op
×

Καλά νέα για την ανάπτυξη της καινοτόμου επιχειρηματικότητας στη Θεσσαλονίκη

Καλά νέα για την ανάπτυξη της καινοτόμου επιχειρηματικότητας στη Θεσσαλονίκη

Συνεργασία του προγράμματος NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας

με τον οργανισμό “OK!Thess” «Οικοσύστημα Καινοτομίας και Πολιτισμού Θεσσαλονίκης»

 

Στο πλαίσιο των δράσεων ενθάρρυνσης και ανάπτυξης της καινοτόμου επιχειρηματικότητας και της εξωστρέφειας ανακοινώνεται η συνεργασία του προγράμματος NBG Business Seeds (www.nbg.gr/nbgseeds) της Εθνικής Τράπεζας με το OK!Thess.

Η συνεργασία αφορά στη συνδιοργάνωση του «Match & Develop a startup Θεσσαλονίκης», σε συνεργασία και με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στη συμμετοχή των ομάδων του ΟΚ!Thess στο Διαγωνισμό Καινοτομίας & Τεχνολογίας του Προγράμματος, στη συνδιοργάνωση ημερίδας για όλους τους συμμετέχοντες στον Διαγωνισμό Καινοτομίας & Τεχνολογίας που προέρχονται από την Β. Ελλάδα καθώς επίσης και σε άλλες δράσεις προώθησης και στήριξης της καινοτόμου επιχειρηματικότητας.

Επίσης, το OK!Thess έχει τη δυνατότητα να προτείνει ώριμες νεοφυείς εταιρείες στο Πρόγραμμα NBG Business Seeds για διερεύνηση χρηματοδότησης.

Το πρόγραμμα NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας (www.nbg.gr/nbgseeds), περιλαμβάνει δράσεις ανάδειξης και προβολής καινοτόμων ιδεών και έργων, εκπαίδευσης και καθοδήγησης ομάδων, παροχής υποδομών, δικτύωσης και χρηματοδότησης. Πέρα από τη διαγωνιστική φάση και τη βράβευση των προτάσεων μέσα από τον ετήσιο Διαγωνισμό Καινοτομίας & Τεχνολογίας, έμφαση δίνεται στην υποστήριξη της υλοποίησης επιλεγμένων προτάσεων που έχουν διακριθεί. Σε συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών  επιλεγμένες προτάσεις παρακολουθούν προγράμματα εκπαίδευσης σε θέματα επιχειρηματικότητας, λαμβάνουν δωρεάν υπηρεσίες και προϊόντα της Amazon και της Microsoft και του Facebook, δωρεάν υπηρεσίες της Google και της Census. Επίσης, για την οικονομική στήριξη εταιρειών, προβλέπονται στοχευμένες δράσεις δανεισμού και συμμετοχής στο μετοχικό κεφάλαιο καθώς και δράσεις καθοδήγησης και δικτύωσης σε συνεργασία με τη Grant Thornton, την Endeavor Greece, το Ελληνο-Αμερικάνικο Επιμελητήριο, τη Watson Farley & Williams, τη McKinsey, το ΚΕΜΕΛ και την The People’s Trust.

Το OK!Thess, δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του Δήμου Θεσσαλονίκης και περιλαμβάνει σήμερα 10 φορείς της πόλης (πανεπιστήμια και επιχειρηματικούς φορείς). Έχει σαν στόχο να δρά ως καταλύτης στην δημιουργία ενός οικοσυστήματος καινοτομίας στην Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή. Μια από τις δραστηριότητες του είναι η λειτουργία μιας προ-θερμοκοιτίδας καινοτομίας και επιχειρηματικότητας όπου ομάδες βοηθούνται να μετατρέψουν τις καινοτόμες ιδέες τους σε αξιόπιστες  επιχειρηματικές προτάσεις. Το OK!Thess παρέχει χώρο, υπερσύγχρονες υποδομές, και συμβουλευτική στήριξη στις ομάδες που συμμετέχουν σ’ αυτό.

Σχετικά άρθρα

Museum Finder | Ανακαλύψτε τα μουσεία της Ελλάδας με ένα κλικ!

Η σελίδα museumfinder.gr αποτελεί μια εθελοντική προσπάθεια συγκέντρωσης και ανάδειξης όλων των μουσειακών χώρων της Ελλάδας και έχει στόχο να καλύψει το κενό που υπήρχε σε αυτόν τομέα στο διαδικτυακό τοπίο της Ελλάδας.

"Ας πάρουμε πίσω τoυς αγρούς!" - Η ιστορία 8 μελλοντικών αγροτών που άφησαν την πόλη για την ύπαιθρο

Σε όλη την Ευρώπη, νέοι άνθρωποι από την πόλη, χωρίς γεωργικό υπόβαθρο, αποφασίζουν να ξεκινήσουν το δικό τους αγρόκτημα. Παρά τις πολλές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν αυτοί οι νέοι γεωργοί, έχουν συστήματα που είναι καινοτόμα, βιώσιμα και βασισμένα στις αρχές της αειφορίας.

Καινοτομία | Σημαντική διεθνής διάκριση για την πρόταση δημιουργίας του πρώτου χωριού με μηδενικά απόβλητα στον Πάρνωνα

Η καινοτόμος πρόταση της κ. Γαρδικιώτη βασίζεται στην ιδέα της κυκλικής οικονομίας και στοχεύει στη δημιουργία του πρώτου χωριού με μηδενικά απόβλητα.

Μέχρι τις 19 Νοεμβρίου η υποβολή προτάσεων καινοτομίας για το Athens Digital Lab του δήμου Αθηναίων

Στην τελική ευθεία μπαίνει ο διαγωνισμός για το Athens Digital Lab του δήμου Αθηναίων και μέχρι τις 19/11 φοιτητές, ερευνητές, νέοι επιστήμονες, επαγγελματίες και startups 
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×