op
×

Αυτόνομη Λαϊκή Αγορά με εναλλακτικά νομίσματα

Διαβάστηκε
Αυτόνομη Λαϊκή Αγορά με εναλλακτικά νομίσματα
Κοινωνική, Αλληλέγγυα και Συνεργατική Οικονομία: Ο Ολοκληρωμένος Συνεταιρισμός Ηρακλείου διοργανώνει ακόμη μία αυτόνομη λαϊκή αγορά με εναλλακτικά νομίσματα

Η καλοκαιρινή περίοδος ενδείκνυται για εξορμήσεις στην ύπαιθρο και ο Ολοκληρωμένος Συνεταιρισμός Ηρακλείου, θέλοντας να παραμείνει ενεργός, προσπαθεί να μεταφέρει τις ιδέες και τα προτάγματά του και σε κόσμο που βρίσκετε και δραστηριοποιείτε περιφερειακά του Ηρακλείου. 

Επιπλέον θεωρούμε ότι η ύπαιθρος και τα χωριά της λειτουργούν, κατά βάση, με ρυθμούς και δομές που προσομοιάζουν περισσότερο την έννοια της ‘κοινότητας’ και τις αξίες της αλληλεγγύης, της τοπικότητας και της αυτάρκειας, όπως συλλογικά επιδιώκουμε και προβάλλουμε.

Ακόμη, αναζητούμε να συνομιλήσουμε και να συνδεθούμε με παραγωγούς, οι οποίοι με σεβασμό στη φύση και οικολογική συνείδηση καλλιεργούν τα προϊόντα τους με φυσικό και παραδοσιακό τρόπο. 

Θέλουμε να προβάλλουμε, να ενδυναμώσουμε και να επαναφέρουμε στο προσκήνιο αυτές τις φυσικές διαδικασίες παραγωγής, αντιδιαστέλλοντάς τις με την υπάρχουσα ακραία καταναλωτική και εμπορικά ανταγωνιστική πραγματικότητα που προωθείται μέσω του κυρίαρχου μοντέλου ανάπτυξης.

Ο δρόμος για να πετύχουμε σε όλα αυτά είναι η δημιουργία σχέσεων αλληλεγγύης μεταξύ μας, εντός ενός συνεκτικού αξιακού πλαισίου που αποδεχόμαστε και προωθούμε. 

Από την πλευρά του Ο.Σ.Η, θα προσπαθήσουμε να περιγράψουμε το οργανωτικό μοντέλο δικτύωσης που εφαρμόζουμε και τις δράσεις που έχουμε υλοποιήσει στα δύο -περίπου- χρόνια λειτουργίας μας, αναμένοντας την ανατροφοδότηση και την ανταλλαγή απόψεων με όσους ενδιαφέρονται να μας γνωρίσουν από κοντά και να συμμετάσχουν.


Σας περιμένουμε στα Πεζά Πεδιάδος - Ηράκλειο Κρήτης (πλατεία), την Παρασκευή 28 Ιουλίου, στις 6 μ.μ, για να:

- Γνωρίσετε τον Ο.Σ.Η., τις ιδέες, τις αξίες και τα εγχειρήματα που προβάλλει ως δυνάμεις χειραφέτησης και αυτοδιαχείρισης.
- Συμμετέχετε ως παραγωγός στη Λαϊκή και διαθέστε τα προϊόντα/υπηρεσίες σας με τη χρήση εναλλακτικών νομισμάτων.
- Καλύψτε τις ανάγκες σας σε αγαθά εντός ενός πλαισίου αλληλεγγύης και αλληλοϋποστήριξης μεταξύ παραγωγών και καταναλωτών.
- Συν-διαμορφώσετε τους όρους λειτουργίας, τους στόχους και την πορεία της «Αυτόνομης Λαϊκής Αγοράς» συμμετέχοντας στην Παρουσίαση και την Ανοικτή Συζήτηση που θα γίνει.

Πρόγραμμα Αυτόνομης Λαϊκής Αγοράς
6 μ.μ. - 10 μ.μ. Διάθεση προϊόντων με εναλλακτικά νομίσματα
8 μ.μ. Παρουσίαση του Ο.Σ.Η. και συζήτηση
10 μ.μ. Μουσική Παρέα

-> Προσκαλούμε όλους σας να φέρετε κάποιο φαγητό ή ποτό στη συλλογική κουζίνα που θα οργανωθεί, ώστε να το προσφέρουμε στον κόσμο με ελεύθερη οικονομική συνεισφορά για την ενίσχυση του Ο.Σ.Η.
-> Στο χώρο θα υπάρχει χαριστικό παζάρι με μεταχειρισμένα ρούχα, στο οποίο επίσης μπορούμε όλοι να προσφέρουμε όσα δε χρειαζόμαστε πλέον.

Περισσότερες πληροφορίες για τον Ο.Σ.Η. http://heraklion.cooperativas.gr/
Επικοινωνήστε μαζί μας heraklion@cooperativas.gr


Προτάσσουμε την αυτοδιαχείριση και παίρνουμε τη ζωή στα χέρια μας!

Ολοκληρωμένος Συνεταιρισμός ΗρακλείουΣχετικά άρθρα

Έναρξη λειτουργίας "Δομών Παροχής Βασικών Αγαθών Ιλίου"

Στόχος της τρέχουσας δράσης αποτελεί η αντιμετώπιση του φαινομένου της ακραίας φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, μέσω της υποστήριξης ομάδων του τοπικού πληθυσμού που πλήττονται ή απειλούνται από τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό. 

Η Κοινωνική Υπηρεσία της ΑΡΣΙΣ συνεχίζει τη λειτουργία της στην Νέα Καβάλα

Η ΑΡΣΙΣ – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων, πιστή στο 25χρονο όραμά της να βρίσκεται δίπλα σε αυτούς που έχουν ανάγκη, συνεχίζει την παρουσία της στον προσφυγικό καταυλισμό της Νέας Καβάλας.

"Χωρίς Μεσάζοντες": Ξεκινά η 5η διανομή προϊόντων του Καταναλωτικού Συνεταιρισμού Ιωαννίνων

Από Δευτέρα 13 Νοεμβρίου μέχρι Πέμπτη 16 Νοεμβρίου, ο Κοινωνικός Καταναλωτικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων " Χωρίς Μεσάζοντες"  θα κάνει διανομή προϊόντων. Παραγγελίες στην ιστοσελίδα και τηλεφωνικά 6 -8 μ.μ

Θεογένης ΚοινΣΕΠ: Μελέτες για δημιουργία ελαιουργείου και μπύρας κάνναβης στη Θράκη

Η Θεογένης ΚοινΣΕπ που καλλιεργεί το φυτό στην περιοχή, όχι μόνο ετοιμάζεται αρχές του 2018 να σπείρει 2 χιλιάδες στρέμματα αλλά έχει ήδη αρχίσει και τις δοκιμές για την παρασκευή μπύρας με κάνναβη.

Μεγάλο γλέντι και διάθεση προϊόντων χωρίς μεσάζοντες στη ΒΙΟΜΕ

Στις 13.00 (περίπου η έναρξη ) εκδήλωση-ενημέρωση της αποστολής της ΒΙΟΜΕ, του εργατικού ιατρείου και της πρωτοβουλίας αλληλεγγύης στην έκτη διεθνή συνάντηση ανακτημένων επιχειρήσεων που έγινε το τέλος του Αυγούστου στο Μπουένος Άιρες!
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×