op
×
Από τις μέρες του '36 έως το ΟΧΙ του λαού μας στον φασισμό
Από τις μέρες του '36 έως το ΟΧΙ του λαού μας στον φασισμό
22/10/17 18:30
Στέκι Αλληλεγγύης στην Παλλήνη
Αττικής » Ανατολικής Αττικής » Παλλήνης
άλλα: Συζήτηση με τον ιστορικό Τάσο Σακελλαρόπουλο, για τα κρίσιμα χρόνια: από τις μέρες του '36 έως το ΟΧΙ του λαού μας στον φασισμό, στο Στέκι Αλληλεγγύης στην Παλλήνη."

Από τις μέρες του '36 έως το ΟΧΙ του λαού μας στον φασισμό

Την Κυριακή 22/10 στις 18:30 θα πραγματοποιηθεί συζήτηση με τον ιστορικό Τάσο Σακελλαρόπουλο, για τα κρίσιμα χρόνια: Από τις μέρες του '36 έως το ΟΧΙ του λαού μας στον φασισμό, στο Στέκι Αλληλεγγύης στην Παλλήνη."
Στέκι Αλληλεγγύης στην Παλλήνη web:
Μαυρομιχάλη και Υψηλάντη, Παλλήνη 153 51, Ελλάδα
Αττικής, Ανατολικής Αττικής, Παλλήνης
Τηλ.: 6987 117791
Το Στέκι Αλληλεγγύης Παλλήνης, Αυτοδιαχειριζόμενος Κοινωνικός Χώρος, είναι ένα δίκτυο της Κοινωνικής Αλληλέγγυας Οικονομίας

Το Στέκι Αλληλεγγύης Παλλήνης είναι μια συλλογικότητα που λειτουργεί απο το 2013.

Οι δράσεις του πολλές και συνεχώς αυξανόμενες.

Συλλογή και διανομή τροφίμων, ενισχυτική δωρεάν διδασκαλία σε μαθητές, συνεργασία με γιατρούς της περιοχής για δωρεάν ιατρικές εξετάσεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις, εκδηλώσεις αντιφασιστικού και αντιρατσιστικού περιεχομένου, προστασία των ατομικών δικαιωμάτων, ενημέρωση και αποτροπή πλειστηριασμών, χαριστικά παζάρια και γενικά οτιδήποτε έχει σχέση με τις σημερινές ανάγκες της κοινωνίας.

Τα μέλη του, καταξιωμένα στον επαγγελματικό και κοινωνικό στίβο, εργάζονται εθελοντικά, αφιερώνοντας πολλές ώρες εβδομαδιαίως, χωρίς να ενδιαφέρονται ούτε για την ατομική τους προβολή, ούτε για την εξαργύρωση της προσφοράς τους με οποιαδήποτε αντιπαροχή. Αποτελούν τους αφανείς ήρωες, αλλά και την φωνή της συνείδησης της κοινωνίας μας, που αντιστέκεται.
"Σε μια εποχή όπου
:

Καταργούνται δημοκρατικές ελευθερίες όταν το απολυταρχικό κράτος κυβερνά με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, καταργώντας το Σύνταγμα χωρίς την παραμικρή συνέπεια

Καταρρέει κάθε μορφή κοινωνικού κράτους (συντάξεις, παιδεία, περίθαλψη) και όλα όσα κατακτήθηκαν με αγώνες

Οι άνεργοι ξεπερνούν το 1,5 εκατομμύριο, όσοι δουλεύουν ακόμη αμοίβονται με μισθούς πείνας και οι νέοι μεταναστεύουν διεκδικώντας έτσι τη ζωή τους

Χιλιάδες οικογένειες αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης και το βιός τους κινδυνεύει να χαθεί, βορά των τραπεζιτών-δανειστών-φοροεισπρακτικού κράτους.

Αποτελεί κόσμημα για την πόλη μας, αλλά και πρότυπο οργάνωσης με απόλυτα διαφανείς και δημοκρατικές διαδικασίες. Μας δείχνει το δρόμο για το πώς πραγματικά ένας Δήμος σήμερα θα μπορούσε να προσφέρει την μεγαλύτερη δυνατή βοήθεια στις κοινωνικά ασθενέστερες ομάδες, χωρίς εξαιρέσεις και αποκλεισμούς, να εξυψώσει το πολιτιστικό επίπεδο των δημοτών, αλλά και να διεκδικήσει αγωνιστικά την επίλυση των τοπικών προβλημάτων που εξαρτώνται από την εκάστοτε κυβέρνηση.

