op
×

Οι οργανώσεις της Κοινωνικής, Αλληλέγγυας και Συνεργατικής Οικονομίας με ένα κλικ στον υπολογιστή σας [ΧΑΡΤΗΣ]

Διαβάστηκε
Οι οργανώσεις της Κοινωνικής, Αλληλέγγυας και Συνεργατικής Οικονομίας με ένα κλικ στον υπολογιστή σας [ΧΑΡΤΗΣ]
Οι οργανώσεις της Κοινωνικής, Αλληλέγγυας και Συνεργατικής Οικονομίας με ένα κλικ στον υπολογιστή σας [ΧΑΡΤΗΣ]. Πατήστε εδώ: enallaktikos.gr/kg15el_diktya-allileggyis

Το enallaktikos.gr τα τελευταία έξι χρόνια, χωρίς καμία χρηματοδότηση και με την βοήθεια δεκάδων εθελοντών - στελεχών των Δικτύων Αλληλεγγύης απο κάθε γωνιά της χώρας, πραγματοποιεί την μεγαλύτερη συνεχιζόμενη δημοσιογραφική έρευνα για τις οργανώσεις - θεσμοθετημένες ή άτυπες - της Κοινωνικής, Αλληλέγγυας και Συνεργατικής Οικονομίας που δημιουργήθηκαν στην Ελλάδα τα χρόνια της κρίσης.

Μέχρι σήμερα έχουμε καταγράψει  και παρουσιάζουμε με φωτογραφίες, κείμενο, βίντεο και στοιχεία επικοινωνίας περισσότερες από 3.700 θεσμοθετημένες ή άτυπες οργανώσεις, ομάδες, επιχειρήσεις και δομές της Κοινωνικής Αλληλλέγγυας και Συνεργατικής Οικονομίας και της  Κοινωνίας των Πολιτών.

Τα  επικαιροποιημένα  στοιχεία της διαδραστικής έρευνάς μας, αποτελούν ένα κοινό - ανοιχτό θυσαυροφυλάκιο προσβάσιμο σε όλους με στόχο την επικοινωνία, τον διάλογο και την δiκτύωση.

Παρουσιάζουμε χωρίς αποκλεισμούς, όλες τις Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (ΚοινΣΕπ, ΚοιΣΠε, Συνεταιρισμούς Εργαζομένων, Εργασιακές Κολεκτίβες, Κοπερατίβες, Καταναλωτικούς Συνεταιρισμούς, Αγροτικούς Συνεταιρισμούς, Συνεταιρισμούς Γυναικών, κ.οκ), τις οργανώσεις - δομές και ταμεία  αλληλεγγύης, τα δίκτυα ανταλλαγών και αντιπραγματισμού, τις επιχειρήσεις του Ηθικού Ισοδίκαιου και Αλληλέγγυου Εμπορίου, τις οργανώσεις και τις γιορτές ανταλλαγής σπόρων απο ντόπιες παραδοσιακές ποικιλίες και τις Τράπεζες Σπόρων για την διατήρηση της βιοποικιλότητας, τους Αυτοδιαχειριζόμενους Κοινωνικούς Χώρους, τις Εργατικές Λέσχες, τις Οργανώσεις - Δομές  -Καταλύματα  για βοήθεια σε άνεργους - άστεγους - χρήστες ουσιών - κακοποιημένες γυναίκες - ανήλικους παραβάτες - ασυνόδευτα παιδιά - πρόσφυγες - μετανάστες - κοινωνικά αποκλεισμένους - ψυχικά πάσχοντες, τα συσσίτια που οργανώνουν οι εκκλησίες σε όλη την Ελλάδα, τις Κοινωνικές κουζίνες, τις Οικοκοινότητες -Οικογιορτές, τις οργανώσεις για την αυτάρκεια - την αειφορία -τα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα, τις ομάδες Άμεσης Δημοκρατίας - Λαϊκές Συνελεύσεις, τις ομάδες για Ελεύθερο Λογισμικό Ανοιχτού Κώδικα, τα δίκτυα Χωρίς Μεσάζοντες, τις Ενώσεις Βιοκαλλιεργητών και τις Αγορές Απευθείας Διάθεσεις Τροφής, τους αστικούς - δημοτικούς, σχολικούς λαχανόκηπους και ταρατσόκηπους, τα κοινωνικά παντοπωλεία, ιατρεία, φαρμακεία, ωδεία, τις Τράπεζες Χρόνου και τα Τοπικά Εναλλακτικά Νομίσματα, τις οργανώσεις για Συλλογική Διαχείριση Κοινωνικών Αγαθών, τις Πρωτοβουλίες ενάντια σε χαράτσια - κατασχέσεις - διακοπές ρεύματος,  τις Αντιρατσιστικές - Αντιφασιστικές Οργανώσεις - Φεστιβάλ, όλες τις Εθελοντικές Οργανώσεις, τα Δίκτυα Συνεργατικότητας και Ανάπτυξης Καινοτομίας, τα Δύκτια Πολιτιστικού Ακτιβισμού, κάθε είδους και μορφής συνεργατικά και εναλλακτικά εγχειρήματα, όλες τις δομές αλληλεγγύης και τις κοινότητες που στηρίζουν συνανθρώπους μας οι οποίοι έχουν ανάγκη.

Μπορείτε να βρείτε μέσω του εύχρηστου χάρτη, ανά Περιφέρεια, Περιφερειακή Ενότητα και Δήμο τα δίκτυα αλληλεγγύης που δραστηριοποιούνται στην περιοχή σας πατώντας εδώ: enallaktikos.gr/kg15el_diktya-allileggyis ή εναλλακτικά να περιηγηθείτε στον χάρτη της αλληλεγγύης από το πλαίσιο "ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ" στην δεξιά πλευρά της σελίδας.

Αν γνωρίζετε κάποιο δίκτυο που δεν υπάρχει στην λίστα, μπορείτε να στείλετε τα στοιχεία του στο info@enallaktikos.gr.

Πατήστε εδώ: enallaktikos.gr/kg15el_diktya-allileggyisΣχετικά άρθρα

Αντίο οικονομία του "Κάου Μπόυ"| Του Norbert Nicoll*

Το κυρίαρχο οικονομικό δόγμα είναι τυφλό σε σχέση με τα βιοφυσικά θεμέλια της οικονομίας. Για πολλούς οικονομολόγους που το ασπάζονται, ζούμε ακόμα σε μια οικονομία των Καουμπόυδων (Kenneth Boulding), που τότε επεκτείνονταν στην αμερικάνικη «άγρια δύση». Δεν υπάρχουν όρια, μόνο μεγάλη, αχρησιμοποίητη γη.

Κοινωνική & Αλληλέγγυα Οικονομία: Έρχεται το Φεστιβάλ των Κοινών, σημείο συνάντησης συνεργατικών εγχειρημάτων

Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών. Σε αυτό θα ενώσουν τις δυνάμεις τους το Φεστιβάλ Αλληλέγγυας Συνεργατικής Οικονομίας και το CommonsFest. 

Ξεκινούν οι παραγγελίες της 36ης δράσης χωρίς μεσάζοντες με ελληνικά προϊόντα

Κοινωνική, Αλληλέγγυα & Συνεργατική Οικονομία - Ξεκινούν οι παραγγελίες της 36ης απευθείας διάθεσης χωρίς μεσάζοντες, με επιλεγμένα άριστα ελληνικά προϊόντα, από το Κάστρο Αλληλεγγύης
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×