op
×

Αυτά τα οικολογικής καλλιέργειας τροπικά φρούτα παράγονται στη Νότια Κρήτη!

Διαβάστηκε
Αυτά τα οικολογικής καλλιέργειας τροπικά φρούτα παράγονται στη Νότια Κρήτη!
Κοινωνική, Αλληλέγγυα και Συνεργατική Οικονομία 

My Green Gaia - Μια μικρή οικογενειακή επιχείρηση καλλιεργεί οικολογικά τροπικά φυτά και δέντρα. Η καλλιέργεια βρίσκεται στη Νότια Κρήτη και συγκεκριμένα στα νοτιανατολικά του Νομού Ηρακλείου στην περιοχή Τέρτσα, Συκολόγου, Βιάννου.

Παπάγια, μπανάνα, φρούτα του πάθους, πασιφλόρα, φυσαλίδα, γκουάβα, πεπίνο και μούσμουλα, καλλιεργούνται με την αγάπη και την φροντίδα της οικογένειας Γιανναδάκη.

Οι κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή ευνοούν κατά μεγάλο ποσοστό αυτού του τύπου τις καλλιέργειες αφού το κλίμα θεωρείται υποτροπικό με  σχετική υγρασία.

Οι καλλιέργεια των ξεχωριστών φυτών και δέντρων, που γίνεται σε δύο κτήματα 5 στρεμμάτων συνολικά, είναι ένα αποτέλεσμα  έρευνας, παρατήρησης, σε συνδυασμό  με τη γνώση των ανθρώπων που καλλιέργησαν την γη στο παρελθόν, την ανάγκη επαναφοράς του οικοσυστήματος της περιοχής στις συνθήκες που προϋπήρχαν πριν την έλευση των βιομηχανικών καλλιεργητικών πρακτικών, που οδηγούν τον άνθρωπο σε ένα μονοπάτι μακρυά από την φυσική διαδικασία εξέλιξης του ίδιου και της φύσης γύρω του.


Φυσαλίδα


Χρειάσθηκε  αρκετός χρόνος- περίπου 10 χρόνια - για να έχουν απόδοση αφού δεν ακολούθησαν τον δρόμο των μεθόδων εξαναγκασμού και διαχείρισης  που επιβάλουν οι σύγχρονες βιομηχανικές καλλιεργητικές πρακτικές.


Στην My Green Gaia  ακολουθούν την οικολογική μέθοδο καλλιέργειας και πιο συγκεκριμένα την Συγκαλλιέργεια. Η Συγκαλλιέργεια είναι ταυτόχρονη καλλιέργεια  διαφορετικών φυτών, δέντρων  στον ίδιο χώρο. Είναι συνήθως φυτά με διαφορετικό ριζικό σύστημα και με διαφορετικές απαιτήσεις σε θρεπτικά στοιχεία. 


Πασιφλόρα

Τα φυτά με την Συγκαλλιέργεια δημιουργούν ένα είδος «Φυτοκοινωνίας» προσαρμόζονται στο περιβάλλον όπου φυτρώνουν  αλληλεπιδρούν και αλληλοπροστατεύονται.

Είναι μια  μέθοδος γεωργίας όπου δεν χρησιμοποιούνται χημικά λιπάσματα, φυτοφάρμακα, εντομοκτόνα, δεν κάνουμε ζιζανιοκτονία, δεν βοτανίζουμε, δεν οργώνουμε τη γη με μηχανήματα. 

Η Συγκαλλιέργεια συμβάλει στην καλύτερη ανάπτυξη και δράση των ωφέλιμων μικροοργανισμών στο έδαφος. 

Πολλά φυτά έχουν φυσικά συστατικά στις ρίζες, τα άνθη, τα φύλλα τους κ.λ.π. που μπορούν να απωθούν ή να προσελκύουν έντομα, προς όφελος του οικοσυστήματος. 

Η Συγκαλλιέργεια  βοηθά στην ισορροπία του οικοσυστήματος  προσφέροντας στην φύση και στον άνθρωπο…

Όλες οι καλλιέργειες είναι δηλωμένες σε Βιολογικούς Πιστοποιητικούς Οργανισμούς.

Οι χώροι είναι  της καλλιέργειας είναι επισκέψιμοι και είμαστε διαθέσιμοι για σχετικές πληροφορίες.

Μάθετε περισσότερα για τα οφέλη του κάθε φρούτου εδώ: www.mygreengaia.grΦρούτο του πάθουςΣχετικά άρθρα

Κοινωνική Οικονομία: Η κυβέρνηση προσπαθεί να διαλύσει τις αγορές Χωρίς Μεσάζοντες [Ψήφισμα]

Το νέο νομοσχέδιο θα αποδεκατίσει τους μικροπαραγωγούς αφού θα απαγορεύει την διάθεση των προϊόντων τους σε ολόκληρη την επικράτεια και σε Δημοτικές Κοινότητες άνω των 5.000 κατοίκων με αποτέλεσμα τον απόλυτο έλεγχο της τροφής.

Μεγάλη νίκη για τους εργαζόμενους στην «Συνεργατική Εργαζομένων ΒΙΟ.ΜΕ.»

Κοινωνική, Αλληλέγγυα και Συνεργατική Οικονομία: Ο αγώνας γυρίζει το γρανάζι στη συνεργατική ΒΙΟ.ΜΕ - Μεγάλη νίκη για τους εργαζόμενους που κάνουν την αυτοδιαχείριση πράξη.

Μια "μινιατούρα" σχεδιασμού που παρουσιάστηκε ως στρατηγική για την Κοινωνική Οικονομία. Του Βασίλη Τακτικού

Η έκθεση της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας που πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 1-3 Νοεμβρίου,  προφανώς έχει σημαντικό επικοινωνιακό ενδιαφέρον και συμβολισμό

6η Πανελλαδική Συνάντηση των Πρωτοβουλιών «Χωρίς Μεσάζοντες»: Πρωτοφανής επίθεση κατά των κινημάτων

Την ερχόμενη Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017 με ώρα έναρξης 10:00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί η 6η Πανελλαδική Συνάντηση των Πρωτοβουλιών «Χωρίς Μεσάζοντες», στον Καπνικό Σταθμό της Κατερίνης.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×