op
×

Nα μείνει ελεύθερο το Αυτοδιαχειριζόμενο Κάμπινγκ Βούλας

Διαβάστηκε
Nα μείνει ελεύθερο το Αυτοδιαχειριζόμενο Κάμπινγκ Βούλας
Το παλαιό κάμπινγκ Βούλας είναι ένα κομμάτι παραλίας περίπου 100 μέτρων σε απόσταση 15 χιλιομέτρων από το κέντρο της Αθήνας. Βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο ΠΙΚΠΑ Βούλας. Εκτός από την αμμώδη παραλία, περιλαμβάνει μεγάλη έκταση ακαλλιέργητης γης, μεγάλα δέντρα, εύκολο παρκινγκ, δρόμους και 11 μικρά ανεξάρτητα κτίσματα.

Κατά γενική ομολογία, πρόκειται για μία από τις καλύτερες ελεύθερες παραλίες της Αθήνας. Κάθε εβδομάδα πραγματοποιούνται δωρεάν προβολές ταινιών και διοργανώνονται μουσικές βραδιές, σεμινάρια και διαλέξεις.

Μια μικρή επισκόπηση του τι συμβαίνει σήμερα σχετικά με το κάμπινγκ:

Το σημερινό επίπεδο γνώσεων και επιστημονικών κατακτήσεων επιτρέπει άνετα την εναρμόνιση και την ικανοποίηση των ανθρώπινων αναγκών με τη διατήρηση και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος. Όμως οι ισχύουσες σχέσεις παραγωγής στέκονται για μια άλλη φορά εμπόδιο.

Οι λεγόμενες πράσινες λύσεις βρίσκονται και αυτές στα χέρια των κεφαλαιούχων και είναι προσιτές μόνο σε αυτούς που μπορούν να τις πληρώσουν και συγχρόνως συνεπάγονται αβάσταχτη επιβάρυνση των λαϊκών στρωμάτων, εφόσον οι ανανεώσιμες πηγές είναι πλήρως ιδιωτικοποιημένες. (π.χ. η επιβάρυνση των καταναλωτών με το τέλος ανανεώσιμων πηγών ενέργειας μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ).

Μόνιμο πρόσχημα για την ανελέητα σκληρή επίθεση στο περιβάλλον αποτελούν οι περίφημες "επενδύσεις" που δημιουργούν τάχα θέσεις εργασίας. Οι επενδύσεις όμως αυτές έχουν προσωρινό χαρακτήρα και αφού λεηλατήσουν τη φύση μετακομίζουν αλλού, αναζητώντας ακόμα πιο φτηνά εργατικά χέρια, ενώ οι θέσεις εργασίας είναι και αυτές προσωρινές, ελαστικές και κακοπληρωμένες.

Αυτή όμως η πλύση εγκεφάλου προκαλεί κοινωνικούς αυτοματισμούς, ψευτοδιλήμματα, ακόμη και φαινόμενα ταξικού κανιβαλισμού, όπως αυτό που παρακολουθούμε στις Σκουριές.

Εμείς όμως ως μέλη του αυτοδιαχειριζόμενου κάμπινγκ Βούλας είμαστε παρόντες και θα παρεμβαίνουμε με όλες τις δυνάμεις μας σε ότι αφορά την κερδοσκοπική εκμετάλλευση χώρων, όπως το κάμπινγκ της Βούλας και σκοπό έχουμε την ελεύθερη πρόσβαση όλων σε αυτό.

Σχετικά άρθρα

Κοινωνικός Καταναλωτικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων "Χωρίς Μεσάζοντες": 6η διανομή προϊόντων

Κοινωνική, Αλληλέγγυα και Συνεργατική Οικονομία: Παραγγελίες έως Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου  και 6η διανομή προϊόντων από Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου.

ΔΩΡΕΑΝ: Προβολή ταινίας «Aγώνες Πείνας» στο αυτοδιαχειριζόμενο πρώην κάμπινγκ Βούλας

Από τα ερείπια ενός μέρους που κάποτε ήταν γνωστό ως Βόρεια Αμερική έχει αναδυθεί το έθνος της Πάνεμ, μια λαμπερή Κάπιτολ που περιβάλλεται από δώδεκα απομακρυσμένες επαρχίες.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×