Αξίζει λοιπόν το κόπο να τους επισκεφθούμε, να γνωρίσουμε από κοντά τις δράσεις τους, να γνωριστούμε με άτομα με υψηλά ιδανικά και οράματα και να εμπνευστούμε από το παράδειγμά τους. Η Βάλια, η Ζέλα, ο Σπύρος και πολλοί άλλοι ανώνυμοι χρειάζονται τη βοήθειά μας.


Μιχάλης Παπαδογιάννης
Εμείς πιστεύουμε ότι:

Το αύριο θα είναι για όλους εφιαλτικό αν δεν αντισταθούμε σε όσα συμβαίνουν, ο ένας δίπλα και όχι απέναντι από τον άλλον δημιουργώντας ένα νέο πλαίσιο σχέσεων βασισμένο στην αλληλεγγύη, σε ιδανικά και αξίες πάνω από το κέρδος και το χρήμα

Την απογοήτευση, την κατάθλιψη και την ηττοπάθεια δεν μπορεί κανείς να την αντιμετωπίσει μόνος του. Μόνο όλοι μαζί, ενωμένοι, μπορούμε να κερδίσουμε, με αντίσταση και αγώνες

Γι αυτό και δημιουργήσαμε το Στέκι Αλληλεγγύης στην Παλλήνη"


Δεκάδες δημότες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Στεκιού Αλληλεγγύης στην Παλλήνη συμμετέχοντας στη διαμαρτυρία για το πρόβλημα του νερού στην πόλη μας με τις απειλές κατασχέσεων και αναγκαστικών μέτρων από το Δήμο, τα υψηλά τιμολόγια, τις υπερτιμολογήσεις, την επιλεκτική διαγραφή οφειλών και το ξεκίνημα ιδιωτικοποιήσεων.
ΤΟ ΣΤΕΚΙ ΜΑΣ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΑΣΚΑΛΟ ΜΑΣ
ΦΩΚΙΩΝΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟ

Ο Φωκίωνας έρχεται στο Στέκι κάθε Πέμπτη στις οκτώ με τα κρουστά του. Το τουμπελέκι του, ένα δεύτερο τουμπελέκι κι ένα μπεντίρ (εφεδρικά αυτά) για την περίπτωση που κάποιος «μαθητής» δεν έχει καταφέρει ακόμη να αγοράσει δικό του ή για την περίπτωση που έχει έρθει κάποιος καινούργιος. Οι μαθητές μεγάλοι άνθρωποι, όχι παιδιά.

Μας μαθαίνει κρουστά για μια ώρα που τις περισσότερες φορές γίνεται μιάμιση και πολλές φορές δύο ώρες. Εθελοντικά. Αφιλοκερδώς. Ντουμ, ντουμ, ντουμ… Ντουμ-τεκ,ντουμ-τεκ, ντουμ-τεκ….Ντουμ-τε-κε-ντουμ-τεκ, ντουμ-τε-κε-ντουμ-τεκ. Εντάξει τα καταφέρνουμε με πολλή άσκηση στο σπίτι. Αλλά το τσιφτετέλι, αυτές οι τρεις τελευταίες νότες δεν βγαίνουν με τίποτα, μας έχουν σπάσει τα νεύρα. Κι ο Φωκίωνας εκεί να δείχνει και να ξαναδείχνει σε όλους μαζί και στον καθένα χωριστά, να μας εξηγεί και να μας ξαναεξηγεί τα 4/4, τα όγδοα, τα δέκατα έκτα…Με υπομονή. Με καλοσύνη. Με χαμόγελο. Να απλοποιεί τα πράγματα, να εφευρίσκει και δικούς του τρόπους -πέρα από την κλασική διδασκαλία- για να μας κάνει να καταλάβουμε το ρυθμό.

Φωκίωνα σε αγαπάμε γι’ αυτό που είσαι.
Σ΄ευχαριστούμε γι΄αυτό που κάνεις.


Ο αγαπημένος μας Γιώργος Καλκάνης, θα παίξει μουσική και θα τραγουδήσει για το Στέκι και όλους εμάς,
στο Στέκι μας, Παρασκευή 10 Μάρτη.
Νομίζω οτι δεν χρειάζονται παραπάνω λόγια. Τον Γιώργο τον ξέρουμε και οι βραδιές μαζί του αξέχαστες.


