op
×

Για σχεδόν δωρεάν διακοπές: Επτά ενδιαφέρουσες προτάσεις εθελοντισμού

Διαβάστηκε
Για σχεδόν δωρεάν διακοπές: Επτά ενδιαφέρουσες προτάσεις εθελοντισμού
Εάν σας αρέσουν τα ταξίδια και οι πολύτιμες εμπειρίες που αυτά προσφέρουν, μπορείτε να συνδυάσετε τις διακοπές με τον εθελοντισμό. 

Το doreandiakopes.com αναζήτησε μέσω της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης (ΜΚΟ), Elix όλα τα εθελοντικά προγράμματα που τρέχουν από δω και στο εξής μέσα στο καλοκαίρι και συνδυάζουν δουλειά και διακοπές.

Βέλγιο

Centre Arthur Regniers, Disa 

16/08/17 – 01/09/17

Παιχνίδια, μουσική, εκδρομές, μαγειρική και άλλες δραστηριότητες που θα χρειαστεί να βοηθήσετε σε κέντρο που φιλοξενεί άτομα που πάσχουν από εγκεφαλική παράλυση ή από άλλες κινητικές δυσκολίες.

Τα προγράμματα θα είναι ευέλικτα και θα προσαρμοστούν ανάλογα με τις ανάγκες του κέντρου και τις προτάσεις των εθελοντών.

Μπορείς επίσης να προτείνεις μία δική σου δραστηριότητα, όπως παιχνίδια, μουσική, συνταγές, που σχετίζονται με την πατρίδα σου.

Folk Festival Marsinne

04/09/17 – 15/09/17

Καλείστε να βοηθήσετε στο 3ήμερο και παλαιότερο φεστιβάλ παραδοσιακής μουσικής της Βαλλονίας-αλλά και στην προετοιμασία του- στην γοητευτική κοινότητα Huy, κοντά στη διάσημη Λιέγη.

Το Φεστιβάλ Marsinne -με το κάστρο της περιοχής να κάνει την ατμόσφαιρα μοναδική- που διοργανώνεται από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Musiques et TraditionsIi έχει συναυλίες, χορευτικά εργαστήρια, ελεύθερη σκηνή, θέατρο του δρόμου, κουκλοθέατρο, καθώς και μια αγορά για κατασκευαστές και τεχνίτες οργάνων.

Γαλλία

Festival Sauvage

22/08/17 – 04/09/17

Πρόγραμμα ιδανικό αν αγαπάς την φύση και θέλεις να μυήσεις και τους υπόλοιπους στα μυστικά της.

Σε απόσταση 20 λεπτών από τη Nancy στη Βορειοανατολική Γαλλία, το «The Green Workshop» διοργανώνει το φεστιβάλ στην περιοχή με δράσεις που στόχο έχουν την προστασία της φύσης, την εκτίμηση της βιοποικιλότητας και του τοπικού περιβάλλοντος.

Οι δραστηριότητες σε διαφορετικούς δήμους περιλαμβάνουν ποικίλες εκπαιδευτικές προσεγγίσεις για την καλύτερη κατανόηση και προσοχή του κοινού.

Γερμανία

Weisbach, Reno Arch

14/08/17 – 03/09/17

Σ’ αρέσει να χτίζεις, να βάφεις και γοητεύεσε από ιστορικά κάστρα φρούρια;

Εάν η απάντησή είναι ναι, μη διστάσεις να επιλέξεις αυτό το πρόγραμμα που βρίσκεται νότια στα περίφημα βουνά της Θουριγγίας.

Οι εθελοντές καλούνται να βοηθήσουν στην αναστήλωση του φρουρίου με εργασίες οικοδόμησης, επισκευής, βαφής τοίχων, μεταφοράς λίθων και καθαρισμού ή αφαίρεσης θάμνων.

Neu Poserin

28/08/17 – 11/09/17

Για τους λάτρεις της φύσης.

Εθελοντισμός σε ένα φυσικό πάρκο και σε ένα νησί πουλιών κοντά στο Βίσμαρ και τη Βαλτική Θάλασσα με διαμονή δίπλα στην λίμνη και μετακινήσεις με ποδήλατο.

Μελισσοκομείο, έργα συντήρησης, αγροτικές δουλειές σε λιβάδια με ορχιδέες ή στο δάσος.

Ιταλία

Poggio del Castagno, Manu Agri

28/08/17 – 08/09/17

Αν είσαι παθιασμένος με τη βιολογική γεωργία και θέλεις να μάθεις παραδοσιακές τεχνικές σε ένα αγρόκτημα στην όμορφη Τοσκάνη, μην χάσεις αυτή την ευκαιρία, σε μία περιοχή δίπλα σε πολλά μεσαιωνικά χωριά, όπως το Pitigliano, το Sorano και το Sovana.

Το Poggio del Castagno είναι μια βιολογική φάρμα που πειραματίζεται σε τεχνικές καινοτόμων καλλιεργειών βασισμένες στην παράδοση.

Αναζητά εθελοντές να βοηθήσουν κυρίως στη συγκομιδή φουντουκιών καθώς και στην παρασκευή σάλτσας ντομάτας και ξηρών ντοματών.

Ρωσία

Students eco-raids

31/07/17 – 13/08/17

Εθελοντικό πρόγραμμα από το Πανεπιστήμιο ITMO στην Αγία Πετρούπολη.

Καλείστε να συνεργαστείτε με τοπικούς φοιτητές σε περιβαλλοντική εθελοντική εργασία και παράλληλα συμμετέχετε και σε ένα φεστιβάλ κοινωνικής επιχειρηματικότητας κοντά στην Αγία Πετρούπολη.

Οι εθελοντές θα συλλέξουν και θα διαχωρίσουν τα σκουπίδια στην τουριστική περιοχή κοντά στο κέντρο, θα οργανώσουν άτυπες εκπαιδευτικές δραστηριότητες για τους τουρίστες, θα ανοίξουν μονοπάτια πεζοπορίας και θα συμμετάσχουν στο Διεθνές Φεστιβάλ Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας στην έκθεση πρωτότυπων κοινωνικών σχεδίων.

Οι εθελοντές θα λάβουν μέρος και σε διαλέξεις σχετικά με τα φαρμακευτικά φυτά και τα οικολογικά χαρακτηριστικά της συλλογής απορριμμάτων.
Οροι και προϋποθέσεις για την συμμετοχή στα προγράμματα εθελοντισμού
στο elix.org.gr


Λέξεις Κλειδία - Tags
εναλλατικός τουρισμός διακοπές
145
προγράμματα
13
εθελοντισμός
174
Σχετικά άρθρα

Φτάσαμε στην καρδιά του "Χρυσού Τριγώνου" του οπίου και της ηρωίνης, στην πυκνή ζούγκλα του Nam Ha

Το enallaktikos.gr ταξιδεύει στην Ινδοκίνα. Λάος: Συνεχίζουμε  το ταξίδι μας, πλησιάζουμε αργά το απόγευμα στο χωριό του Pac Beng πατινάροντας το λασπωμένο ποτάμι.

Όχι άλλα πλαστικά στις θάλασσές μας! Καθαρίζουμε την παραλία του Ανάλουκα

Μια εθελοντική δράση με τη συμμετοχή όλης της Σητειακής κοινωνίας και σκοπό την απομάκρυνση των τεράστιων ποσοτήτων πλαστικών και των άλλων απορριμμάτων που μεταφέρονται από τη θάλασσα και καταλήγουν στην παραλία του Ανάλουκα, στον οικισμό ΣΟΕ.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×