op
×

Αλέξανδρος Λουπασάκης: "Μια φορά κι έναν καιρό..."

Διαβάστηκε
Αλέξανδρος Λουπασάκης:  Μια φορά κι έναν καιρό...
Μέσα μου και για όσο θάμαι στον πλανήτη γη, θάχω διαρκώς επίπεδα δύναμης - υγείας και επίπεδα αδυναμίας - εξασθένησης -αρρώστιας. Αυτοί οι δύο πόλοι, το δεξί με το αριστερό μου πόδι, διαρκώς μέσα μου συνομιλούν - φλερτάρουν- συνεργάζονται μεταξύ τους. 

Εγώ το μόνο που έχω να κάνω, είναι να  τους αγαπώ και νάχω πρόθεση κατανόησης για όλα μα όλα που εμφανίζονται ή κρύβονται στην  ζωή μου ( επιθυμητά και ανεπιθύμητα, καλά και κακά, φωτεινά και σκοτεινά  ). Εάν φυσικά θέλω να περπατάω καλά ή καλύτερα στον πλανήτη μας.

Βλέπω λοιπόν το τεντωμένο σχοινί, ανάμεσα στους πόλους, της ψευδαισθησιακής ή όχι πραγματικότητάς μου και δοκιμάζω να ισορροπήσω ώστε να μήν πέσω κάτω.

Για να γίνουν όλα αυτά , χρειάζεται να θέλω να  μάθω αυτήν την καινούργια γλώσσα των ακροβατικών και της ισορρόπησης. Όταν στην ιατρική  σχολή μας μαθαίνουν περισσότερο να βλέπουμε τις αρρώστιες ως εχθρούς, είναι πολύ δύσκολο να αγαπήσουμε τώρα τον πόνο μας , τον δάσκαλο μας, τον  εχθρό μας. 

Όταν μας μαθαίνουν στην επιθετικότητα, άντε μετά να  αγκαλιάσω την δασκάλα μου, που λέγεται παχυσαρκία, ιγμορίτιδα, ουλίτιδα, δερματίτιδα, πονοκέφαλος, αρθριτικά  κ.ά. Όμως όλα γίνονται, αρκεί νάχω κίνητρα.

Βλέπω λοιπόν τις αρρώστιες μου, ως πολύτιμες ευκαιρίες, που  μου δημιουργούν τα κίνητρα, για να ταξιδέψω σ'έναν άλλο τρόπο ζωής. Το  να αλλάξω τρόπο ζωής στο σώμα, το νου και το συναίσθημα, είναι η πιό  έξυπνη και ρεαλιστική διαχείριση των διαθεσίμων μου. Σίγουρα μεροληπτώ,  υπέρ της ενδυνάμωσής μου με φυσικούς τρόπους, αλλά αγκαλιάζω το μάθημα,  που μου διδάσκει ο μέγας διδάσκαλος, που λέγεται  αρρώστια-νόσος-συμπτώματα και οδηγεί στην αυτογνωσία.

Όσο θάμαι στον πλανήτη γη πάντα θα  φλερτάρω, θα συνομιλώ,με τις πολικότητες   της υγειας, δύναμης, αποδυνάμωσης, α-σθένειας, α-ρρώστιας και θα ταξιδεύω-ισορροπώ-ακροβατώ. Στόχος  μου να καθυστερήσω να πέσω από το σχοινί, ώστε να προλάβω να πάρω τα  μαθήματα, που χρειάζομαι για το μεγάλο ενεργειακό μου συμπαντικό ταξίδι.  Ίσως, μπορεί ναι, μπορεί όχι...Όπως και νάναι τα βλέπω όλα καλά, στο δικό μου παραμύθι, γαληνεύω και ηρεμώ... 

Για όλα αυτά και άλλα  πολλά , από τα μέσα της δεκαετίας του 1990, ενεργοποίησα τον μηχανικό της φαντασίας, που έχω μέσα μου και έκανα τις θεωρίες πράξη, τα  λόγια μου έργα.  Δημιούργησα και λειτούργησα το θεραπευτικό πρόγραμμα της  ''Ελληνικής Κλινικής Γέλιου'' και άλλα πολλά. Για αυτά όμως τα παραμύθια, θα σας γράψω μιά άλλη φορά.

Αφήνω εδώ μια αγκαλιά, για όσους την χρειάζονται

Καλή μας συνέχεια !


Σχετικά άρθρα

ΔΩΡΕΑΝ: "Η χαρούμενη αυτοθεραπεία" με τον γιατρό Αλέξανδρο Λουπασάκη

Eάν σας ενδιαφέρει η πρόληψη, εάν θέλετε να μάθετε πως ξυπνάει ο  εσωτερικός μας γιατρός, πως παίρνει μπρος η αυτοθεραπεία μας με λόγια  και χωρίς λόγια, με χαρά, με παιχνίδι, με βελονισμό χωρίς βελόνες, με  βότανα που μιλάνε και χαμογελούν στα πονεμένα μας μέρη και άλλα πολλά...

"Η χαρά είναι επιλογή": Ο γιατρός Αλέξανδρος Λουπασάκης σε δρόμους εσωτερικής "δροσιάς"

"Χαίρομαι με τα αδάπανα και συνηθισμένα. Απολαμβάνω την αναπνοή μου,να πλένω πιάτα, να μαγειρεύω, να περπατάω, να κοιτάω και να βλέπω, να αγγίζω ένα μήλο, να το χαϊδεύω με τα χείλια μου, να το τρώω..."

Συνάντηση για μαθήματα Χαρούμενης Ιατρικής με τον Αλέξανδρο Λουπασάκη

Ελάτε να κάνουμε παρέα με το αιθερικό μαγνήσιο,το δενδρολίβανο,τις βιταμίνες Β, τον κουρκουμά, τα Ω3. Αυτή την Κυριακή 14 Μαΐου 201, Παραμύθια - παιχνίδια παυσίπονης χαράς για ενηλίκους, με τον γιατρό Αλέξανδρο Λουπασάκη.

Γιορτή με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γέλιου στου Φιλοπάππου με τον γιατρό Αλέξανδρο Λουπασάκη - Συμμετοχή δωρεάν!

Γιορτή με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γέλιου την Κυριακή 7 Μαΐου 2017 το απόγευμα. Σημείο συνάντησης με τον γιατρό Αλέξανδρο Λουπασάκη στο λόφο του Φιλοπάππου.

Τον θάνατό μου σκέφτομαι και την ανάστασή μου.... Γράφει ο γιατρός Αλέξανδρος Λουπασάκης

Για να μάθω στη ζωή μου να ζω καλά, χρειάστηκε να μάθω να ''πεθαίνω'' καλά. Είναι ακόμα μία δωρεάν ψυχοθεραπεία, που ζω κάθε βράδυ παρέα με τον ''μικρό θάνατο'' δηλ. τον ύπνο.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Περισσοτερα...
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×