op
×

"Tώρα που γλύτωσα από τον πόλεμο θέλω να γίνω γιατρός": Η ιστορία της 14χρονης Tabu από το Σουδάν [ΒΙΝΤΕΟ]

Διαβάστηκε
 Tώρα που γλύτωσα από τον πόλεμο θέλω να γίνω γιατρός : Η ιστορία της 14χρονης Tabu από το Σουδάν [ΒΙΝΤΕΟ]
"Έχω ταξιδέψει στην Ουγκάντα. Με το Ανθρωπιστικό Κίνημα και τον Κόσμο χωρίς πολέμους και βία σε αποστολές υγείας, εκπαίδευσης και διεκδίκησης ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Έμεινα στους ξενώνες μια ορθόδοξης εκκλησίας, πολύ περίεργο για μένα. Ο παπάς της περιοχής είχε φτιάξει ένα μόνιμο συμβούλιο με εκπροσώπους από όλες τις άλλες θρησκείες και εκπαιδεύονταν όλοι μαζί στο διάλογο και τη συνεργασία.

Η Ουγκάντα έχει πολύ κοκκινόχωμα, το καλύτερο και πιο ξακουστό Πανεπιστήμιο σε όλη την Αφρική και καλούς ανθρώπους. Η κυβέρνηση αντίθετα πουλά το ρεύμα σε άλλες περιοχές και δεν επιστρέφει το κέρδος στους ανθρώπους της, οι οποίοι αντιμετωπίζουν επίσης διακοπές ηλεκτροδότησης, όπως και οι γείτονές τους. Κάνουν λες και οι πηγές του Νείλου δεν «φιλοξενούνται» στη χώρα τους. Θα μπορούσαν να παράγουν ρεύμα, αν όχι για όλη την Αφρική, τουλάχιστον για όλες τις γείτονες χώρες και φυσικά για τη δική τους. Παράξενα πράγματα.

Η πρώτη της «κυρία» έκανε πριν από μια δεκαετία εκστρατεία ενάντια στην χρήση του προφυλακτικού, γιατί – έλεγε – αυτό διασπέρνει το AIDS. Κλασική περίπτωση κράτους της Αφρικανικής Ηπείρου που θα μπορούσε να είναι σε τελείως διαφορετική κατάσταση αν δεν υπήρχε διαφθορά, σκοταδισμός και κυρίως αν οι άνθρωποι στηρίζονταν από τις εκάστοτε διοικητικές δομές, με έργα απλά, βελτιωτικά και φιλικά στο πανέμορφο περιβάλλον. Ή αν είχαν αναπαραστήσει οι τοπικές κοινωνίες ότι μπορούν να αυτοοργανωθούν και να πάρουν τη ζωή τους στα χέρια τους."

Marianella Kloka


Λέξεις Κλειδία - Tags
ανθρωπιστικό κίνημα 14χρονη
3
Νότιο Σουδάν
4
Σχετικά άρθρα

«Δεν θέλω να θαφτώ κάτω από το χώμα» - Η συγκλονιστική επιστολή της 14χρονης που ζήτησε να καταψυχθεί

Η απίστευτη ιστορία μιας 14χρονης που ζήτησε πριν πεθάνει να  της κάνουν κρυογονία  με την ελπίδα ότι στο μέλλον ο καρκίνος της θα θεραπευτεί και θα συνεχίσει να ζει. 

14χρονη κακοποιήθηκε και βιάστηκε κατ’ εξακολούθηση στη Λάρισα: Κάλεσμα για την ανάληψη δράσης

Στα λίγα δημοσιεύματα που κυκλοφόρησαν διαβάσαμε για τη 14χρονη που απήχθη, κακοποιούνταν και  βιαζόταν κατ’ εξακολούθηση στη Λάρισα. Μια ανήλικη που εξέδιδαν εγκληματίες

Ευαγγελία Μότσκα: "Μέσα από αυτές τις γυναίκες βιώνω τη μητρότητα"

Το συγκινητικό στη Συρία είναι ότι οι γυναίκες εν μέσω πολέμου εξακολουθούν να γεννούν παιδιά. Τα στατιστικά των τοκετών δεν πέφτουν. Το μαιευτήριο είναι το πιο σημαντικό κομμάτι του νοσοκομείου γιατί εκεί αναπληρώνονται αυτοί που χάνονται στον πόλεμο.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×