op
×

Στη μέγγενη της εξουσίας (Ηριάννα - Περικλής)

Διαβάστηκε
Στη μέγγενη της εξουσίας (Ηριάννα - Περικλής)

ΣΤΗ ΜΕΓΓΕΝΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ (Ηριάννα-Περικλής)

«Έγινα ξαφνικά επικίνδυνη την 1η Ιούνη. Νωρίτερα, δύο φορές είχαν αρθεί οι περιοριστικοί, όροι για να μεταβώ στο εξωτερικό για εργασία… Χάνω ένα-ένα όσα είχα καταφέρει τα προηγούμενα χρόνια… Ο σύντροφος μου αθωώθηκε και εγώ βρίσκομαι στη φυλακή εδώ και πέντε μήνες. Είπαν ότι έχω σχέση με όπλα μέσω ενός dna που αμφισβητείται από την επιστημονική κοινότητα από το 2013. Πίστευα πραγματικά και για αυτό πήγαινα με καλή πίστη στο πρωτόδικο δικαστήριο πως η αμφιβολία λειτουργεί υπέρ του κατηγορούμενου. Πέντε μήνες μετά την ενοχή μου βρίσκομαι να ξυπνάω κάθε πρωί με το βάρος της αθωότητάς μου. Όσα έχτιζα εννιά χρόνια καταστρέφονται».


Η καφκική ατμόσφαιρα που βιώνει η Ηριάννα και ο Περικλής είναι συνέπεια του αισθητού κόσμου της εξουσίας. Πιο συγκεκριμένα η Ηριάννα ο Περικλής αλλά και ένα πρωτόγνωρο κίνημα κοινωνικής αλληλεγγύης βρίσκονται στη μέγγενη της εξουσίας, η οποία στην προκειμένη περίπτωση έχει τρείς σιαγόνες.

Πρώτη σιαγόνα. Η χρησιμοποίηση της Ηριάννας από την κυβέρνηση ως άλλοθι ευαισθησίας. Η κυβέρνηση Σύριζα αφού ενίσχυσε τους αντιτρομοκρατικούς νόμους, δηλαδή ενίσχυσε τη δυνατότητα ποινικοποίησης της κάθε Ηριάννας και του κάθε Περικλή, με απεγνωσμένο, εκκωφαντικό και υποκριτικό τρόπο προσπαθεί να δείξει συμπαράσταση στους αθώους διωκόμενους από το τέρας που η ίδια η κυβέρνηση κατασκεύασε. Ταυτόχρονα ο Σύριζα θέλει να επιδείξει δημοκρατική ευαισθησία στα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα άνευ κανενός κόστους στις ήδη βεβαρυμμένες πλάτες της Ηριάννας και του Περικλή.Δεύτερη σιαγόνα. Η χρησιμοποίηση της Ηριάννας από την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων ως άλλοθι ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης αλλά καιμ για να προσθέσουμε το πασίδηλο, ως εκδήλωση της εκδικητικότητάς τους απέναντι σε όσους βρήκαν αφορμή να αμφισβητήσουν τη Δικαιοσύνη τους σε τέτοια έκταση  ποιότητας και ποσότητας. Και η Ηριάννα ήταν τέτοια αφορμή. Η προσταγή της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων προς του συναδέλφους της για εφαρμογή του Ποινικού Δίκαιου του Εχθρού ήταν σαφής από την πρώτη φορά. Εξόντωση της Ηριάννας και αυτό θα είναι ένα ακόμα βήμα για την εκπλήρωση του σταθερού πόθου που είναι η επιβολή ενός “δικαστικού κράτους”.

Τρίτη σιαγόνα. Η χρησιμοποίηση της Ηριάννας από την Αντιτρομοκρατική ως άλλοθι για την παραγωγή αντιτρομοκρατικού έργου αλλά και η εφαρμογή εκδικητικής καταστολής σε όσους η ίδια η υπηρεσία έχει καταχωρήσει στις τάξεις του εσωτερικού εχθρού. 

 

Η Κυβέρνηση νομοθέτησε, η Αντιτρομοκρατική έπλεξε και οι Δικαστές νομιμοποίησαν την εξόντωση δύο ανθρώπων του Περικλη και της Ηριάννας .


Αποδείχτηκε με όλους τρόπους και σε όλες τις διαστάσεις: η ανάθεση, η μεσολάβηση σε μηχανισμούς κυβερνησιμότητας και διαχειριστικότητας, προκειμένου να σωθεί το οτιδήποτε είναι το ίδιο προκειμένου να καταστραφεί  το οτιδήποτε.

 

Εξοδο από τη μέγγενη της εξουσίας με αγώνα άμεσο και αδιαμεσολάβητο.
Θα εντείνουμε την αλληλεγγύη με έμπρακτη κριτική στην κυβέρνηση στην εξουσία στις δομές της κυριαρχίας.


ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΗΡΙΑΝΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΕΡΙΚΛΗ

ΕΠΑΓΡΥΠΝΕΙΤΕ, ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ

 

Αντιεξουσιαστική Κίνηση Αθήνας
Σχετικά άρθρα

10 σκίτσα με μηνύματα που θα σας βάλουν σε σκέψεις

Ο καλλιτέχνης δρόμου Dran, γεννημένος στην Τουλούζη το 1979, χαρακτηρίζεται συχνά και ο Γάλλος Banksy. Αυτοί οι δύο καλλιτέχνες μοιράζονται μια κριτική άποψη για την κοινωνία, με δυνατά σκίτσα και δεν φοβούνται να εκθέσουν τις απόψεις τους δημοσίως.

Η "ιδεολογική" παρακρατική μαφία δολοφονεί τον αναρχισμό και ματώνει τα Εξάρχεια | Γράφει ο Κάιν

Από τα Πατήσια στην "ΜΑΡΦΙΝ" και από τον Περικλή Μανιάτη στην Αναστασία Τσουκαλά. Η "ιδεολογική" παρακρατική μαφία δολοφονεί τον αναρχισμό και ματώνει τα Εξάρχεια.

Αντιεξουσιαστική Κίνηση Αθήνας για τις μέρες του Πολυτεχνείου: Στους ίδιους δρόμους

Η συμμετοχή της Αντιεξουσιαστικής Κίνησης στην πορεία του Πολυτεχνείου αλλά και στις εκδηλώσεις, που είθισται να προηγούνται, είναι αδιάλειπτη τα σχεδόν δεκαπέντε χρόνια της παρουσίας της στα ριζοσπαστικά πολιτικά πράγματα

Εκατοντάδες καλλιτέχνες, ακαδημαϊκοί και δημοσιογράφοι ζητούν την κατάργηση του τρομονόμου

Εκατοντάδες άνθρωποι από τον καλλιτεχνικό, ακαδημαϊκό και δημοσιογραφικό χώρο ζητούν την κατάργηση του τρομονόμου και συνυπογράφουν σχετικό ψήφισμα. 
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×