op
×

Συμμαχία για το Νερό: Για την ποινικοποίηση της συμμετοχής των πολιτών

Συμμαχία για το Νερό: Για την ποινικοποίηση της συμμετοχής των πολιτών
Γράφει η Συμμαχία Πολιτών για το Νερό:

"Χωρίς ιδιαίτερη έκπληξη, πληροφορηθήκαμε τη μηνυτήρια αναφορά σε βάρος μελών της Συμμαχίας για το Νερό που έγινε με αφορμή κινητοποίησή μας για την προστασία του Παγασητικού, στο χώρο του Δημαρχείου την 13-2-2017. Τη μηνυτήρια αναφορά έκανε ο Απόστολος Γαλάτης, πιστός αμειβόμενος ακόλουθος του σε αργία και κατηγορούμενου με βαρύτατες  κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορίες και υβριστή των πάντων...

Είχαν προηγηθεί η εγκατάλειψη εκ μέρους της ΔΕΥΑΜΒ και της δημοτικής αρχής χιλιάδων συμπολιτών μας χωρίς νερό τις μέρες του χιονιά καθώς και η συνεχής ρύπανση του Παγασητικού με τόνους αμμωνίας και λυμάτων καθημερινά. 
Στα δημοσιεύματα των εφημερίδων, τις ανακοινώσεις της Συμμαχίας για το Νερό και την αγωνία για το μέλλον της θάλασσας και της καθημερινής μας ζωής, η δημοτική αρχή του βαρύτατα κατηγορούμενου αδιαφορούσε παντελώς, χωρίς να ενημερώνει το λαό όπως όφειλε, για τα προβλήματα που προέκυψαν στον Βιολογικό Καθαρισμό. 
   
Αντίθετα,  δια στόματος Γαλάτη, ανακοίνωσε την πρόθεσή της, επειδή ο βιολογικός δε λειτουργούσε όπως έπρεπε, να δώσει σε ιδιώτη τη λειτουργία της μονάδας επεξεργασίας λυμάτων  "εκποιώντας"  έτσι ουσιαστικά ένα πολύ μεγάλο περιουσιακό στοιχείο του Δήμου. Αυτή η λαλίστατη κατά τα άλλα, δημοτική αρχή,  απέφευγε να συγκαλέσει δημοτικό συμβούλιο (όπως όφειλε)  με ουσιαστική  συζήτηση και ενημέρωση των πολιτών για το πρόβλημα, ακόμη και μετά το αίτημα 16 συμβούλων της αντιπολίτευσης. Όταν τελικά έγινε συνεδρίαση του δημοτικού συμβούλιου, παρευρεθήκαμε μαζί με πλήθος συμπολιτών και ανοίξαμε πανό με αίτημα την προστασία του Παγασητικού καθώς και την απαίτηση να παρευρίσκονται οι πολίτες σε όλα τα όργανα που παίρνουν αποφάσεις που τους αφορούν. 

Ας πληροφορηθούν οι συμπολίτες μας ότι αυτή η δημοτική αρχή αποφασίζει εν κρυπτώ,  χωρίς εισηγήσεις πολλές φορές, τόσο στη ΔΕΥΑΜΒ όσο και στα όργανα του Δήμου. Με αφορμή  λοιπόν το πανό, οι δημοτικοί σύμβουλοι του Μπέου, αποχώρησαν από την αίθουσα για να αποφύγουν το διάλογο. 

Οι συνεχείς μας κινητοποιήσεις και η ενημέρωση του κόσμου  είχαν σαν αποτέλεσμα να πάρουν πίσω τα της ιδιωτικοποίησης του βιολογικού. Δεν εγκατέλειψαν όμως την εκδικητικότητά τους προς τους πολίτες που αντιδρούν, τόσο στην ανοιχτά φασιστική τους συμπεριφορά, όσο και στη λογική "μας ψήφισαν και θα κάνουμε ό,τι θέλουμε" που συχνά πυκνά εκστομίζει ο αρχηγός. Θυμίζουμε τον ιδιωτικό στρατό τραμπούκων που εμπόδιζαν πολίτες να παρευρεθούν σε συνεδριάσεις της ΔΕΥΑΜΒ, κατά παράβαση κάθε έννοιας νομιμότητας καθώς και τη δημιουργία από τους ίδιους ανθρώπους τεχνητής έντασης με παραπομπές συμπολιτών στα δικαστήρια.  Αλήθεια, ο κόσμος τους ψήφισε να τάσσονται υπέρ της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ; Να γεμίζουν λύματα τη θάλασσα, να φέρνουν μολυσμένα υπολείμματα από όλη την Ελλάδα και να κατασπαταλούν το δημόσιο χρήμα πληρώνοντας "ημετέρους " με χιλιάδες ευρώ;

Δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα, δε φοβόμαστε τίποτα, είμαστε ελεύθεροι πολίτες και διεκδικούμε την παρουσία μας όπου παίρνονται αποφάσεις που αφορούν τις ζωές μας. Όποιος νομίζει ότι με δίκες και διώξεις θα σταματήσει τη δράση μας είναι βαθιά γελασμένος. Ο αγώνας για μια ανοιχτή και ελεύθερη κοινωνία με τον πολίτη στο προσκήνιο, με την προστασία της φύσης και ιδιαίτερα του νερού είναι περισσότερο από ποτέ επίκαιρος."

Συμμαχία για το Νερό

Σχετικά άρθρα

Λύσεις για φθηνότερους λογαριασμούς ύδρευσης και δράσεις κατά της έμμεσης ιδιωτικοποίησης των ΔΕΥΑ | Του Ιωσήφ Παλάντζα

Καμία δημοτική αρχή και καμία διοίκηση οποιασδήποτε ΔΕΥΑ στη χώρα, δεν έχει δικαιολογία για να μην κάνει προσλήψεις για την κάλυψη των αναγκών και την προάσπιση του ανταποδοτικού χαρακτήρα των ΔΕΥΑ.

"Μέχρι την τελευταία σταγόνα": Μια ταινία του Γιώργου Αυγερόπουλου

Το "Μέχρι την τελευταία σταγόνα" ακολουθεί για τέσσερα χρόνια τη ροή του χρήματος και των εταιρικών συμφερόντων, σε δεκατρείς πόλεις έξι χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι ένα ντοκιμαντέρ για το νερό, που μέσα του καθρεφτίζονται οι σύγχρονες ευρωπαϊκές αξίες και η ποιότητα της σύγχρονης ευρωπαϊκής δημοκρατίας.

Ακόμη τρεις αγωνιστές για το νερό σε δίκη

Και επειδή η δημοτική αρχή, θέλει να φαίνεται αμέτοχη και ανεκτική απέναντι στους «μπαταχτσήδες», τους «τενεκέδες» και τα «κουτσαβάκια» του ορεινού όγκου, βάζει άλλους να τραβάνε το κουπί των μηνύσεων.

Αν δεν είναι μεγάλη ανάγκη μην αγοράζετε εμφιαλωμένο νερό

Η τιμή του εμφιαλωμένου νερού είναι πλέον 1000 φορές υψηλότερη από το νερό της βρύσης, ενώ η ποιότητα του αμφισβητήσιμη, δεδομένου ότι τα μπουκάλια νερού (PET) φτιάχνονται από υποπαράγωγο της βενζίνης ενώ οι φιάλες νερού (PETE) περιέχουν και δισφαινόλη Α- μια ουσία άκρως τοξική για όλους τους έμβιους οργανισμούς και φυσικά, τον άνθρωπο. 
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×