op
×

Φίλοι της κάνναβης: Καταδικάζουμε ΞΑΝΑ το προτεινόμενο νομοσχέδιο για την ιατρική κάνναβη

Διαβάστηκε
Φίλοι της κάνναβης: Καταδικάζουμε ΞΑΝΑ το προτεινόμενο νομοσχέδιο για την ιατρική κάνναβη
Καταδικάζουμε ΞΑΝΑ το προτεινόμενο νομοσχέδιο για την Ιατρική Κάνναβη

• Έχουμε ήδη δημοσιεύσει πολυσέλιδη κριτική που το φανερώνει ως αντισυνταγματικό, παράνομο και εχθρικό προς τους ασθενείς.

• Παρακαλούμε τους Βουλευτές να ΜΗΝ ψηφίσουν αυτό το νομοσχέδιο: στοχεύει μόνο στον περιορισμό της πρόσβασης των ασθενών σε Ιατρική Κάνναβη και στην ξεδιάντροπη οικονομική εκμετάλλευση των ασθενών.

• Παρακαλούμε ειδικά το κόμμα Οικολόγων και την ΕΔΕΚ, που μέχρι τώρα είχαν δείξει πιό θετική στάση προς την Νομιμοποίηση της Ιατρικής Κάνναβης, να εγγράψουν αλλαγές στο προτεινόμενο νομοσχέδιο σύμφωνα με τις γραπτές παρατηρήσεις, κριτική και νομοτεχνική αξιολόγηση που έχουμε δημοσιεύσει.

Το νέο νομοσχέδιο (γνωστό και ως "ο Κανονισμός") φανερώνει πως οι εξουσιαστές παραμένουν αμετανόητοι στην επιμονή τους για κερδοσκοπική ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ των ασθενών μέσω της Ιατρικής Κάνναβης, και σε υπερβολικά αυστηρούς περιορισμούς που θα καταστήσουν την φροντίδα των ασθενών ανέφικτη και ανελεύθερη.

Στις ανωμαλίες και παρανομίες που προτείνει το νομοσχέδιο, αντιπροτάσσουμε τα εξής:

► Ενθάρρυνση και υποστήριξη της καλλιέργειας Κάνναβης από μικρομεσαίους παραγωγούς σε συνεργασία με αδειοδοτημένες μονάδες μεταποίησης για διάθεση των προϊόντων τους στην εγχώρια αγορά αλλά και για εξαγωγή σε άλλες χώρες με ιατρικά προγράμματα. Σε αυτόν τον γοργά αναπτυσσόμενο κλάδο της παγκόσμιας οικονομίας η Κύπρος θα μπορούσε να λάβει πολύ σημαντική θέση. 

Κατέχουμε την ηλιοφάνεια, το χώμα, την τεχνογνωσία και την παράδοση στις καλλιέργειες Κάνναβης. Η Κάνναβις που ήδη καλλιεργείται σήμερα στην Κύπρο - και μάλιστα υπό τις αντίξοες συνθήκες της παρανομίας - είναι εξαιρετικά καλής ποιότητος και είναι από τις καλύτερες στον κόσμο!

Αντί αυτού, η Κυβέρνηση επιμένει να θεσμοθετήσει την παράνομη μονοπωλιακή αδειοδότηση μόνον ΔΥΟ εταιρειών.

► Υποστηρίζουμε το δικαίωμα για την καλλιέργεια Κάνναβης από τους ίδιους τους ασθενείς για τις ανάγκες τους. Αυτό θα μπορούσε να γίνει πολύ απλά, ακόμα και με την βοήθεια της Αστυνομίας αν χρειάζεται, ώστε να μην προκύπτει θέμα παράνομης αγοραπωλησίας.

Υπενθυμίζουμε ότι σε άλλες χώρες και πολιτείες ΟΛΟΙ οι απλοί πολίτες - όχι μόνον οι ασθενείς! - επιτρέπεται δια νόμου να καλλιεργούν αριθμό φυτών στο σπίτι τους για προσωπική χρήση. Για παράδειγμα στην Ολλανδία επιτρέπεται σε όλους η καλλιέργεια 5 φυτών Κάνναβης ανά άτομο, πράξη που έχει καταστρέψει εντελώς τον έλεγχο και εκμετάλλευση της Κάνναβης από την Μαφία.

Το νομοσχέδιο στην Κύπρο όμως δεν επιτρέπει την καλλιέργεια ούτε καν σε εγγεγραμμένους και ειδικά αδειοδοτημένους ασθενείς.

Η Ελευθερία είναι Θεραπευτική!
Σωματείον Φίλοι της Κάνναβης
Filoi.tis.Kannavis@cyprus-org.netΣχετικά άρθρα

Μετά τον αυτισμό και η υπνική άπνοια θα αντιμετωπίζεται με φαρμακευτική κάνναβη [ΒΙΝΤΕΟ]

Σύμφωνα με τις αρχές, υπάρχουν πλέον αρκετές επιστημονικές αποδείξεις σχετικά με τα οφέλη της ιατρικής κάνναβης για την αντιμετώπιση τόσο του αυτισμού όσο και της υπνικής άπνοιας, ώστε να προστεθούν στη λίστα.

Στο… ψυγείο για την ώρα η συζήτηση του θέματος της ιατρικής κάνναβης στην Κύπρο

Μετά τις προεδρικές εκλογές θα συνεχιστεί ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Υγείας η συζήτηση του νομοσχεδίου που αφορά την καλλιέργεια της ιατρικής κάνναβης, ανέφερε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Υγείας της Βουλής Κώστας Κωνσταντίνου, σε δηλώσεις του.

"Το Φαρμάκι που έγινε Φάρμακο": Ολόκληρη η εκδήλωση για την Φαρμακευτική Κανναβιδιόλη [ΒΙΝΤΕΟ]

Επιτυχημένη ήταν η δεύτερη εκδήλωση για τη φαρμακευτική χρήση της κάνναβης που διοργανώθηκε από την ομάδα γονιών «Αυτισμός και κανναβιδιόλη – επιληψίες και νευρολογικές παθήσεις παιδιών»

Επιτυχημένη η εκδήλωση «Κάνναβη: Το Φαρμάκι που τελικά ήταν φάρμακο»

Επιτυχημένη ήταν η δεύτερη κατά σειρά εκδήλωση για τη φαρμακευτική χρήση της κάνναβης που διοργανώθηκε από την κλειστή ομάδα γονιών στο Facebook «Αυτισμός και κανναβιδιόλη – επιληψίες και νευρολογικές παθήσεις παιδιών».
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Περισσοτερα...
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×