op
×

Το "Ευρωπαϊκό Χωριό" οργανώνει άλλο ένα ταξίδι "Ετεροτοπιών"

Το  Ευρωπαϊκό Χωριό  οργανώνει άλλο ένα ταξίδι  Ετεροτοπιών
Το “Ευρωπαϊκό Χωριό” σε συνεργασία με την Γαλλική οργάνωση “Via Brachy” οργανώνει άλλο ένα ταξίδι “Ετεροτοπιών”. 

Μεταξύ 16-24 Σεπτεμβρίου στην Παναγίτσα Εδέσσης θα συμπράξουν με τον “Κήπο των παιδιών” σε ένα πρόγραμμα γνωριμίας με μικρά, μεγάλα, οικολογικά, καινοτόμα και βιώσιμα εγχειρήματα. 

Το ταξίδι στις “Ετεροτοπίες” είναι μία πολυπολιτισμική συνάντηση, που εξερευνά όμορφες ιδέες που γίνονται πράξη, για να τις μοιραστεί έπειτα στο ευρύ κοινό, στους νέους και σε ομάδες με λιγότερες ευκαιρίες. 

Είναι ένα εκπαιδευτικό εργαλείο που περιλαμβάνει τη βιωματική μάθηση, τη ζωή σε κοινότητα και την αυτό-μόρφωση μέσα από συμμετοχικές διαδικασίες. 

Πάρτε μία ιδέα μέσα από τα βίντεο & τις εικόνες του “ an oasis in the crisis” 
anoasis.wixsite.com και θα χαρούμε να σας δούμε από κοντά σε μία από τις παρακάτω δράσεις στην Παναγίτσα Εδέσσης :

-ΦΟΥΡΝΟΣ : Κατασκευάζουμε ξυλόφουρνο με φυσικά υλικά, Κυριακή 17/09, από το μεσημέρι, Δευτέρα, ,Τρίτη και Τετάρτη  22/09, 4-8μμ Προσκαλούμε τα παιδιά να περάσουμε το απόγευμα παρέα. Δραστηριότητες, παιχνίδι, κατασκευές και παραμύθια!

-ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ και ΣΥΖΗΤΗΣΗ : Σάββατο 23/09, 7.30μμ Προβολή ταινίας στο Κέντρο Νεότητας

-Κυριακή 24/09 :Μέρα Ανταλλαγής !!

ΑΜΦΙΔΡΟΜΗ ΞΕΝΑΓΗΣΗ: 11-12.30 Ελάτε στο κέντρο νεότητας να γνωρίσετε τη Via Brachy από τη Γαλλία, τη Forme από την Ιταλία, τη New Loops από την Πορτογαλία αλλά και το Ευρωπαϊκό Χωριό ( Καφενείο στην Ακαδημία Πλάτωνα ) και τις Κινέργειες από την Ελλάδα, και γνωρίστε και σεις σε μας τις
ωραίες γωνιές του χωριού σας !

ΣΠΟΡΟΙ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΣΑΣ ! 11-12.30μμ Συναντούμε το Πελίτι Κοζάνης και ανταλλάσσουμε παραδοσιακούς σπόρους http://peliti.gr/topomades/kozanis στο Κέντρο Νεότητας ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΑΠΟ ΠΟΛΛΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ, ΣΤΟ ΓΛΕΝΤΙ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ 6μμ. 

Ελάτε με ό,τι θα θέλατε να μοιραστείτε. Είναι πολύ ευπρόσδεκτες τοπικά εδέσματα, βαλκανικές μαγειρικές, ιδιαίτερες συνταγές, μουσικές διαθέσεις και φυσικά εσείς οι ίδιοι με τις οικογένειές σας.

*Μαζί μας όλες τις μέρες θα βρίσκεται και η Νομαδική Κουζίνα! www.facebook.com/nomadikikouzina 

Το ταξίδι των “Ετεροτοπιών” συνεχίζεται στη Θεσσαλονίκη για 3 ακόμη μέρες, με επισκέψεις στο Ρεντιβιβα, την Πέρκα και το Μικρο δεντρο, εργαστήρια, αξιολόγηση του ταξιδιού και παιχνίδι γνωριμίας σε ΚοινΣΕπ
και άλλα καινοτόμα συνεργατικά εγχειρήματα της πόλης.

Σχετικά άρθρα

Πλημμύρισε το υπόγειο της Στέγης Αλληλεγγύης των Ενεργών Πολιτών Λάρισας από αγάπη και τρόφιμα

Οι Ενεργοί Πολίτες ευχαριστούν θερμά τους συμπολίτες μας, τους μαθητές, γονείς και δασκάλους-ες, τους απλούς ανθρώπους, τους φορείς, τις επιχειρήσεις καθώς  και  τα S/M  ΓΑΛΑΞΙΑΣ που μας επέτρεψαν να κάνουμε αυτήν την δράση.

Οι Ενεργοί Πολίτες στο ΚΔΑΠ Αμπελοκήπων

Την Παγκόσμια Ημέρα για το Παιδί, επέλεξαν οι Ενεργοί Πολίτες Λάρισας για να επισκεφτούν το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) Αμπελοκήπων και να μιλήσουν στα παιδιά για τη σημασία του εθελοντισμού και της ανακύκλωσης. 
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×