακραίες συμπεριφορές ελάχιστης μερίδας συμπολιτών μας, οι οποίοι πιστεύουν ότι οι συμβολαιογράφοι ευθύνονται γι’ αυτό που βιώνουν και η μη διενέργεια πλειστηριασμών είναι η λύση στο πρόβλημα. 

Τα Συλλογικά Όργανα των Συμβολαιογράφων καταγγέλλουν την πλήρη αδιαφορία κάθε αρμοδίου σχετικά με το παραπάνω θέμα, καθώς και την άδικη στοχοποίηση των συμβολαιογράφων. Καλούν την Πολιτεία, τα πολιτικά κόμματα και τους κοινωνικούς φορείς να αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους. Αποφασίζουν δε την παύση της αποχής των συμβολαιογράφων από τους πλειστηριασμούς».

Σχετικά άρθρα

Γαλλία: Τελικά αποτελέσματα βουλευτικών εκλογών - Ο θρίαμβος της αποχής

Η αποχή αναδείχθηκε στο μεγάλο νικητή του πρώτου γύρου των βουλευτικών εκλογών, φτάνοντας στο 51,2% , ποσοστό-ρεκόρ για τη Γαλλία.  Το προεδρικό κόμμα Republique en Marche και το συμμαχό του MODEM κατέλαβαν με 32,32% την πρώτη θέση στον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών.

ΜΑΤ και βία (και) στη ΒΙΟ.ΜΕ; Τι καταγγέλουν οι εργαζόμενοι

Οι εργαζόμενοι της ΒΙΟ.ΜΕ καταγγέλουν πως δικαστική και πολιτική εξουσία έχουν ξεκινήσει μέσα στο καλοκαίρι το σχέδιο του πλειστηριασμού για να γίνει το εργοστάσιο βίδες και να πεταχτούν εργαζόμενοι και ιατρείο στο δρόμο. Οι εργαζόμενοι της ΒΙΟ.ΜΕ πληροφορούν τους κυβερνώντες πως δεν είναι διατεθειμένοι να πάνε σαν πρόβατα στη σφαγή.

Αστυνομικοί στα σπίτια δασκάλων που μπλόκαραν πλειστηριασμούς

Σύμφωνα με καταγγελίες, νυχτερινές εφορμήσεις αστυνομικών πραγματοποιήθηκαν χθες σε σπίτια δασκάλων της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι συμμετείχαν σε κινητοποιήσεις εναντίον των πλειστηριασμών.

Σπάνε την αποχή τους οι συμβολαιογράφοι - Ποιοι πλειστηριασμοί ξεκινούν

Επιρρίπτοντας ευθύνες στην πολιτεία ότι δεν ανέλαβε καμία πρωτοβουλία στο διάστημα της εξάμηνης αποχής τους, οι συμβολαιογράφοι σταματούν  την αποχή. Από δω και στο εξής θα διεξάγονται πλειστηριασμοί.

Προεδρικές εκλογές στην Γαλλία: Συνεχής ενημέρωση

ΟΛΑ ΕΔΩ!  Το ποσοστό συμμετοχής στις 17:00 άγγιξε το 70%. Απίστευτες ουρές στο Λονδίνο! Τα πρώτα αποτελέσματα απο το εξωτερικό. Οι Βέλγοι έβγαλαν τα πρώτα exit polls, τα Γαλλικά ΜΜΕ αντιδρούν. Έξαλλη η Liberation. ΒΙΝΤΕΟ: Γυμνές ακτιβίστριες της FEMEN με μάσκες Πούτιν, Τραμπ και Άσαντ διαδήλωσαν λίγο πριν ψηφίσει η Λε Πεν.

Να τι έμαθα μετά από ένα χρόνο αποχής από το Facebook | Της Μαρίας Σκαμπαρδώνη

Ήταν, ίσως, μία από τις δυσκολότερες και συνάμα πιο διδακτικές στιγμές στα 23 χρόνια της ζωής μου, η απόφασή μου να απέχω για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα από το αγαπημένο μου Facebook. 
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×