op
×

"Καταντήσαμε αποικία"

Διαβάστηκε
 Καταντήσαμε αποικία
Το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού καταγγέλει: Προσπάθεια συγκάλυψης σκανδάλου με τον μανδύα της Ελληνικής Βουλής η αναίρεση βουλεύματος για την υπόθεση της απιστίας σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου σχετικά με τα ακίνητα του ΤΑΙΠΕΔ.  

"Σε άλλες – προμνημονιακές – εποχές η δήλωση του αντιπρόεδρου της Κομισιόν, κ. Βάλντις Ντομπρόβσκις αλλά και οι πιέσεις που ασκήθηκαν στη χώρα μας στο Eurogroup της 15η Ιουνίου, ώστε να αμνηστευτούν οι εμπειρογνώμονες του ΤΑΙΠΕΔ προκειμένου να μας δοθεί η νέα δόση των χρημάτων, θα είχαν προκαλέσει πολιτικές εξελίξεις εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το λιγότερο θα είχαν παραιτηθεί αρκετοί, από όσους παρεμβαίνουν στα εσωτερικά μιας χώρας μέλους.

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση όμως του 2017 όχι μόνο αυτό δεν έγινε,  αλλά συνεχίζονται οι πιέσεις, όπως και πέρυσι όπου η κυβέρνηση μετά από τις τότε πιέσεις του προέδρου του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, είχε νομοθετήσει πως οι τεχνικοί εμπειρογνώμονες σε αποκρατικοποιήσεις και τράπεζες – Έλληνες και ξένοι- θα απολαμβάνουν ασυλίας, απέναντι σε οποιαδήποτε δίωξη τους ασκηθεί στο μέλλον για απιστία κατά του Ελληνικού Δημοσίου.  

Η συγκεκριμένη βέβαια νομοθετική παρέμβαση είχε ακολουθήσει της δίωξης που είχε ήδη ασκηθεί στους εμπειρογνώμονες του ΤΑΙΠΕΔ, με αποτέλεσμα να μην τους καλύπτει.

Στις 29 Ιουνίου η ανεξάρτητη Ελληνική δικαιοσύνη αναίρεσε το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, με το οποίο παραπέμπονταν σε δίκη τρία μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ και έξι μέλη του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων για απιστία σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου (ανάμεσα τους ένας Σλοβάκος, μία Ιταλίδα και ένας Ισπανός), σχετικά με την υπόθεση της πώλησης και επαναμίσθωσης των 28 ακινήτων του ελληνικού δημοσίου την περίοδο 2013-2014. 

Για την συγκεκριμένη υπόθεση θυμίζουμε ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο με την υπ’ αριθμόν 275/2013 Πράξη του Ζ’ Κλιμακίου έκρινε τη συναλλαγή αδιαφανή και ασύμφορη.  Στη συνέχεια με την υπ’ αριθμόν 1204/2014 απόφαση του VI Τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου εγκρίθηκε η υπογραφή των συμβάσεων για λόγους που δεν αφορούσαν την ουσία της συναλλαγής.

Με τις συμβάσεις αυτές, της πώλησης και επαναμίσθωσης, το ελληνικό Δημόσιο έλαβε με τη μορφή χρηματοδότησης 261 εκατ. ευρώ και θα πρέπει να πληρώσει σε 20 χρόνια για μισθώματα περίπου 26 εκατ. ευρώ ετησίως ή 520 εκατ. Ευρώ συνολικά (δηλαδή τα διπλά).  Κατά την εκτίμηση των δικαστών που επελήφθησαν της ανάκρισης, η ζημία του ελληνικού Δημοσίου ανήρχετο στα 580 εκατ. ευρώ.

Επίσης οι δικαστές έκριναν ότι το μη επωφελές της επίδικης συναλλαγής κρίνεται από το κόστος της χρηματοδότησης το οποίο ανήρχετο στο εξωφρενικό επιτόκιο άνω του 12%, διότι την χρονολογία που συνάφθηκε η σύμβαση η χώρα μας μπορούσε να δανειστεί από τις αγορές με επιτόκια που κυμαίνονταν από 7% έως 8%.

Με το 999/2017 Βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών παραπέμφθηκαν 3 Ελληνες και 3 αλλοδαποί μέλη του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων του ΤΑΙΠΕΔ για την από 18/10/2013 γνωμοδότησή τους ότι «συμφέρει η συναλλαγή» το ελληνικό Δημόσιο.

