op
×

Σε ποιους δήμους ξεκίνησαν οι εγγραφές στα Κοινωνικά Φροντιστήρια

Διαβάστηκε
Σε ποιους δήμους ξεκίνησαν οι εγγραφές στα Κοινωνικά Φροντιστήρια
Κοινωνική, Αλληλέγγυα και Συνεργατική Οικονομία - Αλληλέγγυα Παιδεία - Δείτε σε ποιους δήμους ξεκίνησαν οι εγγραφές στα Κοινωνικά Φροντιστήρια


Τους ενδιαφερόμενους μαθητές να εγγραφούν στο Κοινωνικό Φροντιστήριο προσκαλεί το ΝΠΔΔ ΚΟΙΠΑΠ Λυκόβρυσης-Πεύκης έως τις 22 Σεπτεμβρίου 2017.

Ταυτόχρονα, το ΚΟΙΠΑΠ απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση εθελοντισμού και εκπαιδευτικής αλληλεγγύης σε όσους καθηγητές μπορούν να συμβάλλουν με τη συμμετοχή τους στηρίζοντας το Κοινωνικό Φροντιστήριο και τους μαθητές των οικονομικά αδύναμων οικογενειών.

Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους έως τις 26 Σεπτεμβρίου 2017, αναφέροντας την ειδικότητά τους και τα μαθήματα που επιθυμούν να διδάξουν.

Πληροφορίες στο ΝΠΔΔ ΚΟΙΠΑΠ (Παιδεία-Κοινωνική Προστασία & Αλληλεγγύη) στα τηλέφωνα 213-2051745 και 213-2051746.
Οι μαθητές και οι οικογένειες για την εγγραφή των παιδιών, αλλά και οι εθελοντές εκπαιδευτικοί, μπορούν να απευθυνθούν στο πρώην δημαρχείο Λυκόβρυσης, Αγίας Βαρβάρας 25, 1ος όροφος, Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 10:00-13:00.Το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Αλίμου ξεκίνησε τις εγγραφές για το σχολικό έτος 2017-2018. Η λειτουργία των τμημάτων προβλέπεται να ξεκινήσει στις 18 Σεπτεμβρίου 2017 με την προοπτική να διδάσκονται όλα τα μαθήματα Γυμνασίου και Λυκείου, καθώς επίσης και ξένες γλώσσες.

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο θα στεγάζεται και εφέτος σε σχολικές αίθουσες του 1ου ΓΕΛ Αλίμου (Υψηλάντου και Θησείου, Καλαμάκι) και σε σχολικές αίθουσες του 3ου Γυμνασίου Αλίμου (Κουμουνδούρου 19, Άνω Καλαμάκι).

Σκοπός του Κοινωνικού Φροντιστηρίου του Δήμου Αλίμου είναι να ενισχύσει μαθητές και μαθήτριες οικονομικά αδύναμων οικογενειών, η παροχή ίσων ευκαιριών στη μάθηση σε όλους τους μαθητές και ταυτόχρονα η προώθηση της εθελοντικής προσφοράς και της κοινωνικής αλληλεγγύης, αφού τα μαθήματα διδάσκονται αφιλοκερδώς από εθελοντές εκπαιδευτικούς.

Οι εγγραφές πραγματοποιούνται καθημερινά, από Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00 π.μ. – 17:00 στο Δημαρχείο, στον 4ο όροφο (Αριστοτέλους 53). Αιτήσεις εγγραφής θα γίνονται δεκτές μέχρι και την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ:

1. Φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου του γονέα (σε περίπτωση αλλοδαπών επιπλέον και άδεια παραμονής)
2. Φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου του μαθητή (σε περίπτωση αλλοδαπών επιπλέον και άδεια παραμονής)
3. ΑΜΚΑ Μαθητή
4. ΑΜΚΑ Γονέα
5. Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης
6. Φωτοαντίγραφο Εκκαθαριστικού Σημειώματος τελευταίου έτους (2016)
7. Φωτοαντίγραφο Απολυτηρίου Λυκείου, σε περίπτωση αποφοίτων
8. Φωτοαντίγραφο πρόσφατου λογαριασμού ΔΕΚΟ
9. Δικαιολογητικά που να αποδεικνύουν την ένταξη σε ευπαθή κοινωνική ομάδα (πολυτεκνία, ανεργία, ΑΜΕΑ) 
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο τηλέφωνο 213 2008043 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση: koinoniko.frontistirio@alimos.gr Υπεύθυνη: κα Δήμητρα Αιγινίτη.Η κατάθεση αιτήσεων για την ένταξη μαθητών στα Κοινωνικά Προγράμματα Φροντιστηρίων για Ελληνικά μαθήματα μέσης εκπαίδευσης, ξένες γλώσσες και τον αθλητισμό στη Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, άρχισε από τις 26 Ιουνίου και θα διαρκέσει έως 11 Αυγούστου 2017 στις υπηρεσίες (Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας-Κοινωνικής Μέριμνας ΠΕ Ηρακλείου Τμήμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης) της οδού Μονής Καρδιωτίσσης 56 (Υγειονομικό) ή Μάρκου Μουσούρου 15, 2ος όροφος (πρώην Απολλώνιο) στο Ηράκλειο.

