op
×

Αλληλοδιδασκαλείο: Φιλολογικά και καλλιτεχνικά μαθήματα online και δωρεάν!

Διαβάστηκε
Αλληλοδιδασκαλείο: Φιλολογικά και καλλιτεχνικά μαθήματα online και δωρεάν!

Το Αλληλοδιδασκαλείο είναι ένα διαδικτυακό εκπαιδευτικό project κοινωνικού χαρακτήρα,με αντικείμενο τη ΔΩΡΕΑΝ παροχή φιλολογικών και καλλιτεχνικών μαθημάτων σε μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (έναρξη λειτουργίας: 08.01.2018). 


Η διδασκαλία παρέχεται από φοιτητές σχολών Ανθρωπιστικών-Καλλιτεχνικών Σπουδών και συντονίζεται από έμπειρους Φιλολόγους, ενώ τα μαθήματα πραγματοποιούνται αποκλειστικά on-line με τη χρήση μεθόδων σύγχρονης και ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης.


Το Αλληλοδιδασκαλείο απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου,σε όλους τους νέους ηλικίας 12 έως 18 ετών που για λόγους προσωπικούς, οικονομικούς ή/και κοινωνικούς δυσκολεύονται να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις και στους ρυθμούς του παραδοσιακού σχολείου, καθώς και σε ενήλικες (ειδικά τμήματα) που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν απολυτήριο Γυμνασίου ή Λυκείου και χρειάζονται μία μικρή βοήθεια στη μελέτη τους. 


Επίσης, με τα τμήματα των καλλιτεχνικών μαθημάτων, το "Αλληλοδιδασκαλείο" επιθυμεί να προσφέρει μία εναλλακτική επιλογή γνώσης και ψυχαγωγίας σε όσους μαθητές ενδιαφέρονται να εμπλουτίσουν δημιουργικά την καθημερινότητά τους.
Σκοπός του διαδικτυακού εκπαιδευτικού μας project είναι να παράσχει στους μαθητές του εφόδια ικανά να μετατρέψουν τη γνώση σε έναν φορέα ουσιαστικής αλλαγής και να υπενθυμίζει διαρκώς,με την παρουσία του,ότι οι ίσες ευκαιρίες στη μάθηση και η πρόσβαση στην ποιοτική δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση είναι αναφαίρετο δικαίωμα όλων.


Το Αλληλοδιδασκαλείο ΔΕΝ χρηματοδοτείται με κανέναν τρόπο από οιονδήποτε ιδιωτικό ή κρατικό φορέα/οργανισμό,δεν είναι και δεν συνεργάζεται με ΜΚΟ. Είναι ανεξάρτητο εκπαιδευτικό project, λειτουργεί αυτόνομα και δεν έχει έσοδα από καμία πηγή. 


Αποτελεί προσωπικό εγχείρημα, πρωτοβουλία και ευθύνη του δημιουργού του και η κάλυψη τυχόν λειτουργικών εξόδων βαραίνει αποκλειστικά τον ίδιο. Ως εκ τούτου η εθελοντική προσφορά υπηρεσιών από τους συναδέλφους,οι οποίοι απασχολούνται στο συγκεκριμένο project,καθίσταται αναγκαία για τη βιωσιμότητα και τη λειτουργία του.


Μάθετε περισσότερα στην σελίδα του Αλληλοδιδασκαλείου στο Facebook.


Για οποιεσδήποτε απορίες, σχόλια ή προτάσεις σχετικά με το project, μπορείτε να επικοινωνήσετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση allilodidaskaleio@gmail.com


Σχετικά άρθρα

Το πρόγραμμα των δωρεάν ξεναγήσεων στη Θεσσαλονίκη

Με πρωτοβουλία της Α΄ Δημοτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης πραγματοποιείται το πρόγραμμα δωρεάν ξεναγήσεων περιπάτων των δημοτών σε αρχαιολογικούς και ιστορικούς χώρους της πόλης

Δωρεάν παραδοσιακοί σπόροι χειμερινών κηπευτικών (μαρούλια, αρακά, μπίζι κ.ο.κ.)

Tο Ανταλλακτήριο Σπόρων Βύρωνα Τα Σπόρια σας περιμένει το Σάββατο 21 Οκτωβρίου στο Κοινωνικό Πολιτιστικό Κέντρο Βύρωνα - Λαμπηδόνα όπου θα βρείτε δωρεάν σπόρους
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×