op
×

Κόβουν το λεωφορείο για το στρατόπεδο της Μαλακάσας απομονώνοντας τους πρόσφυγες

Κόβουν το λεωφορείο για το στρατόπεδο της Μαλακάσας απομονώνοντας τους πρόσφυγες

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ 

 

Κόβουν το λεωφορείο για το στρατόπεδο της Μαλακάσας απομονώνοντας τους πρόσφυγες


Τις μέρες που η γη καίγεται στο στρατόπεδο προσφύγων Μαλακάσας από την αφόρητη ζέστη διάλεξαν ο ΔΟΜ και η κυβέρνηση για να ανακοινώσουν την διακοπή της μετακίνησης με λεωφορείο προς Αθήνα. Το λεωφορείο μίσθωνε ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης και μετέφερε καθημερινά τους πρόσφυγες στην Αθήνα. 


Σήμερα το πρωί οι εργαζόμενοι του ΔΟΜ ανακοίνωσαν στους πρόσφυγες ότι σχεδιάζουν να διακόψουν το δρομολόγιο του λεωφορείου από το στρατόπεδο στην Αθήνα. 


Οι πρόσφυγες διαμαρτυρήθηκαν άμεσα διεκδικώντας να μιλήσουν με τον υπεύθυνο του ΔΟΜ. 


Πρόκειται για ένα απάνθρωπο μέτρο γκετοποίησης με τον αποκλεισμό της πρόσβασης των προσφύγων στην Αθήνα. Αυτό θα σημάνει ότι έγκυες γυναίκες, άρρωστα παιδιά, πάσχοντες δεν θα έχουν εύκολη πρόσβαση στα νοσοκομεία όπου πήγαιναν μέχρι τώρα και είχαν τακτική παρακολούθηση. Η μετακίνηση μέσω τρένου είναι πολυδάπανη και δυσκολότερη. 


Την ίδια ώρα, στο στρατόπεδο εξ αιτίας χαλασμένων σωλήνων δεν υπάρχει επαρκές νερό στις εγκαταστάσεις. Εξ αιτίας της αφόρητης ζέστης, μία γυναίκα έπαθε κρίση πανικού μην μπορώντας να αναπνεύσει και ένα παιδί ανέβασε πυρετό. 


Τα στρατόπεδα προσφύγων μετατρέπονται σε αποθήκες ανθρώπων και γκέτο με ευθύνη του υπουργού Μουζάλα. Οι περικοπές των μνημονίων θερίζουν μισθούς, συντάξεις ακόμη και τα στοιχειώδη για την αξιοπρεπή διαβίωση των προσφύγων. 

Είναι ώρα να διεκδικήσουμε να μπει τέλος στην πολιτική που στοιβάζει τους πρόσφυγες σε στρατόπεδα και τους πετάει έξω από τις πόλεις και τις γειτονιές, όπου υπάρχει η δυνατότητα πρόσβασης σε υπηρεσίες.


Όχι μόνο δεν πρέπει να κοπεί το λεωφορείο του ΔΟΜ αλλά το κράτος να φροντίσει για την δωρεάν μετακίνηση, για να υπάρξει σύνδεση μόνιμη μέχρι να μετακινηθούν όλοι οι πρόσφυγες στις πόλεις.  

Σχετικά άρθρα

Διεθνής Αμνηστία: Επικίνδυνο προηγούμενο η απόφαση του ΣτΕ για τους Σύρους πρόσφυγες

Η απόφαση δημιουργεί ένα απειλητικό προηγούμενο για πολλούς άλλους αιτούντες άσυλο που έχουν διαφύγει από συγκρούσεις και βρίσκονται εγκλωβισμένοι στα ελληνικά νησιά

Έκκληση για βοήθεια από το Κέντρο Προσωρινής Φιλοξενίας Αιτούντων Άσυλο Λαυρίου [ΛΙΣΤΑ]

Προβλήματα επιβίωσης αντιμετωπίζουν  οι 350 πρόσφυγες που ζουν στο Κέντρο Προσωρινής Φιλοξενίας Αιτούντων Άσυλο Λαυρίου μετά την αποχώρηση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στα τέλη Ιουλίου.

"Οι μετανάστες και οι πρόσφυγες μιλάνε για τη δική μας ιστορία και κοινωνία"

Εκδήλωση με θέμα: “Οι μετανάστες και οι πρόσφυγες μιλάνε για τη δική μας ιστορία και κοινωνία” στο 12ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Κοινωνικής Αλληλεγγύης που θα γίνει 16 και 17 Σεπτεμβρίου στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας των Λαών. 

Μητρ. Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού: Ευτυχώς διαψεύστηκε η πληροφορία για "γέννα στην άκρη του δρόμου"

Σε συνέχεια του δελτίου τύπου με τίτλο «Μιά γέννα στην άκρη του δρόμου;» το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού διευκρινίζει σε σχετκή ανακοίνωση:
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×