op
×

"Στάση Ζωής": Ίδρυση νέου Αλληλέγγυου Κοινωνικού Ιατροφαρμακευτικού Κέντρου και Αλληλέγγυας Δομής Σίτισης

 Στάση Ζωής : Ίδρυση νέου Αλληλέγγυου Κοινωνικού Ιατροφαρμακευτικού Κέντρου και Αλληλέγγυας Δομής Σίτισης

Κοινωνική, Αλληλέγγυα και Συνεργατική Οικονομία

ΙΔΡΥΣΗ ΝΕΟΥ «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ  & ΑΛΛΗ­ΛΕΓΓΥΑΣ ΔΟΜΗΣ ΣΙΤΙΣΗΣ - ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ» ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ


Η ανθρωπιστική οργάνωση «ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ» και τα μέλη-εθελοντές της, ανταποκρινόμενοι στις δυσκολίες που συνεχίζει να περνά ένα σημαντικό μέρος των συμπολιτών μας, ιδρύουν μια νέα δομή κοινωνικής αλλη­λεγγύης, στην Καλλιθέα, επιστρατεύοντας δυναμικές αλληλεγγύης και αυτοδιαχείρισης, αντλώντας εμπειρία, τεχνογνωσία αλλά και αισιοδοξία από αντίστοιχα εγχειρήματα, όπως το Κοινωνικό Ιατρείο - Φαρμακείο Αλληλεγγύης Σαλαμίνας, που λειτουργεί σαν δράση της Ανθρωπιστικής Οοργάνωσης «ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ», σχεδόν 6 χρόνια.

Κύριος στόχος της νέας δομής είναι η ΔΩΡΕΑΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ των συνανθρώπων μας, Ελλήνων και μεταναστών χωρίς καμία διάκριση, που δεν έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας ή αδυνατούν να προμηθευτούν τα φάρμακά τους.

Η παρατεταμένη οικονομική κρίση, η εξοντωτική ανεργία, οι εφαρμογές πολιτικών λιτότητας, η φτωχοποίηση και η συνεχιζόμενη καθημερινή απαξίωση της ζωής μας, μετά από επτά χρόνια μνημονίων, συνεχίζουν να βυθίζουν το επίπεδο της καθημερινής ζωής των ανθρώπων. Είναι αναγκαίο να ενδυναμώσουμε την αλληλεγγύη.

Στο πλαίσιο αυτό αναδεικνύεται η απόλυτη αναγκαιότητα για την άμεση δημιουργία Αλληλέγγυου Ιατροφαρμακευτικού Κέντρου  &  Αλληλέγγυας δομής Σίτισης – Στήριξης στην Καλλιθέα που επί  πλέον θα  εξυπηρετεί  και τις γύρω περιοχές (Μοσχάτο, Ταύρος, Αγ. Ιωάννης Ρέντης, κλπ),   και θα στηρίζεται στην εθελοντική βοήθεια φαρμακοποιών, γιατρών και άλλων συνανθρώπων μας.

Θα λειτουργεί με βάση την αμεσοδημοκρατία, την αντιιεραρχία και την αυτοοργάνωση, ως μια προσπάθεια προάσπισης της δημόσιας υγείας αλλά και του καθολικού ανθρώπινου δικαιώματος της πρόσβασης στις ανάλογες υπηρεσίες.

Σας καλούμε να συμμετέχετε, ώστε να διαμορφώσουμε από κοινού το νέο «Αλληλέγγυο Κοινωνικό Ιατροφαρμακευτικό Κέντρο - Αλληλέγγυα Δομή Σίτισης και Στήριξης ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ» στην Καλλιθέ­α, που θα προσφέρει τις υπηρεσίες του σε πολίτες που πλήττονται από την οικονομική κρίση και κατοικούν μόνιμα ή προσωρινά στον τόπο μας. Πολλοί βρίσκονται πλέον σε αδυναμία να καλύψουν ακόμη και τη μικρή συμμετοχή που πρέπει να πληρώσουν για τα φάρμακα τους ή και για την αγορά ιατροτεχνολογικών προϊόντων, σκευασμάτων ειδικής διατροφής και άλλων αναλωσίμων υλικών.

Στόχος μας είναι να συνδεθούμε με εργαζόμενους και εθελοντές, από υγειονομικούς χώρους της περιοχής μας να διεκδικήσουμε με κοινές δράσεις και πρωτοβουλίες την υπεράσπιση του δικαιώματος όλων στην δημόσια υγεία, στην ζωή και την αξιοπρέπεια.

