op
×

Συνέλευση της Συμμαχίας για το Νερό: Θα συνεχίσουμε τον αγώνα

Συνέλευση της Συμμαχίας για το Νερό: Θα συνεχίσουμε τον αγώνα
ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Δε χρειάζεται να είναι κανείς ειδικός για να δει ότι οι μέχρι τώρα ανακοινώσεις των αρμόδιων φορέων (ΔΕΥΑΜΒ, Δ/νση Υγείας, ΤΕΕ), είναι αντιφατικές

Συνέλευση πραγματοποίησε η Συμμαχία για το Νερό την Τρίτη 27 Ιουνίου. Τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν το θέμα της έξαρσης του φυτοπλαγκτόν στις ακτές του Παγασητικού, τη λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού, τη χλωρίωση των πηγαίων νερών των χωριών του Πηλίου, την πολιτική της ΔΕΥΑΜΒ σε ότι αφορά τις οφειλές καταναλωτών και τις διακοπές υδροδότησης αλλά και τις επικείμενες αυξήσεις στα τιμολόγια ύδρευσης όλης της χώρας σαν αποτέλεσμα της εφαρμογής της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για τους ενιαίους κανόνες τιμολόγησης-κοστολόγησης των υπηρεσιών ύδατος. 

Σε ό,τι αφορά του φυτοπλαγκτόν σημειώθηκαν δυο αντικειμενικά γεγονότα που κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει. Πρώτον, η επί μήνες ρύπανση του Παγασητικού με αστικά λύματα και τόνους αμμωνίας λόγω της πλημμελούς λειτουργίας του Βιολογικού Καθαρισμού. Δεύτερον, ότι το φαινόμενο φέτος είναι ιδιαίτερα έντονο και εμφανίζεται σε πολλές περιοχές σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια. Όμως δε χρειάζεται να είναι κανείς ειδικός για να δει ότι οι μέχρι τώρα ανακοινώσεις των αρμόδιων φορέων (ΔΕΥΑΜΒ, Δ/νση Υγείας, ΤΕΕ), είναι αντιφατικές: πότε η ρύπανση υπερβαίνει τα επιτρεπτά όρια (μετρήσεις Φεβρουαρίου στην έξοδο των ΕΕΛ), πότε ο Παγασητικός καθάρισε ως δια μαγείας, χωρίς να μας εξηγήσουν με ποια μέτρα περιορίστηκε το πρόβλημα και πότε δε δίνουν στη δημοσιότητα της μετρήσεις. Όλα αυτά τα κόλπα και οι συνεχίσεις μετατοπίσεις τους καθιστούν αναξιόπιστους, αλλά δείχνουν και ανευθυνότητα, καθώς γίνονται μικροπολιτικά παιχνίδια για ένα θέμα που αφορά τη δημόσια υγεία. 

Αναγνωρίζοντας ότι η εμφάνιση του φυτοπλαγκτόν είναι φαινόμενο με πολλές παραμέτρους θεωρούμε ότι απαιτείται η έγκυρη και επιστημονική μελέτη του φαινομένου έτσι ώστε να εντοπιστούν και να αντιμετωπιστούν οι πραγματικές αιτίες που το προκαλούν. Την ίδια ώρα καθολικό αίτημα της κοινωνίας είναι από τη μια η λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού στο μέγιστο βαθμό και από την άλλη η προστασία της θάλασσας από κάθε είδους ρύπανση (βιομηχανικά λύματα κοκ). 

Σε ό,τι αφορά τις επικείμενες αυξήσεις στα τιμολόγια της ύδρευσης σε όλη τη χώρα, σημειώθηκε ότι πρόκειται για ακόμη ένα μέτρο στο πλαίσιο της μνημονιακής πολιτικής της κυβέρνησης που θα πλήξει τα φτωχότερα στρώματα της κοινωνίας. Παράλληλα η ΚΥΑ αποτελεί μια νομοθετική τομή που μετατρέπει το νερό σε εμπόρευμα.

Η Συμμαχία για το Νερό θα συνεχίσει τον αγώνα της με στόχο την προστασία του υδάτινου περιβάλλοντος αλλά του νερού ως κοινωνικό και δημόσιο αγαθό, ως αναφαίρετο δικαίωμα για τους ανθρώπους και τη φύση. Λέξεις Κλειδία - Tags
Συμμαχία για το Νερό
8
Σχετικά άρθρα

Συμμαχία για το Νερό: Για την ποινικοποίηση της συμμετοχής των πολιτών

Χωρίς ιδιαίτερη έκπληξη, πληροφορηθήκαμε τη μηνυτήρια αναφορά σε βάρος μελών της Συμμαχίας για το Νερό που έγινε με αφορμή κινητοποίησή μας για την προστασία του Παγασητικού, στο χώρο του Δημαρχείου την 13-2-2017.

Επιχείρησαν εκβιαστική διακοπή νερού σε μέλος της Συμμαχίας για το Νερό

Πριν δύο ημέρες συνεργείο της ΔΕΥΑΜΒ επιχείρησε να ξηλώσει υδρομετρητή και να διακόψει το νερό σε σπίτι μέλους της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ , άνεργου και με προβλήματα υγείας.

Οι μάσκες πέφτουν

Οι μάσκες πέφτουν και οι διαθέσεις όσο περνάει ο καιρός αποκαλύπτονται. Μετά από δύο προκλητικές αρνήσεις των δημοτικών συμβούλων της Μπεϊκής παρέας να συζητηθεί το θέμα για τον Βιολογικό Καθαρισμό του Βόλου

Κίνηση Πολιτών για το Νερό: Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ και τα ασύστολα ψεύδη του για τον βιολογικό [ΒΙΝΤΕΟ]

Η Συμμαχία για το Νερό καλεί σε νέα  συνέλευση για ενημέρωση και για νέες κινήσεις, όσων δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν σήμερα 28/2 στο Δημοτικό Συμβούλιο.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Περισσοτερα...
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×