Εάν όλα τα παραπάνω που πληροφορείται ο Έλληνας πολίτης δεν αποτελούν τις πλέον τρανές αποδείξεις ότι η χώρα μας έχει περιέλθει σε μια κατάσταση που μόνο ως αποικία μπορούμε να την χαρακτηρίσουμε, ειλικρινά δεν ξέρουμε ποια λέξη θα μπορούσε να την χαρακτηρίσει καλύτερα.  Άλλωστε από μόνη της η νομοθέτηση της απαλλαγής ποινικών ευθυνών όσων εμπλέκονται σε αυτές τις πράξεις, και μάλιστα ως προαπαιτούμενο για να λάβουμε δόση χρηματοδότησης, υποδηλώνει την παρανομία των πράξεων εις βάρος της χώρας μας.

Για εμάς είναι ξεκάθαρο ότι όλα τα παραπάνω είναι προσπάθεια συγκάλυψης ενός σκανδάλου με μανδύα νόμου της Ελληνικής βουλής.  Κανένας ανεξάρτητος Έλληνας πολίτης δεν μπορεί να δεχτεί αυτές τις παράλογες απαιτήσεις και νόμους που δίνουν την δυνατότητα στους δυνάστες δανειστές μας  να κατακλέψουν την πατρίδα μας. 

Να είναι σίγουροι οι κύριοι και κυρίες, εντός και εκτός των συνόρων, ότι εν καιρώ όλα αυτού του είδους τα σκάνδαλα θα διερευνηθούν και θα αποδοθούν οι ευθύνες εκεί που πρέπει.  Όσους νόμους και να περάσουν κάποιοι από την βουλή η αλήθεια αργά ή γρήγορα θα λάμψει."
Σχετικά άρθρα

ΜΚΙΕ: Ελληνικό - Η μεθόδευση και η παραπληροφόρηση συνεχίζονται

Βλέπουμε να διαδραματίζεται ένα τραγικό παιχνίδι επικοινωνίας από την κυβέρνηση, που από την μια είναι δέσμια όλων όσων είχαν υποσχεθεί για την διάσωση του παλιού αεροδρομίου του Ελληνικού από τον «επενδυτή» Λάτση και από την άλλη δεσμευμένη μέχρι τα αυτιά με όσα έχει υπογράψει το καλοκαίρι του 2015 (3ο μνημόνιο).

ΜΚΙΕ: Οι υπηρέτες των μνημονίων φυλακίζουν όσους αντιστέκονται [ΒΙΝΤΕΟ]

Τιμωρήθηκε με 42 μέρες κράτηση ο Στράτος Δασκαρολής γιατί τόλμησε να αντισταθεί στην λαίλαπα που σαρώνει αυτή τη χώρα από το 2010 μέχρι και σήμερα. Ο Στράτος, άνεργος, φυλακίστηκε επειδή αρνήθηκε να πληρώσει τα παράνομα διόδια σε αυτοκινητοδρόμους, που φτιάχτηκαν με χρήματα Ελλήνων πολιτών και καρπώνονται τα κέρδη κατασκευαστικές εταιρείες.

Υποχρηματοδότηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και βελτίωση του δεν πάνε μαζί

Όλο το καλοκαίρι η κυβέρνηση και συγκεκριμένα το Υπουργείο Υγείας επιδόθηκαν σε έναν εντατικό αγώνα «πληροφόρησης» της κοινωνίας γύρω από την πολυδιαφημισμένη μεταρρύθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

Έρευνα: 5.000 περισσότεροι θάνατοι στην Ευρώπη εξαιτίας του «Ντίζελ-γκέιτ»

Οι αριθμοί αυτοί σχετίζονται άμεσα με το σκάνδαλο που είναι γνωστό και ως «Dieselgate», το οποίο ξέσπασε όταν η αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen παραδέχτηκε το 2015 ότι εξαπατούσε τους καταναλωτές

Μητρ. Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού: Ευτυχώς διαψεύστηκε η πληροφορία για "γέννα στην άκρη του δρόμου"

Σε συνέχεια του δελτίου τύπου με τίτλο «Μιά γέννα στην άκρη του δρόμου;» το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού διευκρινίζει σε σχετκή ανακοίνωση:
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×