Συζήτηση για την κοινωνική αλληλέγγυα οικονομία με τον  δημοσιογράφο και συγγραφέα Ανδρέα Ρουμελιώτη στο Στέκι Αλληλεγγύης στην Παλλήνη


Όλους μας ενδιαφέρει ποιες είναι οι εξελίξεις  όσον αφορά βασικές αξίες της ζωής μας όπως ρύπανση και  περιβάλλον, ανεργία και δυνατότητες απασχόλησης, στήριξη των κοινωνικών δομών που διαλύονται, υγιή  και νόστιμα τρόφιμα- υποστήριξη των παραγωγών, δίκαιο εμπόριο  και σχέση μας με τον κόσμο πέρα από τα σύνορα.

Ας ξεκινήσουμε από το α πριν φτάσουμε στο ω.

-τι να κάνω όλα αυτά τα πράγματα που μαζεύτηκαν στο ντουλάπι μου..

-καλά ούτε ένα φρούτο δεν έχει τη γεύση που θυμάμαι! άσε που έχω αρχίσει να τα φοβάμαι..κάτι φράουλες σαν μήλα!

-πώς να πληρώσω τόσους μαστόρους, όταν έχω μια χαλασμένη βρύση, ένα σπασμένο χερούλι και ένα ντουί που όλο καίγεται;

-πάλι βρωμάνε τα σκουπίδια του γείτονα..

-μια ώρα περίμενε το παιδί μέχρι να ανέβει στην κούνια, δεν βρίσκεις ούτε που να σταθείς στην παιδική χαρά

-δεν βλέπω φως από σεμινάριο, σε σεμινάριο, αλλά δουλειά τίποτε…

-καλά όλο βρέχει, μήπως έγινε τελικά η κλιματική αλλαγή, γίναμε τροπικοί, και χάσαμε το καλοκαίρι μας;

-τηλεόραση τηλεόραση βαρέθηκα, αχ θυμάμαι παλιά που μαζευόμαστε η γειτονιά..

-πως τα καταφέρνω έτσι και τα λεφτά τελειώνουν την πρώτη εβδομάδα…

- 8,9 ευρώ το πακετάκι ο καφές τα 500 γρ.!! θα θελα να ήξερα στον παραγωγό πόσα πληρώνουνε;

Ας ενημερωθούμε για το πώς δραστηριοποιείται για τα παραπάνω ζητήματα, που όσο κι αν μας φαίνεται περίεργο, αποτελούν θέματα  της Κοινωνικής Αλληλέγγυας Οικονομίας,  ο κόσμος δίπλα μας . 


Γι αυτά λοιπόν και άλλα πολλά ..θα συζητήσουμε πίνοντας το κρασάκι μας την Δευτέρα 26 Ιουνίου στα 8μμ, στο Στέκι Αλληλεγγύης στην Παλλήνη. Μαυρομιχάλη και Υψηλάντους γωνία, δίπλα στο Α' Δημοτικό Παλλήνης 
Το Στέκι Αλληλεγγύης στην Παλλήνη είναι δίκτυο της Κοινωνικής Αλληλέγγυας και Συνεργατικής Οικονομίας στην Αττική και αποτελεί Αυτοδιαχειριζόμενο Κοινωνικό Χώρο.

Λέξεις Κλειδία - Tags
Τάσος Σακελλαρόπουλος Στέκι Αλληλεγγύης στην Παλλήνη
4
Ιστορία
63
συζήτηση
61
Σχετικά άρθρα

Ιστορικός περίπατος στο Μαρούσι με ελεύθερη συμμετοχή: Άθμονον – Αμαρυσία, μια πόλη 3000 ετών

Ο περίπατος θα ξεκινήσει από το αρχαίο Μαρούσι, το Άθμονον, έναν από τους αρχαιότερους δήμους της Αττικής. Θα συνεχιστεί στα ρωμαϊκά και τα βυζαντινά χρόνια, και θα καταλήξει στη σύγχρονη ιστορία του. 

Τα ομορφότερα ιστορικά καφέ της Ευρώπης - Ένα βρίσκεται στην Ελλάδα!

Ως αγαπημένα σημεία συνάντησης και συναναστροφής συγγραφέων, ποιητών, αριστοκρατών, πολιτικών, διανοούμενων αλλά και ανθρώπων όλων των κοινωνικών τάξεων, τα ιστορικά καφέ είναι «θεματοφύλακες» αμέτρητων μοναδικών ιστοριών 
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Περισσοτερα...
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×