Φιλοδοξούμε να δημιουργηθεί ένας χώρος επαφής, χειραφέτησης, συλλογικών διαδικασιών, διεκδίκησης και ενημέρωσης για τα δικαιώματα των ασθενών. Χωρίς την πρόθεση, αλλά ούτε και την αυταπάτη ότι θα υποκαταστήσουμε το κράτος, έχοντας πλήρη επίγνωση των ορίων και των δυνατοτήτων της αλληλεγγύης στο χώρο της περίθαλψης, πιστεύουμε σθεναρά πως η αλληλεγγύη και η υπεράσπιση δικαιωμάτων εκτός από διακηρύξεις απαιτεί συγκεκριμένες δράσεις για να έχει αποτελέσματα.

Αυτό καταδεικνύει άλλωστε η σχεδόν εξαετής εμπειρία που έχουν συσσωρεύσει πλέον τα μέλη-εθελοντές της ανθρωπιστικής οργάνωσης «ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ», τόσο από την λειτουργία του «Κοινωνικού Ιατρείου & Φαρμακείου Αλληλεγγύης Σαλαμίνας», όσο και από τις πάμπολλες δράσεις που έχουν οργανώσει και αναπτύξει, από την ίδρυση της οργάνωσης «ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ», το 2009.

Είμαστε βέβαιοι ότι η προσπάθειά μας θα αγκαλιαστεί από όλους τους πολίτες και τους φορείς του τόπου μας, στο βαθμό που ο καθένας μπορεί να προσφέρει στην κοινή προσπάθεια.

Ευχή όλων μας είναι το νέο «Αλληλέγγυο Κοινωνικό Ιατροφαρμακευτικό Κέντρο - Αλληλέγγυα Δομή Σίτισης και Στήριξης ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ» στην Καλλιθέα, επί της οδού Παν. Τσαλδάρη 347, στο χώρο που μας παραχώρησε ευγενώς ιδιώτης στην μνήμη της μητρός του, να επιτελέσει το σκοπό του, γιατρεύοντας και απαλύνοντας τον πόνο όσων το έχουν ανάγκη.

Έχουμε ανάγκη από: γιατρούς (ψυχίατρους, ψυχολόγους, οδοντίατρους, φαρμακοποιούς, κοινωνικούς λειτουργούς και νοσηλευτές), καθώς και αλληλέγγυους ανθρώπους .

Έχουμε ανάγκη από: ένα κουτί φάρμακα που πλέον δεν χρησιμοποιείτε (και δεν έχει λήξει), ένα πακέτο ζυμαρικά ή ότι άλλο σας περισσεύει.

Σας καλούμε να στηρίξετε αυτή τη πρωτοβουλία με όποιο τρόπο εσείς επιλέξετε, να σταθείτε αλληλέγγυοι δίπλα στους συμπολίτες μας που πλήττονται απο την συνεχιζόμενη κρίση και κυρίως να θυμηθείτε πως είμαστε όλοι Άνθρωποι!

ΔΙΚΤΥΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ «ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ»

Προσωρινό τηλέφωνο επικοινωνίας για την νέα δομή της Καλλιθέας: 69 47 85 85 65

Σχετικά άρθρα

2ο Ευρωπαϊκό Φόρουμ για την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία

Βασικός στόχος της διοργάνωσης στις Βρυξέλλες ήταν να περιγράψει την κατάσταση και την ανάπτυξη της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (Κ.ΑΛ.Ο) σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

"Πλουμί": Από το μαλλί στο νήμα και το ύφασμα

Οι Δραστηριότητες, ξεδιπλώνονται αυτή τη χρονιά στο Συνεταιριστικό καφενείο παντοπωλείο "Πλουμί". Περιλαμβάνουν ένα σύνολο από εβδομαδιαία, μηνιαία και μη, σεμινάρια, μαθήματα και γεγονότα, γύρω από τη μουσική, την αυτάρκεια, την πληροφορία και το παντοπωλείο, τα κύρια δηλαδή αντικείμενα του ευρύτερου project.

Terra Verde: Δωρεάν διανομή κατ' οίκον προϊόντων ντόπιων παραγωγών, συνεταιρισμών και κινημάτων

Η Terra Verde προέκυψε μέσα από την επιτακτική ανάγκη να δημιουργήσουμε αντιπαραδείγματα στις σκληρές συνθήκες εκμετάλλευσης που επιβάλλει η παγκόσμια αγορά, οι πολυεθνικές που την ελέγχουν και οι μεσάζοντες.   

Ιδρύεται Τριτοβάθμια Συνομοσπονδία Συλλόγων

«Οι ομοσπονδίες συλλόγων ως κοινωνικό κεφάλαιο για ανάπτυξη της κοινωνικής και της πολιτιστικής επιχειρηματικότητας» ήταν το θέμα της συνάντησης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Κρητικών Σωματείων
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×