Απαιτούμενα δικαιολογητικά:
1. Αίτηση
2. Αντίγραφο Αστ. Ταυτότητας ή Διαβατηρίου
3. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
4. Εκκαθαριστικό, φορολογικού έτους 2016
5. Έντυπο Ε1 και Ε9
άλλα δικαιολογητικά προαιρετικά εφόσον συντρέχουν λόγοι :
1. Ιατρική γνωμάτευση
2. Βεβαίωση ανεργίας
3. Απόφαση επιμέλειας ανηλίκων
4. Ενοικιαστήριο, απόδειξη πληρωμής στεγαστικού δανείου Α΄ κατοικίας
Οικονομικά Κριτήρια: εισόδημα επιβολής εισφοράς κλιμακούμενο ως εξής:
Ø Για οικογένεια με 2 μέλη έως 6.000 €
« 3 « « 7.500 €
« 4 « « 9.000 €
« 5 « « 10.500 €
Άνω των 5 ατόμων, για κάθε επί πλέον μέλος προσαύξηση 20%.
Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2813 410736-733 & 2813 410253 -238 -239 -257 και στον ιστότοπο www.crete.gov.gr (ενότητα ανακοινώσεις) της Περιφέρειας Κρήτης.


Ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού, στο πλαίσιο της κοινωνικής του πολιτικής για τη στήριξη των θεσμών της οικογένειας και της παιδείας, συνεχίζει τη λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου και κατά το σχολικό έτος 2017-18.

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο λειτούργησε το προηγούμενο σχολικό έτος με εξαιρετική επιτυχία επιτυγχάνοντας τους βασικούς στόχους που είχαν τεθεί. Τα μαθήματα δίδαξαν 18 εθελοντές καθηγητές, έμπειροι και καταξιωμένοι στα αντικείμενά τους, οι οποίοι με την ανελλιπή παρουσία τους συνέβαλαν καθοριστικά στην υλοποίηση του προγράμματος. Τη διδασκαλία τους υποστήριξαν με πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό.

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο λειτουργεί δωρεάν και προσφέρει προγράμματα Θετικής, Τεχνολογικής και Θεωρητικής κατεύθυνσης.
Οι ενδιαφερόμενοι για τη νέα σχολική χρονιά μπορούν να συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση συμμετοχής, με υπογραφή γονέα ή κηδεμόνα, δηλώνοντας παράλληλα και τα μαθήματα που επιθυμούν να παρακολουθήσουν.

Η κατάθεση των αιτήσεων θα γίνεται στο Γραφείο Παιδείας του Δημαρχείου Παπάγου – Χολαργού, από σήμερα έως και την έναρξη του νέου σχολικού έτους (1ος όροφος – Αντιδήμαρχος κα Αθανασάκου-Μουντάκη 213 2002831 και 213 2002893).Ξεκινούν τη Δευτέρα 10 Ιουλίου οι εγγραφές στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Χανίων για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου. Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές έως τις 19 Ιουλίου, ενώ φέτος θα χορηγηθούν συνολικά 24 υποτροφίες δωρεάν φοίτησης.Δείτε ανά περιοχή τα Κοινωνικά Φροντιστήρια

 
Σχετικά άρθρα

Κοινωνική Ευρώπη - Πράσινες θέσεις για την Παιδεία και την Οικονομία

Η Εκτελεστική Γραμματεία και η Επιτροπή Διεθνών των Οικολόγων Πράσινων  σας καλούν σε μια εκδήλωση -συζήτηση με θέμα: Κοινωνική Ευρώπη -Πράσινες θέσεις και την Παιδεία και την Οικονομία

Αυτόνομη Λαϊκή Αγορά με εναλλακτικά νομίσματα "Κουκί" και "Faircoin"

Κοινωνική, Αλληλέγγυα και Συνεργατική Οικονομία. Η Αυτόνομη Λαϊκή Αγορά σκοπεύει να αποτελέσει μια αυτο-οργανωμένη δομή διάθεσης προϊόντων με χρήση εναλλακτικών νομισμάτων.

Και φέτος το μάθημα αρχίζει από α όπως "ανακύκλωση" και "αλληλεγγύη"

Πέντε χρόνια μετά, ως Δίκτυο "αλληλεγγύη για όλους" πιστοί στο ραντεβού μας με τα παιδιά στην αρχή της κάθε σχολικής χρονιάς, προχωράμε σε μια ακόμη δράση με διαφορετικό αυτή τη φορά περιεχόμενο. 

Ένα συνεταιριστικό εγχείρημα για την τροφή, την κοινωνική αλληλεγγύη, την πόλη

Κοινωνική, Αλληλέγγυα και Συνεργατική Οικονομία: Η αποτίμηση ενός συνεταιριστικού εγχειρήματος για την τροφή, την κοινωνική αλληλεγγύη, την πόλη και την αλλαγή της ζωής.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×